چگونه به همسرمان توضیح دهیم که در حال کشف جنسیت حقیقی خود هستیم؟
مترجم: سعید.ش
شاید برایتان اضطرابآور باشد که بخواهید به همسرتان بگویید در حال کشف جنسیت حقیقی خود هستید، اما حقیقت را به هر صورتی که شده با همسرتان در میان بگذارید. سرکوب کردن احساسات واقعیتان برای سلامتیتان مضر است، و به افسردگی یا اضطراب منجر میشود. این کار در بلندمدت به رابطه شما با همسرتان نیز آسیب میرساند.
🔳بخش اول: برقراری ارتباط موثر با همسر
✳️1. بیاندیشید که درمورد هویتتان دقیقا چه چیزی میخواهید به همسرتان بگویید
این موضوع شاید هم برای خودتان سردرگمکننده باشد و هم برای همسرتان. بهتر است از قبل بدانید که دقیقا چه چیزی را میخواهید با همسرتان در میان بگذارید. اگر اضطراب دارید و فکر میکنید چیزی را که میخواهید بگویید ممکن است فراموش کنید یا از چهارچوب موضوع خارج شوید، چیزهایی را که میخواهید درمورد آنها با همسرتان صحبت کنید را روی کاغذ بنویسید.
🔹این که فقط به همسرتان بگویید «من در حال کشف جنسیت حقیقی خود هستم» شاید شروع خوبی باشد، اما در ذهن همسرتان سوالات بیپاسخ فراوانی را بر جای میگذارد. شاید بهتر باشد با جزئیات بیشتری صحبت کنید، مثلا میتوانید بگویید: «احساس میکنم با جنسیت اشتباهی متولد شدهام. زندگی با جنسیتی که در بدو تولد به من نسبت داده شده برایم ناراحتکننده است. من در دوره پرسشگری هستم و میخواهم دریابم که آیا میتوانم به زندگی با این جنسیت ادامه دهم یا خیر.»
✳️2. رک و راست باشید
به همسرتان صادقانه بگویید که کشف جنسیت حقیقیتان چه تاثیری روی دیدی که نسبت به رابطهتان دارید میگذارد. اگر علاقهمند به ادامه رابطهتان هستید، این موضوع را حتما به همسرتان بگویید. اگر هویت جنسیتی جدید به معنای این است که قصد دارید رابطهتان را خاتمه دهید، حتما این موضوع را با همسرتان در میان بگذارید. اگر از خواسته خود مطمئن نیستید نیز، این موضوع را به همسرتان بگویید. اگر از بیان حقیقت به همسرتان خودداری ورزید یا این که به او دروغ بگویید، او را بیش از پیش نگران میکنید؛ در این صورت همسرتان به سختی میتواند به شما اعتماد کند، بهخصوص در شرایطی که خود نیز سردرگم است.
🔹اگر صداقت داشته باشید، میتوانید خود حقیقیتان را به همسرتان معرفی نمایید، خود واقعیتان باشید و زندگی صادقانهای داشته باشید.
🔸با بیان جملاتی نظیر «میدانم که این موضوع برایت گیجکننده است، اما من اینطور راحتتر هستم. من تو را دوست میدارم و میخواهم با تو باشم. این تغییر به نفع هر دوی ما خواهد بود. به این صورت من هم با خودم بیشتر احساس توازن و هماهنگی میکنم و هم با تو.» خیال همسرتان را آسوده کنید.
✳️3. برای گفتگو با همسرتان تا جایی که میتوانید به جمعآوری اطلاعات بپردازید
بسیاری از افراد اطلاعات اندکی درمورد زندگی افراد ترنسجندر دارند. شما باید همسرتان را در درک بهتر این موضوع یاری دهید. برای همسرتان روایتهای افراد ترنسجندر را تعریف کنید، مقالات علمی پژوهشی گردآوری کنید، و شرایط خود را بادقت توضیح دهید.
🔹بسیاری از مردم با ملال جنسیتی حتی آشنایی ندارند. این فرصت مناسبی است که مسائل مربوطه را از دیدگاه علمی و پزشکی به همسرتان توضیح دهید.
🔸مثلا، میتوانید چنین بگویید: «میدانم درک این موضوع چندان آسان نیست، اما بعضی از افراد اینگونه متولد میشوند. من ‹تصمیم› نگرفتهام که چنین احساسی داشته باشم. این بخشی از وجود من است.»
🔹حتما منابعی را در اختیار همسرتان قرار دهید تا بتواند در اوقات فراغت خود مطالعه کند. احتمال دارد که همسرتان نتواند بخش زیادی از اطلاعاتی که به او توضیح دادهاید را هضم کند، پس بهتر است اجازه بدهید تا در اوقات فراغت خویش منابع لازم را مطالعه کند و بهتر بتواند موضوع را درک کند.
✳️4. نیازهایتان را بیان کنید
اگر درکی از شرایط کنونیتان نداشته باشید، نمیتوانید درکی از نیازهایتان نیز داشته باشید. حتی اگر همدل و همراهترین همسر را نیز داشته باشید، بعید است که دقیقا بداند که برای حمایت از شما طی این دوره چه کار میتواند بکند. رک و راست، روشهایی را که فکر میکنید همسرتان میتواند به شما کمک کند و همراهتان باشد با او در میان بگذارید.
🔹مثلا شاید از نظرتان اینطور بهتر باشد که روزانه با همسرتان درباره جنسیت صحبت کنید. یا شاید هم برعکس، اینطور راحتتر باشید که همسرتان روزانه درمورد جنسیت سر صحبت را با شما باز نکند. مثلا میتوانید به همسرتان بگویید: «هر موقع اگر لازم است خوشحال میشوم در این مورد صحبت کنیم، اما اگر ضرورتی ندارد، ترجیح میدهم هر روز درباره این موضوع صحبت نشود.»
🔸حتما درمورد نیازهای همسرتان نیز سوال کنید. مثلا میتوانید بگویید: «برای درک بهتر این موضوع چه کمکی از دستم برمیآید؟»
🔳بخش دوم: شروع گفتگو
✳️1. برای گفتگو، زمان و مکان ساکت و آرامشبخشی را در نظر بگیرید
نباید غیرمنتظره با همسرتان درمورد موضوع به این مهمی صحبت کنید. برنامهای برای ملاقات در پارک، سفر آخر هفته، یا چیزی که شما و همسرتان از آن لذت میبرید تدارک ببینید. اطمینان حاصل کنید که هم شما و هم همسرتان تا جای ممکن ریلکس و آرام باشید.
🔹بعید است که همسرتان بتواند خبرهای مهم را بعد از یک روز پر از استرس تجزیه و تحلیل کند.
✳️2. برای گفتگو مکان خلوتی را انتخاب کنید
هر دوی شما حرفهای زیادی برای گفتن خواهید داشت. به جای این که این موضوع را در رستوران مطرح کنید، میتوانید شام را در منزل میل نموده و درمورد این موضوع صحبت کنید. همینطور میتوانید مکان تازهای را برای گفتگویتان انتخاب کنید. اطمینان حاصل کنید جایی که انتخاب میکنید ساکت و خلوت باشد تا مزاحمتی پیش نیاید و بین صحبتهایتان وقفهای ایجاد نشود.
🔹اگر نگران هستید که همسرتان رفتار خشونتآمیزی از خود نشان دهد، بهتر است با همسرتان در خلوت درمورد این موضوع صحبت نکنید. در حقیقت، بهتر است رابطه با چنین فردی را به کل پایان دهید. اگر همسرتان درباره افراد ترنسجندر دیدگاه منفی دارد، این علامت هشداردهندهای برای شماست.
🔸یک پیشنهاد خوب برای این که گفتگوی شما و همسرتان راحتتر صورت گیرد، این است که به یک متخصص بهداشت روان، یا مثلا یک درمانگر مراجعه کنید. میتوانید چیزی شبیه به این جمله بگویید که: «من درباره مسائلی که دارد در زندگیام اتفاق میافتد با فردی صحبت کردهام و مایل هستم یک جلسه را همراه من بیایی.»
✳️3. گفتگو را تمرین کنید
تمرین گفتگو سبب میشود تا با آنچه که میخواهید بیان کنید راحتتر باشید. اگر فکر میکنید تمرین جلوی آینه روش مفیدی برای شماست، میتوانید گفتگویتان را به این صورت تمرین کنید. اگر میدانید که قرار است گفتگویتان را در چه مکانی انجام دهید، میتوانید بروید همانجا تمرین کنید تا موقعی که میخواهید گفتگوی واقعی را با همسرتان داشته باشید بیشتر احساس راحتی کنید.
✳️4. به همسرتان بگویید که در حال کشف جنسیت حقیقیتان هستید
وقتی که قرار ملاقات گذاشتید و مکان خلوت مناسبی را برای گفتگو انتخاب کردید، میتوانید گفتگویتان را آغاز کنید. با همسرتان رک و راست صحبت کنید. احساسی که دارید را به او بگویید، و وقتی که صحبتتان تمام شد، اجازه بدهید تا همسرتان نیز پاسخ بدهد.
🔹مثلا، میتوانید بگویید: «من این قرار ملاقات را ترتیب دادم چرا که میخواستم درباره دیدی که از خودم دارم با شما صحبت کنم. من در حال کشف جنسیت حقیقیام هستم، و از شما میخواهم در این سفر همراهم باشید.»
🔸یادتان باشد که احتمال دارد بیان این مسائل شما را بسیار احساساتی کند. اگر شروع کردید به اشک ریختن، جلوی خود را نگیرید و خجالت نکشید. چند نفس عمیق بکشید، و وقتی که احساس بهتری داشتید به گفتگو ادامه دهید.
🔳بخش سوم: توجه به نیازهای عاطفی
✳️1. آمادگی پاسخگویی به سوالات را داشته باشید
حتی اگر به مدت طولانی میدانستهاید که با جنسیت کنونیتان احساس راحتی نمیکنید، یادتان باشد که همسرتان ذهنخوان نیست. این تغییر بزرگی برای همسر و رابطهتان است. تا جایی که میتوانید به سوالات پاسخ دهید و خاطر همسرتان را آسوده کنید که شما هنوز همان فرد هستید و همان احساس را نسبت به او دارید.
🔹همسرتان احتمالا میپرسد که: «چه مدت است چنین احساسی داری؟» یا «چرا قبلا به من نگفتی؟»
🔸همسرتان ممکن است چیزی شبیه به این سوال را نیز بپرسد که: «ممکن است نظرت تغییر کند؟»
🔹همسرتان ممکن است از کل پیشینه رابطهتان نیز سوال کند و بخواهد بداند که آیا مسائلی که مطرح کردهاید واقعیت داشته است یا خیر. حتما در این مورد شفافسازی کنید، و بدانید که مرحلهای طبیعی از این پروسه است.
✳️2. احساسات همسرتان را محترم شمارید
این که شما خود و بدنتان را چگونه میبینید انتخاب شخصی شماست، اما رابطهتان موضوعی دونفره است. همسرتان حق دارد احساساتی در این باره داشته باشد، همینطور که شما نیز حق دارید احساساتی در این باره داشته باشید. اجازه بدهید همسرتان احساسات خود را ابراز کند و همانطور که از او انتظار دارید احساسات شما را محترم شمارد، شما نیز نهایت تلاشتان را بکنید تا احساسات او را محترم شمارید.
🔹این گفته بدین معنا نیست که رفتارهای آزاردهنده یا تحقیرآمیز همسرتان را تحمل کنید. همسرتان حق دارد احساس خوشحالی، سردرگمی، غم، خشم، هیجان، یا ترکیبی از اینها را داشته باشد، اما این حق را ندارد که احساسات خود را روی شما خالی کند.
🔸مثلا، اشکالی ندارد اگر همسرتان چیزی شبیه به این را بگوید که: «این مسئله واقعا برایم گیجکننده است، و مرا ناراحت میکند.» اما این درست نیست که همسرتان چیزی شبیه به این را بگوید که: «تو حال مرا بههم میزنی! ازت متنفرم!»
✳️3. به همسرتان فرصت تفکر بدهید
شما قبل از این که با همسرتان گفتگو کنید، مدتی درباره اینکه این خبر چه تاثیری روی رابطهتان میگذارد فکر کردهاید. حال نوبت همسرتان است که به این موضوع فکر کند. همسرتان را برای پاسخ دادن تحت فشار نگذارید و او را مجبور نکنید در شرایطی که هنوز آمادگی ندارد مجددا در این مورد با شما گفتگو کند.
🔹از قبل نمیشود پیشبینی کرد که هر فرد چه مقدار زمان لازم دارد. شما و همسرتان باید درمورد شرایط صحبت کنید و بعد تصمیم بگیرید که به چه مقدار زمان نیاز دارید.
🔸به همسرتان بگویید که از این که با یک دوست نزدیک یا عضو خانواده در این باره صحبت کند چه احساسی پیدا میکنید، یا اگر ترجیح میدهید همسرتان در شرایط کنونی مشاوری پیدا کند و با او صحبت کند، میتوانید به او بگویید.
✳️4. حلقهای از افراد حامی داشته باشید
ارتباط داشتن با حلقه حامیان شما را یاری میدهد تا خود و احساساتتان را بیشتر بشناسید. حائز اهمیت است که با افراد مثبتاندیشی که شما را بدلیل کشف جنسیت حقیقیتان طرد نمیکنند معاشرت داشته باشید. همچنین ایده خوبی است که با گروههای حامی یا سایر افرادی که تجربههای مشابه شما را داشته و این روند را پشت سر گذاشتهاند در تماس باشید.
🔹سازمانهای GLAAD، PFLAG و کمپین حقوق بشر مراجع بسیار مفیدی هستند.
✳️5. مراقب خودتان باشید
سرکوب کردن احساسات، عادتی ناسالم به شمار میرود و خود را با مشکلات روانی و جسمی متعددی از سردرد گرفته تا افسردگی نشان میدهد. به خودتان زمان اختصاص دهید و به پرسشگری و کشف جنسیت حقیقی خود بپردازید، خود واقعیتان را بیابید، و خودتان را بپذیرید. با مرتب ورزش کردن، خوب غذا خوردن، و استراحت کردن به سلامت جسمی و عاطفی خود برسید.
🔰توصیهها
▪️برای طرح این موضوع با همسرتان خیلی درنگ نکنید. اگر بیش از اندازه صبر کنید، همسرتان اینگونه احساس میکند که رازهایی را از او پنهان نگه میدارید.
▫️اعتماد به نفس داشته باشید.
▪️در جستجوی زوجدرمانی باشید، یا زوج دیگری را بیابید که شرایط کنونی شما را تجربه کرده باشند و بتوانند شما را راهنمایی کنند.
▫️یادتان باشد صرفنظر از این که چقدر برای این گفتگو آمادگی داشتهاید، احتمالا نیاز به چند سری گفتگوی دیگر نیز خواهید داشت. درمانگری را پیدا کنید و خود و همسرتان طی این دوره به ایشان مراجعه کنید.
🔻هشدارها
▪️اگر همسرتان فردی متجاوز و آزارگر است، خود را در موقعیتی قرار ندهید که بتواند به شما آسیب برساند.
▫️بیش از حد روی جنسیتتان متمرکز نشوید بطوریکه رابطه معمول و روزمرهتان را مختل کند.
مترجم: سعید.ش
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org
مرجع:
https://www.wikihow.com/Explain-to-Your-Partner-that-You-are-Questioning-Your-Gender
Copyright © 2019 سعید.ش https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved