دستورالعملهای جامع مراقبت قبل و بعد از جراحی فالوپلاستی در مردان ترنس (FTM) به قلم تیم جراحی بیمارستان دانشگاه یوتا
مترجم: سعید.ش
🔻فایل پیدیاف مقاله دستورالعملهای جامع مراقبت قبل و بعد از جراحی فالوپلاستی در مردان ترنس (FTM) به قلم تیم جراحی بیمارستان دانشگاه یوتا را میتوانید از طریق لینک زیر دانلود نمایید.
⚠️سلب مسئولیت
این مقاله حاوی اطلاعات و دستورالعملهایی است که به قلم تیم سلامت ترنسجندر دانشگاه یوتا ویژه افرادی که قصد انجام عمل فالوپلاستی را داشته یا تحت عمل جراحی فالوپلاستی قرار گرفتهاند نگاشته شده است. این مقاله حاوی لینکهای هدایت به منابع آنلاین دیگری است که به قلم تیم سلامت ترنسجندر دانشگاه یوتا نگاشته نشده است، و لذا مسئولیت محتوای این لینکها برعهده تیم سلامت ترنسجندر نمیباشد. اطلاعاتی که در این مقاله عنوان شده جایگزینی برای توصیه پزشک شما نیست، چرا که ممکن است تجربه شما با عموم متقاضیان این عمل تفاوت داشته باشد. اگر درمورد این مقاله، وضعیت خودتان، یا برنامه درمانیتان سوالی دارید، با پزشکتان درمیان بگذارید.
اگر قصد انجام عمل فالوپلاستی یا همان «جراحی پایینتنه» را دارید، حائز اهمیت است که از آنچه که در انتظار شماست آگاه باشید. ما این راهنما را برای همه متقاضیان عمل فالوپلاستی تدوین نمودهایم. پیش از جراحی کارهای زیادی باید انجام دهید تا خود را برای عمل آماده کنید.
🔳چگونه متوجه شوم که بیمه هزینه مراقبتهای بهداشتی از افراد ترنسجندر را پوشش میدهد یا خیر؟
پیش از اینکه تصمیم به انجام عمل فالوپلاستی بگیرید، حائز اهمیت است که ببینید آیا بیمهتان هزینه مراقبتهای بهداشتی افراد ترنسجندر را پوشش میدهد یا خیر. توصیه میکنیم با مسئول بیمه خود تماس بگیرید و از وی بپرسید که آیا هزینه عملهای جراحی پوشش داده میشود یا خیر. ما کدهای CPT را در این فایل پیدیاف لیست کردهایم. کدهای CPT را برای مسئول بیمهتان بخوانید و از او بپرسید که آیا هزینه این عملها را پوشش میدهند یا این که خیر.
🔳هورمون درمانی پیش از جراحی فالوپلاستی
همه متقاضیان جراحی فالوپلاستی باید پیش از عمل بهمدت 12 ماه پیوسته هورمون درمانی کرده باشند. اگر برای تسکین ملال جنسیتی خود بهمدت حداقل 12 ماه پیوسته هورمون درمانی میکردهاید، لازم است که ما اطلاعات روند هورمون درمانیتان را از پزشکتان جویا شویم. از پزشکتان بخواهید که اطلاعاتی که در ادامه ذکر شده است را برای ما ارسال نماید:
▪️نام قانونی و نام ترجیحی مراجعهکننده
▪️تاریخ تولد مراجعهکننده
▪️تاریخ شروع همکاری پزشک و مراجعهکننده، و تعداد جلسات ملاقات با پزشک
▪️تاریخی که پزشک روند هورمون درمانی را شروع کرده است
▪️آیا مراجعهکننده بهمدت حداقل 12 ماه پیوسته جهت تسکین ملال جنسیتی خود هورمون درمانی میکرده است؟
▪️آیا هورمون درمانی مشخصاً در جهت تسکین ملال جنسیتی صورت گرفته است؟
▪️اگر منعی برای هورمون درمانی وجود داشته، علت آن توضیح داده شود.
🔳توصیهنامههایی از جانب متخصص بهداشت روان
پیش از انجام عمل فالوپلاستی، لازم است نشان دهید که پیش از جلسه مشاوره جراحی فالوپلاستی، روند مراقبت از بهداشت روان را به گونهای کاملاً مستند بهمدت شش ماه پشت سر گذاشتهاید (راهنمای نوشتن توصیهنامهها را در ادامه همین مقاله مطالعه نمایید).
🔻ما نیاز به دو توصیهنامه داریم:
1. یک نامه از طرف ارائهدهنده خدمات بهداشت روان بالینی آگاه به مقوله هویت جنسیتی، استاندارهای مراقبتی WPATH، و دارای توانایی حمایت از شما در جهت انجام جراحی تایید جنسیت
2. یک نامه از طرف تجویزکننده هورمونهایتان
از پزشکان خود بخواهید که نامهها را به آدرس ایمیل زیر ارسال نمایند:
christie.sandberg@hsc.utah.edu
💠راهنمای نوشتن توصیهنامهها
ما از ارائهدهنده خدمات مراقبت از بهداشت روان شما میخواهیم که اطلاعاتی که در ادامه ذکر گردیده را در اختیارمان قرار دهد:
▪️نام قانونی و نام ترجیحی مراجعهکننده
▪️تاریخ تولد مراجعهکننده
▪️تاریخ شروع همکاری پزشک و مراجعهکننده، و تعداد جلسات ملاقات با پزشک
▪️توضیحاتی درباره پیشینهٔ روند تطبیق جنسیت مراجعهکننده
▪️آیا مراجعهکننده تشخیص ملال جنسیتی گرفته است؟
🔻ملال جنسیتی شامل:
➖ناهمخوانی بارز میان جنسیت تجربی/ابراز شده فرد و صفات اولیه و/یا ثانویهٔ جنسی فرد
➖تمایل شدید به رهایی از صفات اولیه و/یا ثانویه جنسی
➖تمایل شدید به داشتن صفات اولیه و/یا ثانویه جنسی متعلق به جنسیت دیگر
➖تمایل شدید به جنسیت دیگری بودن
➖تمایل شدید به اینکه همانند جنسیت دیگر با فرد رفتار شود
➖باور قوی به داشتن احساسات و رفتارهای جنسیت دیگر
▪️آیا مراجعهکننده پیشنیازهای جراحی متودیوپلاستی یا فالوپلاستی را طبق استادنداردهای مراقبتی WPATH رعایت نموده است؟
🔻این پیشنیازها عبارتاند از:
➖ملال جنسیتی پایدار و مستند؛
➖ظرفیت اخذ تصمیم کاملاً آگاهانه و اعلام رضایت به درمان؛
➖رسیدن به سن قانونی در کشور مدنظر (18 سالگی در ایالات متحده)؛
➖اگر نگرانیهای قابل توجهی از لحاظ پزشکی یا روانی وجود دارد، باید بهخوبی کنترل شده باشد؛
➖دوازده ماه هورمون درمانی پیوسته بطوریکه با اهداف جنسیتی فرد تناسب داشته باشد (مگر اینکه منع مصرف پزشکی وجود داشته باشد یا این که فرد قادر یا مایل به هورمون درمانی نباشد)؛
➖دوازده ماه زندگی پیوسته در نقش جنسیتی مطلوب طبق هویت جنسیتی فرد.
➕توصیه میشود که این متقاضیان با ارائهدهندگان خدمان بهداشت روان یا سایر پزشکان متخصص به طور منظم ملاقات داشته باشند؛ البته این مورد جزء پیشنیازهای عمل محسوب نمیشود.
🔳حذف مو پیش از جراحی فالوپلاستی
بعضی از متقاضیان پیش از جراحی فالوپلاستی اقدام به حذف موهای خود میکنند. طی جلسه مشاوره، شما را در تصمیمگیری برای حذف مو یا عدم حذف مو یاری میدهیم. این موضوع بستگی به ناحیهای دارد که از آن برایتان آلت تناسلی درست میکنیم.
🔳تغییراتی در سبک زندگی پیش از جراحی فالوپلاستی
پیش از این که جراحی فالوپلاستی را انجام دهید، لازم است BMI (شاخص توده بدنی)تان کمتر از 35 باشد. همچنین لازم است سیگار کشیدن را ترک کنید. اگر تا موقعی که در جلسه مشاوره پیش از جراحی شرکت کردهاید مرتب سیگار میکشیدهاید، شش هفته قبل از عمل از شما آزمایش ادرار/خون کوتینین میگیریم. جواب آزمایشتان حتماً باید منفی باشد، چون در غیر این صورت عمل جراحی شما را به تاریخ دیگری موکول یا اینکه کنسل میکنیم.
🔳هیسترکتومی و اوفرکتومی
پیش از این که تحت عمل جراحی فالوپلاستی قرار گیرید، لازم است ابتدا جراحی هیسترکتومی (تخلیه رحم) و اوفرکتومی (تخلیه تخمدانها) را پشت سر بگذارید. لازم است این جراحیها را حداقل 8 هفته قبل از عمل فالوپلاستی انجام داده باشید. ما طی عمل فالوپلاستی برایتان هیسترکتومی یا اوفرکتومی انجام نخواهیم داد.
🔳مشاوره پیش از جراحی فالوپلاستی
طی جلسه مشاوره، با جراحها و دستاندرکارانمان ملاقات خواهید داشت. احتمالا با یکی از رزیدنتهای جراحی پلاستیک ما ملاقات میکنید. همه دستاندرکاران این مرکز، آموزشهای لازم درمورد نحوه برخورد با افراد ترنسجندر را تکمیل نموده، اطلاعات لازم را در این زمینه دارند و تلاش میکنند تا شما در این مرکز بهترین تجربه ممکن را داشته باشید.
طی ملاقات (از موقع ثبت نام بعد از مراجعه به بخش پذیرش گرفته تا جلسه مشاوره تا پارکینگ) اگر هرگونه نگرانی برایتان پیش آمد لطفاً آن را با ما در میان بگذارید. ما میخواهیم تا جایی که میتوانیم پیشرفت کنیم.
طی جلسه مشاوره پیش از جراحی، جراحتان پیشینه شما را مرور نموده و درمورد مسائلی به شرح زیر با شما گفتگو میکند:
▪️چه زمانی برای اولینبار به ترنسجندر بودن خود پی بردهاید،
▪️چه مدت است که در نقش جنسیتی مردانه زندگی میکنید،
▪️از چه زمانی هورمون درمانی را آغاز کردهاید، و
▪️نام پزشک ارائهدهنده خدمات مراقبت از بهداشت روان و پزشک ارائهدهنده مراقبت اولیه (پزشک عمومی) شما چیست.
جراح، دو نامهای که از طرف متخصصان بهداشت روان ارسال شده بود را مرور میکند. پیشینه پزشکی و جراحی شما (مشکلات پزشکی سابق، جراحیهایی که انجام دادهاید، داروهایی که مصرف میکنید، حساسیتهایی که نسبت به داروها/لاتکس/چسبها/غذاها دارید، و وضعیت سیگار کشیدنتان) را نیز مرور میکند. جراحتان درمورد ریسک فاکتورهای لختگی خون (مثلا اینکه آیا قبلا دچار ترومبوز ورید عمقی یا آمبولی ریوی شدهاید یا خیر)، مشکلات خونریزی (مثلاً هموفیلی)، پیشینه خانوادگی/فردی مشکلات مربوط به بیهوشی نیز از شما سوال میکند.
به شما گان بیمارستان/لباس بلند و گشاد میدهیم که بپوشید تا جراح بتواند معاینه بدنیتان را انجام دهد و شما هم بتوانید هر جایی از بدنتان که نیاز به معاینه شدن ندارد را بپوشانید. گان به ما کمک میکند تا بتوانیم بدنتان را معاینه کنیم و در عین حال حریم شخصی شما را نیز محترم شماریم (شما را نیز گرم نگه میدارد!).
موقع انجام معاینه بدنی، معاینه استاندارد قلب و ریه را برایتان انجام میدهیم؛ نگاهی به دستها، شکم، ناحیه تناسلی، و پاهایتان نیز میاندازیم. این معاینهای بسیار جامع بوده که با هدف یافتن بهترین گزینههای جراحی برای شخص شما و تشخیص هر مسئله بالقوهای که برای شخص شما سبب برتری یک گزینه جراحی بر دیگری میشود به عمل میآید.
به عنوان مثال، جراح روی هر دو ساعد دستتان تست آلن انجام میدهد. به این صورت که دو سرخرگی را که وظیفه خونرسانی به دست شما را عهدهدار هستند فشار میدهد، سپس هر یک از سرخرگها را یکی پس از دیگری رها میکند. با انجام این تست وضعیت خونرسانی به دست شما مشخص میشود و جراح متوجه میشود که آیا هر یک از این دو سرخرگ به کل دست شما خونرسانی میکنند یا خیر. اگر خونرسانی دستتان هم از طریق سرخرگ رادیال تامین گردد و هم از طریق سرخرگ اولنار، آنگاه احتمالا شما کاندیدای مناسبی برای تکنیک فالوپلاستی رادیال ساعد دست خواهید بود.
جراح شکمتان را نیز معاینه میکند تا ببیند که آیا دچار اسکار، فتق، و راش شدهاید یا خیر. نگاهی به ناحیه کشاله ران و نبض پایتان نیز میاندازد تا وضعیت خونرسانی به پایتان را نیز بسنجد. جراحتان کلیتوریس، لب های بزرگ و کوچک (قسمت بیرونی ناحیه واژن) و واژنتان را نیز معاینه میکند. شما و جراحتان درمورد بهترین برنامه جراحی مناسب شخص شما باهم گفتگویی خواهید داشت. پس از این که اجازه کتبی خود را اعلام نمودید، پیش از جراحی از شما عکسهایی میگیریم. این عکس ها به ما کمک میکند تا بتوانیم هر نوع یافتهای را که از معاینهتان بدست آمده و برنامه جراحیتان را تحت تاثیر قرار میدهد مستند کنیم.
🔳آمادگی برای انجام عمل فالوپلاستی
💠برنامه غذایی
بهتر است از یک ماه قبل از عمل از رژیم غذایی سرشار از پروتئین پیروی کنید. بدنتان از پروتئینها بهسان بلوک ساختمانی برای ترمیم خود بهره میجوید. آلبومین نام پروتئینی است که توسط بدن ساخته میشود، و شاخصهای است که نشان میدهد وضعیت تغذیه شما طی ماه گذشته به چه صورت بوده است. سطح آلبومین کمتر از 3.5 گرم در دسیلیتر (g/dL) نشانه سوءتغذیه است. اگر چنین وضعیتی دارید، میتوانید گفتگوی مفصلی با یک متخصص تغذیه داشته باشید تا به سلامت عمومی و روند بهبودی خود کمک کنید. بعلاوه، خیلی خوب است که روزانه مولتیویتامین مصرف کنید تا مطمئن شوید که بدنتان همهٔ موادی که برای بهبودی لازم دارد را در اختیار دارد.
💠آزمایش خون
لازم است پیش از جراحی این تستهای آزمایشگاهی را انجام دهید:
▪️شمارش کامل سلولهای خونی (CBC)
▪️پنل جامع متابولیک (CMP)
▪️تشخیص گروه خونی
💠آمادهسازی روده پیش از عمل
لطفا داروهای بدون نسخهای که در ادامه ذکر شده است را از داروخانه خریداری کنید:
▪️محلول خوراکی منیزیم سیترات، 10 اونس
▪️فلیت انما (Fleets enema) برای تنقیه
▪️کپسول دولکلاکس (کپسول بیزاکودیل)
دو روز قبل از عمل مصرف مواد غذایی که در ادامه ذکر شده است را متوقف کنید:
▪️میوهجات و دانهها،
▪️انواع نخود،
▪️گوشت قرمز،
▪️لبنیات،
▪️انواع لوبیا،
▪️خشکبار،
▪️غذاهای ادویهدار یا خشک شده.
روز قبل از عمل:
1. منیزیم سیترات را 24 ساعت قبل از عمل مصرف کنید؛
2. بعد از صرف ناهار، از مصرف مواد غذایی جامد خودداری نموده و فقط مایعات شفاف بنوشید؛
3. بعد از نیمهشب هیچگونه خوردنی یا آشامیدنی مصرف نکنید؛
4. مایعات شفافی که مجاز به مصرف آنها هستید عبارتاند از: آب، چای، نوشیدنیهای ورزشی، قهوه سیاه، براث (آبِ گوشت) رقیق، بستنی یخی. از مصرف نوشیدنیهای قرمز یا بنفش رنگ خودداری کنید؛
5. صبح روز قبل از عمل دو عدد کپسول دولکلاکس مصرف کنید؛
6. طی بعدازظهر روز قبل از عمل از فلیت انما برای تنقیه استفاده کنید.
🔳روز جراحی: آنچه که باید انتظارش را داشته باشید
💠برای انجام عمل چه موقع و کجا حضور پیدا کنیم؟
روز قبل از عمل، یکی از اعضای تیم پرهآپ با شما تماس میگیرد و به اطلاعتان میرساند که چه موقع و کجا حضور پیدا کنید. برای بیشتر عملهای جراحی لازم است ساعت 6 صبح حاضر باشید. لطفاً خود را به لابی اصلی بیمارستان دانشگاه یوتا برسانید و با آسانسورهای اصلی به طبقه سوم بیایید؛ مگر اینکه چیز دیگری به شما گفته باشیم. آنجا که رسیدید، دست چپ میروید و خود را به بخش Same Day Surgery میرسانید. از آنجا پرستارهای پرهآپ شما را به اتاق پرهآپ هدایت میکنند.
💠جراحی فالوپلاستی چه مدت به طول میانجامد؟
عمل جراحیتان شش الی هشت ساعت یا شاید هم بیشتر به طول میانجامد. تیم حمایتی شما متشکل از دوستان و خانوادهتان میتوانند در اتاق انتظار جراحی منتظر شما بمانند، و اطلاعات تماس خود را در اختیار مسئول پذیرش اتاق انتظار بگذارند. مسئول پذیرش هر موقع که عمل جراحیتان به پایان برسد، با تیم حمایتی شما تماس خواهد گرفت. شماره تماس اتاق انتظار جراحی: 801-585-2280
🔳ریکاوری پس از جراحی فالوپلاستی: آنچه که باید انتظارش را داشته باشید
💠تا چه مدت در بیمارستان بستری خواهم بود؟
انتظار بستری شدن در بیمارستان بهمدت حداقل پنج روز بعد از جراحی را داشته باشید. یعنی مثلاً اگر جراحیتان در روز شنبه انجام گرفته، احتمالاً تا روز پنجشنبه در بیمارستان بستری خواهید بود. اگر تیم جراحی نگرانیهایی داشته باشند و لازم بدانند که از شما در بیمارستان مراقبت به عمل آید، به مدت طولانیتری در بیمارستان بستری خواهید بود. به عنوان مثال، اگر شرایطی مانند آنچه که در ادامه ذکر گردیده برایتان پیش آید، لازم است بهمدت بیشتری در بیمارستان بستری شوید:
▪️عفونت،
▪️مشکلات مربوط به خونرسانی آلت تناسلی مردانه،
▪️خونریزی،
▪️یا اینکه اگر امکان خوردن یا آشامیدن را بهخاطر تهوع، مشکلات مربوط به تسکین درد، یا سایر مشکلات نداشته باشید.
تیم جراحی همهٔ برنامهها را برایتان شرح خواهند داد.
💠تسکین درد
بعد از عمل «دکمهٔ درد» یا دکمه مسکن تحت کنترل بیمار (PCA) تحت اختیارتان قرار میگیرد. به این صورت هر موقع درد داشتید، میتوانید مقدار داروی مسکنی که وارد بدنتان میشود را کنترل کنید.
💠روز اول و دوم در بیمارستان
🔹بعد از 24 ساعت نخستی که در بیمارستان بستری بودید، بهتدریج رژیم غذایی به شما میدهیم تا مطمئن باشیم که دچار حالت تهوع نمیشوید.
🔸دستگاه فشردهساز متناوب (SCD) روی پاهایتان خواهید داشت. این دستگاه پاهایتان را باملایمت فشار میدهد و باعث میشود که دچار لختگی خون نشوید.
🔹روزانه به شما آسپرین میدهیم تا از شکلگیری لختههای خونی کوچک در اتصالات عروق خونی آلت تناسلی مردانه و ناحیه تناسلیتان جلوگیری به عمل آید.
🔸مصرف داروهای دیگرتان را هر چه زودتر میتوانید از سر بگیرید، البته بسته به اینکه این داروها به چه منظور تجویز شده باشند.
💠روز دوم و سوم در بیمارستان
🔹دو – سه روز نخست پس از جراحی فالوپلاستی در واحد مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری خواهید بود. آنجا شما را هر 1-2 ساعت یکبار چک میکنیم. تیم جراحی و پرستاری رنگ، خونرسانی و دمای آلت تناسلی مردانه، و سیگنال داپلر را چک میکنند.
🔸دستگاه داپلر کنار تختتان قرار دارد و سیمی به آن متصل بوده که این سیم نیز به پروبی متصل است. پروب نیز اطراف عروق خونی که وظیفهٔ خونرسانی به آلت تناسلی مردانهتان را برعهده دارند متصل شده است. داپلر و همینطور معاینات منظمی که از شما به عمل میآید به تیم کمک میکند تا مطمئن شوند که خونرسانی آلت تناسلی مردانهتان به قدر کافی صورت میگیرد. به این صورت خیالمان آسوده است که اگر مشکلی پیش آید، بهموقع آن را تشخیص داده و سریعاً در جهت برطرف کردن آن اقدام مینماییم.
🔹تا 24 ساعت پس از عمل اجازه خوردن یا آشامیدن ندارید، چون اگر احیاناً مشکلی بعد از عمل پیش آید، ممکن است لازم باشد دوباره به اتاق عمل بازگردید. امیدواریم معاینات منظمی که از شما به عمل میآوریم به شما کمک کند تا احساس راحتی کنید، و اینکه مراقبتهای لازم را دریافت نمایید.
💠خونرسانی و جراحی فالوپلاستی
آلت تناسلی مردانهتان را روی پانسمان مخصوصی قرار داده و آن را بالا میآوریم تا اطمینان حاصل کنیم که چیزی مانع خونرسانی به آلت نشود. همانطور که میدانید، خونرسانی برای موفقیتآمیز بودن عمل فالوپلاستی فوقالعاده مهم است. ما از شما مراقبتی عالی به عمل میآوریم تا مطمئن شویم که خونرسانی آلت تناسلی مردانهتان به قدر لازم صورت میگیرد.
💠روز سوم تا پنجم در بیمارستان
سه تا پنج روز بعد از عمل، شما را به واحد جراحی دیگری منتقل میکنیم که در آنجا کمتر از قبل مورد بررسی قرار میگیرید.
🔻در روز پنجم:
🔹پانسمان مکنده VAC که روی گرافت پوستی قرار گرفته بود را باز میکنیم و ناحیه اهداکنندهتان را با گاز زیروفرم، رول گاز کرلیکس، و آتل مجدداً پانسمان میکنیم.
🔸درینهایی که در قسمت کشاله ران و کیسه بیضهتان قرار داده بودیم را برمیداریم.
🔹سیم داپلر را قطع میکنیم.
🔸لباسزیر حمایتکننده در اختیارتان قرار میدهیم (میتوانید از خانه نیز با خودتان لباسزیر بیاورید، اما لازم است لباسزیرتان به تایید تیم جراحی برسد تا مطمئن شویم که مناسب است).
اجازه دارید که با کمک فرد دیگری پیادهروی کنید. فیزیوتراپیتان را نیز شروع میکنیم و راه حلهایی را در اختیارتان میگذاریم تا راحتتر بتوانید راه بروید.
💠دفع ادرار از طریق سوند
تا چند هفته نخست پس از جراحی، سوند سوپراپیوبیک (لولهای که از طریق پوست بالای استخوان عانه درون مثانهتان قرا گرفته است) ادرارتان را تخلیه و مکش میکند. اورولوژیستهای تیم، مدیریت این سوند را برعهده دارند.
سوند قرمزرنگ دیگری نیز درون آلت تناسلی مردانهتان خواهید داشت. این سوند پیشابراه جدیدتان را باز نگه میدارد. پیش از اینکه از بیمارستان مرخص شوید، تیم جراحی این سوند را برایتان خارج میکنند.
💠مراقبت از درین
🔹پیش از اینکه از بیمارستان مرخص شوید، درینی را که در کیسه بیضهتان قرار گرفته است خارج میکنیم.
🔸موقعی که در بیمارستان بستری هستید، معمولا درین پنرزی که در ناحیه کشالهرانتان قرار دادهایم را خارج میکنیم.
🔹پانسمان مکنده VAC را معمولاً روز پنجم بعد از عمل باز میکنیم.
🔸پیش از اینکه از بیمارستان مرخص شوید، سرمهایتان را خارج میکنیم.
🔳چه موقع میتوانم از بیمارستان مرخص شوم؟
هر موقع که طبق ضوابط ترخیص از بیمارستان، شرایط ترخیص را داشتید، میتوانید از بیمارستان مرخص شوید. ضوابط ترخیص از بیمارستان عبارتاند از:
▪️آلت تناسلی مردانهتان سالم و سلامت به نظر برسد و تیم جراحی هیچگونه نگرانی نداشته باشد؛
▪️دردتان با مصرف مسکنهای خوراکی تسکین پیدا کند؛
▪️حالت تهوع شدید نداشته باشید و بتوانید به مقدار کافی خوردنی و آشامیدنی مصرف کنید؛
▪️بدون نیاز به کمک بتوانید راه بروید.
💠پس از ترخیص از بیمارستان، به چه داروهایی نیاز دارم؟
موقعی که میخواهید از بیمارستان مرخص شوید، نسخه داروهایی به شرح زیر را در اختیارتان قرار میدهیم:
▪️داروهای مسکن
▪️ملینها
▪️داروهای ضدتهوع
▪️آنتیبیوتیک
▪️آسپرین به مدت یکماه (بیش از یکماه نباید مصرف گردد)
لوازمی که بهتر است از پیش تهیه کنید عبارتاند از:
▪️گاز زیروفرم 5”×9”، جعبه 50تایی: میتوانید از داروخانههای تخصصی یا وبسایت آمازون تهیه کنید (هر بسته حدوداً 45 دلار امریکا میشود)
▪️رول بانداژ گاز کرلیکس 4½ x ء4⅛ یارد 6 تا 12 رول: مانند گاز فوق
▪️پماد باسیتراسین-زینک
🔳نحوه مراقبت از آلت تناسلی مردانه، کیسه بیضه، و گرافت پوستی پس از ترخیص از بیمارستان
💠نحوه مراقبت از آلت تناسلی مردانه
پس از اینکه از بیمارستان مرخص شدید، کارهای زیر را برای مراقبت از آلت تناسلی مردانهتان انجام دهید:
🔹آلت تناسلی مردانه خود را بالا نگه دارید: وقتی که در رختخواب هستید از پانسمان بالا آورنده آلت تناسلی مردانه که در اختیارتان قرار دادیم استفاده کنید، درست همانگونه که در بیمارستان انجام میدادید.
🔸آلت تناسلی مردانهتان را تمام وقت حمایت کنید. موقعی که راه میروید، لباسزیر حمایتکننده بپوشید (درست مثل موقعی که در بیمارستان بودید).
🔹آلت تناسلی مردانهتان را خم نکنید، روی آن ننشینید و حواستان باشد که آلت دچار پیچخوردگی نشود.
🔸وقتی که میخواهید بنشینید، بیشتر از 90 درجه خم نشوید. زانوهایتان را به طرف سینهتان جمع نکنید چون این کار به آلت تناسلی مردانهتان فشار میآورد و مانع خونرسانی به آلت تناسلی مردانهتان میشود.
🔹پماد باسیتراسین را دو بار در روز روی برشهای آلت تناسلی مردانهتان استعمال کنید.
🔸حواستان به تغییر رنگ (بنفش شدن، بیرنگ شدن، قرمز شدن و …)، تغییر دما (داغتر یا سردتر شدن نسبت به موقعی که از بیمارستان مرخص شدید)، ورم، یا ترشحات آلت تناسلی مردانهتان باشد.
💠برقراری رابطه جنسی با آلت تناسلی مردانه
با آلت تناسلی مردانهتان هیچگونه رابطه جنسی برقرار نکنید تا وقتی که جراحتان بگوید این کار ایمن بوده و اجازه انجام این کار را به شما بدهد. معنایش این است که با آلت تناسلی مردانهتان نه رابطه جنسی دهانی برقرار کنید، نه رابطه دخول واژنی، و نه رابطه دخول مقعدی.
💠نحوه مراقبت از کیسه بیضه
🔹پماد باسیتراسین را دو بار در روز روی برشهای کیسه بیضهتان استعمال کنید.
🔸حواستان به قرمز شدن، ترشحات، یا پدیدار شدن نقاط تیره رنگ روی کیسه بیضهتان باشد. اگر هر یک از این علائم را مشاهده کردید، تیم جراحی را در جریان بگذارید؛ این علائم ممکن است نشانه عفونت یا خونرسانی ضعیف باشند.
🔹اشکالی ندارد اگر کیسه بیضهتان زیر دوش حمام خیس شود.
💠نحوه مراقبت از گرافت پوستی
🔻هفته اول و دوم پس از ترخیص از بیمارستان
این کارها را هر روز انجام دهید:
1. پانسمانهای قدیمیتان را باز کنید؛
2. ببینید آیا روی این ناحیه تاولی ایجاد شده یا گرافت پوستی از بستر خود بلند شده است یا خیر؛
3. گرافت پوستی خود را با یک لایه گاز زیروفرم زردرنگ کاملاً بپوشانید؛
4. سپس دست و ساعد دست خود را با رول گاز کرلیکس باملایمت پانسمان کنید؛
5. سپس آتل دستتان را ببندید.
گرافت پوستی را خیس نکنید تا موقعی که جراحتان بگوید این کار اشکالی ندارد (معمولا بعد از سه هفته اجازه این کار را پیدا میکنید).
🔻هفته سوم پس از ترخیص از بیمارستان
🔹اگر جراحتان اجازه داده باشد، میتوانید دیگر دستتان را پانسمان نکنید و اجازه بدهید که گرافت پوستی هوا بخورد.
🔸میتوانید شروع کنید اسکارهای بزرگ روی ساعد دست و ناحیه کشاله رانتان را ماساژ دهید.
🔹اشکالی ندارد که با یک مرطوبکننده بر پایه آب شروع کنید و آن را با ملایمت روی گرافت بمالید. حواستان باشد که گرافت را نکشید. اگر گرافت کاملاً بهبود پیدا نکرده، از دستورالعملهای جراحتان پیروی کنید.
💠نحوه مراقبت از ناحیه اهداکننده گرافت پوستی (روی ران پا)
🔹ناحیهای که گرافت پوستی با ضخامت نسبی از آن برداشته شده معمولاً با گاز زردرنگ زیروفرم پوشانده میشود.
🔸وقتی که به خانه میروید، اجازه بدهید پانسمان زیروفرمی که روی پایتان قرار دادهایم هوا بخورد (آن را با بانداژ یا لباس نپوشانید).
🔹هیچگونه مرطوبکننده، کرم، دارو، یا آبی روی این ناحیه استعمال نمیکنید، و به هیچ عنوان پانسمان این ناحیه را بلند نمیکنید!! (دچار خونریزی خواهید شد).
🔸زیروفرم با پوسته ضخیمی که روی ناحیه اهداکننده شکل میگیرد درآمیخته خواهد شد. سپس با شروع بهبودی این ناحیه، لبههای این پانسمان نیز بلند میشود. در صورت لزوم میتوانید لبههایی که بلند شده را با قیچی برش بزنید. این پانسمان در نهایت بهخودیخود خواهند افتاد. همچنین میتوانید دوبار در روز به مدت ده دقیقه، ناحیه اهداکننده/زیروفرم را با سشوار کمحرارت یا بدون حرارت خشک کنید.
وقتی لبههای پانسمان زیروفرم که از اطراف بلند شده را میچینید، میتوانید مرطوبکننده پوست بر پایه آب روی نواحی که بدون پوشش مانده استعمال کنید تا پوستی که تازه روئیده مرطوب بماند. بعد از اینکه پانسمان جدا شد و افتاد نیز، میتوانید روی کل این ناحیه لوسیون استعمال کنید. این ناحیه در ابتدا صورتی/بنفش رنگ به نظر میرسد، اما طی 6-12 ماه بعد رنگ پوست روشنتر گردیده و شباهت بیشتری به پوست اطراف خود پیدا میکند. گاهی ممکن است ناحیه گرافت پوستی حتی بعد از بهبودی نیز کمی کمرنگتر یا پررنگتر از پوست اطراف خود به نظر برسد، که مسئلهای غیرمعمول نیست.
💠سوند
🔹پیش از اینکه از بیمارستان مرخص شوید، تیم جراحی سوندی که درون پیشابراه جدیدتان قرار گرفته را خارج میکنند.
🔸سوند سوپراپیوبیک را همراه با کیسهاش که به پایتان چسبیده همچنان با خود خواهید داشت.
🔳استحمام و فعالیت بدنی پس از ترخیص از بیمارستان
💠استحمام
🔹گرافت پوستی ساعد دستتان را خشک نگه دارید؛ وقتی دوش میگیرید این ناحیه را با کیسهای بپوشانید.
🔸طی هفته اولی که از بیمارستان مرخص شدید، استحمام اسفنجی کنید.
🔹پس از گذشت یک هفته، میتوانید آلت تناسلی مردانهتان را با آبصابون باملایمت بشویید، و با ضربههای آرام خشک کنید. تا وقتی که جراحتان اجازه نداده است، از غوطهور ساختن آلت تناسلی مردانه، کیسه بیضه، ناحیه کشاله ران، یا ساعد دستتان در آب خودداری کنید. معنایش این است که نه در وان حمام قرار گیرید، نه استخر شنا بروید و …
🔸پس از گذشت یک هفته از تاریخ ترخیصتان، اشکالی ندارد اگر گرافت پوستی روی کلاهک آلت تناسلی مردانهتان را همراه با خود آلت خیس کنید.
🔹در حالت کلی، طی هفته سوم پس از تاریخ ترخیصتان میتوانید گرافت پوستی ساعد دست خود را خیس کنید.
💠فعالیت بدنی
🔹آلت تناسلی مردانهتان را حمایت نموده و بالا آورید (همانگونه که بالاتر نیز ذکر گردید).
🔸فیزیوتراپی دست/ساعد دست را انجام دهید (در ادامه توضیح داده شده است).
🔹با دستی که روی آن گرافت پوستی قرار داده شده، وسائل سنگینتر از 5 پوند (~ 2.26 کیلوگرم) را بلند نکنید.
🔸کمر خود را بیش از 90 درجه خم نکنید.
🔹حداقل چهار مرتبه در روز بهمدت حداقل 10 دقیقه پیادهروی کنید.
🔸حواستان باشد که ادرارتان از طریق سوند سوپراپیوبیک/کیسهای که به پایتان متصل گردیده دفع شود.
🔹حواستان باشد که دفع مدفوعتان به حالت طبیعی خود بازگردد (داروهای مسکن مخدر باعث ایجاد یبوست میشوند). بدن خود را هیدراته نگه دارید، و ملینهایی که در اختیارتان قرار دادیم را مصرف کنید تا دچار یبوست نشوید.
💠فیزیوتراپی دست
🔹آتلی که بیمارستان در اختیارتان گذاشته است را تا روز ملاقات فالوآپ فیزیوتراپی دست، روی دست خود ببندید (این ملاقات دو هفته بعد از اینکه از بیمارستان مرخص شدید برگزار میگردد). اشکالی ندارد که انگشتان خود را حرکت دهید، اما هیچ شیئی سنگینتر از 5 پوند (~ 2.26 کیلوگرم) بلند نکنید.
🔸در هفته دوم – سوم، فیزیوتراپی دست را تحتنظر فیزیوتراپ آغاز میکنید تا گسترهٔ حرکت انگشتها و مچ دستتان بیشتر شود. فیزیوتراپی دست معمولاً دو تا چهار هفته ادامه مییابد، اما به میزان پیشرفت شما نیز بستگی دارد.
🔹لیست فیزیوتراپهای واجد شرایط منطقه سکونت خود را میتوانید در این آدرس ببینید.
➖روی عبارت «CHT Directory» کلیک نموده و زیپکد خود را وارد کنید.
🔳مسائلی که طی دوره ریکاوری باید به آنها توجه کنید و موقعی که باید تیم جراحی را در جریان بگذارید
1. تغییر رنگ، دما، قطر آلت تناسلی مردانه (این علائم ممکن است نشانه اختلال در ورود خون به آلت یا خروج خون از آلت تناسلی مردانهتان باشد). اگر چنین اتفاقی افتاد، بسیار حائز اهمیت است که هر چه سریعتر با ما تماس بگیرید – با شماره اصلی بیمارستان 801-581-2121 تماس بگیرید و بگویید به «رزیدنت جراحی پلاستیک آنکال» وصل کنند
2. افزایش ورم ناحیه کشاله ران
3. اگر دمای بدنتان را که با تبسنج اندازه گرفتهاید، عددی بالاتر از 100.4 درجه فارنهایت (38 درجه سلسیوس) را نشان میدهد
4. احساس «لرز»
5. دشواری در تنفس، یا اگر موقعی که نفس عمیق میکشید احساس درد میکنید
6. ورم یا درد پا
7. ورم یا تشدید درد در ناحیه کشاله ران
8. احساس سبکی سر یا «ضعف»
9. اگر سوند سوپراپیوبیک ادرار را تخلیه نمیکند (با شماره اصلی بیمارستان دانشگاه 801-581-2121 تماس بگیرید و بگویید به «رزیدنت ارولوژی آنکال» وصل کنند)
10. اگر هر سوالی درمورد مراقبتهای بعد از عمل دارید
🔳شماره تماسهای مهم
🔻برای طرح مسائل/پرسشهای اورژانسی در هر ساعت از شبانه روز، یا هر مسئله دیگری طی ساعات 8 صبح تا 5 بعدازظهر، یا آخر هفتهها
▪️با شماره اصلی بیمارستان دانشگاه 801-581-2121 تماس بگیرید.
▪️درخواست کنید که به «رزیدنت جراحی پلاستیک آنکال» وصل کنند.
🔻برای طرح مسائل/پرسشهای غیراورژانسی؛ از دوشنبه تا جمعه طی روز (8 صبح تا 5 بعدازظهر)
▪️مسائل مربوط به آلت تناسلی مردانه: با مطب جراحی پلاستیک به شماره 801-581-7719 تماس بگیرید.
▪️مسائل مربوط به سوند ادراری: 801-213-2700 (گزینه دوم)
➖نام جراح پلاستیک شما: دکتر ایزاک گودوین (به انگلیسی: Isak Goodwin, MD)
➖نام اورولوژیست شما: دکتر جرمی میرز (به انگلیسی: Jeremy Meyers,MD) و دکتر جیم هاتلینگ (به انگلیسی: Jim Hotaling, MD)
🔻فایل پیدیاف مقاله دستورالعملهای جامع مراقبت قبل و بعد از جراحی فالوپلاستی در مردان ترنس (FTM) به قلم تیم جراحی بیمارستان دانشگاه یوتا را میتوانید از طریق لینک زیر دانلود نمایید.
مترجم: سعید.ش
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org
مرجع:
https://healthcare.utah.edu
Copyright © 2019 سعید.ش https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved