چگونه به عنوان فردی اینترسکس (بیناجنسی)، زندگی شاد و پرامیدی را تجربه کنیم؟
مترجم: سعید.ش
اینترسکس بودن یا داشتن تفاوت در رشد و نمو جنسی (DSD – وضعیتهایی که ارگانهای تولیدمثلی یا جنسی فرد در قالبهای متعارف منتسب به زنان یا مردان نمیگنجد) مرتبا مورد سوءتفاهم قرار میگیرد. از هر 1500 تا 2000 کودکی که متولد میشوند، حدودا یک کودک اینترسکس است. تعداد افراد اینترسکس از تعداد افرادی که مبتلا به فیبروز کیستیک هستند بیشتر بوده و تقریبا برابر با تعداد افرادی است که موهای قرمزرنگ دارند.
با توجه به اینکه وضعیتهای بسیاری منجر به تفاوت رشد و نمو جنسی میشوند، جامعه اینترسکس بهتازگی شروع کرده و صدای خود را به گوش جامعه رسانده است. اولین قدم برای این که بهتر بتوانید با سختیها و مشکلات هویت جنسی (به انگلیسی: Sex Identity) خود کنار بیایید این است که با دیگر افراد اینترسکس در ارتباط باشید. همینطور باید به خوبی از خودتان مراقبت کنید، از خانواده و دوستانتان بخواهید که با شما رفتار خوبی داشته باشند، و اطلاعاتی را که نیاز دارید از پزشکها جویا شوید.
🔳بخش اول. حضور در جامعه افراد اینترسکس
✳️1. بدانید که شاید برایتان سخت باشد
اینترسکس بودن – یا تشخیص اینترسکس گرفتن – ممکن است هم از لحاظ روانی و هم از لحاظ اجتماعی برایتان سخت باشد. بسیاری از افراد از تفاوت رشد و نمو جنسی خود آگاه نیستند یا باورهای نادرستی درمورد وضعیتها و افراد اینترسکس دارند. ممکن است با بیتفاوتی دیگران مواجه شوید یا این که مورد تعصب و پیشداوری بعضی افراد قرار گیرید. فرقی ندارد چه میخواهد پیش آید، همیشه یادتان باشد که شما تنها نیستید.
🔹به عنوان مثال، ممکن است با افرادی مواجه شوید که باورهای نادرستی درمورد اینترسکس بودن دارند. بعضی از افراد فکر میکنند اینترسکس بودن روی گرایش جنسی تاثیر میگذارد، یا ممکن است ندانند که بیشتر افراد اینترسکس از جنسیتی که به آنها نسبت داده شده راضی و خوشحال هستند. یا این از بدتر، ممکن است با تبعیض یا آزار و اذیت مواجه شوید.
🔸بعضی از افراد اینترسکس با مشکلات پزشکی مشخصی دست و پنجه نرم میکنند. بسیاری از افراد اینترسکس نیز با احساس انزوا، شرم و خجالت، خشم و عصبانیت، یا افسردگی دست به گریبانند.
🔹اگر مایلید به دوستان و عزیزان خود بگویید که اینترسکس هستید، از کنجکاوی آنها یا تمایلی که به پرسش سوالات از خود نشان میدهند تعجب نکنید. البته این که تا چه اندازه بخواهید درمورد جزئیات اینترسکس بودنتان با دیگران صحبت کنید ترجیحی کاملا شخصی است و تصمیمگیرنده شمایید.
✳️2. با افراد اینترسکس دیگر ملاقات کنید
مفیدترین و بهترین روشی که میتوانید به عنوان فردی اینترسکس با سختیهای زندگی کنار بیایید و زندگی شاد و پرامیدی را تجربه کنید این است که با افراد اینترسکس دیگر صحبت کنید. میتوانید تجربیات مشترکتان را برای یکدیگر تعریف کنید، توصیههای دیگران را بشنوید، و از دوستی با همنوعانتان لذت ببرید. بسیاری از افراد اینترسکس بهترین دوستها و حتی شریکهای جنسی خود را در ملاقاتهای گروهی افراد اینترسکس پیدا میکنند.
🔹به گروهی محلی بپیوندید. با بیمارستانها و گروههای مدافع تماس بگیرید و ملاقاتهای گروهی محل سکونت خود را بشناسید. میتوانید اسم شهر محل سکونت خود و عبارت «ملاقات گروهی اینترسکس» را جستجو کنید، یا مکانهای جغرافیایی ملاقات افراد اینترسکس را از طریق تالارهای گفتگوی اینترسکس جویا شوید.
🔸چت کنید. تالارهای گفتگوی بسیاری وجود دارد که از طریق آنها میتوانید با دیگر افراد اینترسکس گفتگو کنید.
🔹اگر زیر 30 سال هستید، به گروه جوانان بپیوندید.
🔸گروههای حامی ویژه افرادی که تفاوت رشد و نمو جنسی مشابه با شما دارند را بیابید.
🔹گروهی معنوی و حامی بیابید. مثلا کلیسای جهانگرایان توحیدگرا در برخورد با افراد اینترسکس پیشینه خوبی داشته است. به برنامه روزانه جوامع معنوی اطراف خود نگاهی بیاندازید و به آنهایی که ملاقاتهایی برای افراد LGBTQI برگزار میکنند مراجعه کنید.
✳️3. به گروههای LGBTQI بپیوندید
هرچند هدف گروههای LGBTQI پرداختن به مسائل هویت جنسیتی و گرایش جنسی است نه هویت جنسی، با این حال افراد LGBTQ اغلب نیازهای مشترکی با افراد اینترسکس دارند. در این گروهها میتوانید حامیانی از جامعه کوئیر بیابید، و حتی ممکن است افراد اینترسکس دیگری را نیز آنجا ببینید.
🔹بسیاری از افراد اینترسکس به دلیل اینکه جنسیت اشتباهی در بدو تولد به آنها نسبت داده شده، پروسه تطبیق جنسیت را طی میکنند.
🔸بسیاری از افراد اینترسکس گی (مرد همجنسگرا)، لزبین (زن همجنسگرا)، بایسکشوال (دوجنسگرا)، یا کوئیر هستند.
🔹بعضی از افراد اینترسکس خود را جنسیت سوم، جندرکوئیر، یا ایجندر (بیجنسیت) میدانند.
✳️4. حامی و مدافع دیگران باشید
به عضویت سازمانهای بزرگ درآیید تا بتوانید در جنبشهای اجتماعی که در جهت بهتر دیده شدن افراد اینترسکس، مراقبت پزشکی از افراد اینترسکس با محوریت خواستههای آنها، و عدالت برای افراد اینترسکس شکل میگیرند مشارکت داشته باشید. به گروههای مختص جوانان مثل گروه interACT بپیوندید یا به عضویت گروههای بزرگتر مثل گروه Accord Alliance یا کمپین برابری برای افراد اینترسکس درآیید.
🔹با گروههایی که ویژه افرادی هستند که تفاوت رشد و نمو جنسی مشابه شما دارند در تماس باشید تا بتوانید به همنوعان خود مشاوره دهید و از آنها حمایت کنید.
🔸اگر برایتان مقدور است، درمورد جنس خود آشکارا و بدون شرم و خجالت صحبت کنید. این حرکت یکی از اساسیترین روشها برای بهتر دیده شدن افراد اینترسکس در جامعه است.
🔹حرفتان را رکوراست بیان کنید. وقتیکه میشنوید دیگران دارند مطالب نادرستی را درمورد جنس، جنسیت، و افراد اینترسکس نشر میدهند، حرفتان را رکوراست بیان کنید. هر موقع حقایق را آموختید، آنها را به دیگران نیز آموزش دهید.
🔸وضعیتهای اینترسکس «پنهان» هستند. یعنی اینکه بیشتر افراد نمیدانند که شاید یکی از اطرافیانشان اینترسکس باشد. اگر احساس امنیت میکنید، میتوانید به دیگران بگویید که اینترسکس هستید.
✳️5. از آثار هنرمندان و اندیشمندان اینترسکس لذت ببرید
حامی جامعه خود باشید و از کارهای فوقالعادهای که افراد اینترسکس در حال انجامند الهام بگیرید. یاداشتهای افراد مثل خاطرات و شعرهای ثیا هیلمن یا اشعار ارون اپس را بخوانید. در میهمانیهایی که به میزبانی فرد فوقالعادهای چون دیجی جولیانا هاکستبل برگزار میشود شرکت کنید، یا از هنرهای تجسمی او لذت ببرید. به انیمیشنهای جذاب امیلی کویین نیز نگاهی بیاندازید.
🔳بخش دوم. تجربه زندگی شاد
✳️1. جنسیت خود را تعیین کنید
شاید برایتان سخت باشد که بدانید چگونه میتوانید جنسیت خود را تعیین کنید، آنهم موقعی که بیشتر تعاریفی که از هویت جنسیتی میشود برپایه هویت جنسی استوار است. حتی اگر خوششانس بوده باشید و جنسیت صحیحی در بدو تولد به شما نسبت داده شده باشد یا اینکه پدر و مادر و پزشکان اجازه داده باشند که در سنین کودکی جنسیتتان را خود تعیین کنید نیز، ارزشش را دارد که به معنایی که جنسیت برایتان دارد بیاندیشید. بسیاری از افراد اینترسکس خود را با جنسیتی که به آنها نسبت داده شده هویتیابی نمیکنند، و ترجیح میدهند قدم در مسیر تطبیق جنسیت بگذارند.
🔹ممکن است خود را فرد ترنسجندر اینترسکس هویتیابی کنید، یعنی جنسیت خود را متفاوت با جنسیتی بدانید که در بدو تولد به شما نسبت داده شده است.
🔸ممکن است خود را ایپسوجندر (به انگلیسی: Ipso gender) بدانید، یعنی خود را فرد اینترسکسی بدانید که جنسیت صحیحی در بدو تولد به او نسبت داده شده است.
🔹بعضی از افراد اینترسکس ترجیح میدهند خود را «سیسجندر» بنامند؛ واژه سیسجندر را همه افرادی که خود را با جنسیتی که در بدو تولد به آنها نسبت داده شده هویتیابی میکنند، مورد استفاده قرار میدهند.
🔸ممکن است خود را ایجندر (بیجنسیت)، جندرکوئیر، جندرفلوید (جنسیت سیال)، بایجندر (دوجنسیتی)، آندروجین، یا غیرباینری بدانید.
✳️2. ضمائری که دوست دارید را به کار ببرید
اگر دوست دارید با ضمائری که خود را با آنها هویتیابی میکنید خطاب شوید، میتوانید ضمائر صحیح خود را به افراد دیگر بگویید، و هر موقع شما را با ضمائر اشتباه خطاب کردند آنها را تصحیح کنید. مثلا، میتوانید بگویید «ممنون میشوم که مرا با ضمائر مخصوص زنان خطاب کنید. من یک زنم.» یا «من ضمیر اشاره به جمع «آنها/ایشان» را ترجیح میدهم، نه ضمیر مخصوص مردان را.»
🔹اگر ترنس هستید، احتمالا لازم است چند باری نام و ضمائری که انتخاب کردهاید و میخواهید با آنها خطاب شوید را برای خانوادهتان یادآوری کنید. آرام و مهربان باشید، اما قاطع و صریح. به خانوادهتان بگویید که به رسمیت شمردن هویت شما گزینهای اختیاری نیست، بلکه بخشی ضروری از زندگی شماست.
🔸بیشتر افراد اینترسکس همان ضمائر جنسیتی باینری را که در کودکی به آنها نسبت داده شده به کار میبرند. هرچند آمار تطبیق جنسیت در افراد اینترسکس بالاتر از عموم مردم است.
🔹بعضی از افراد اینترسکس از ضمائر خنثیجنسیتی مانند ضمیر اشاره به جمع «آنها/ایشان» استفاده میکنند.
✳️3. با افراد فوقالعاده قرار ملاقات عاشقانه ترتیب دهید
چه همجنسگرا باشد، چه دگرجنسگرا، دوجنسگرا، کوئیر، دمیسکشوال، یا بیجنسگرا، هر گرایش جنسی که داشته باشید لایق داشتن پارتنری هستید که شما را دقیقا به همین صورتی که هستید دوست میدارد. بسیاری از افراد پارتنرهای خود را از طریق ارتباط با دوستان خود پیدا میکنند، بنابراین روی زندگی اجتماعی خود بیشتر سرمایهگذاری کنید. از خانه بیرون بروید و به مکانهای عمومی مثل نمایشگاه عکس، کنسرت، کلیسا، و مراسم شعرخوانی مراجعه کنید. در محیطی مشغول به کار شوید که پذیرا و دوستانه باشد – ممکن است از طریق شغل یا ارتباط شغلی با فردی آشنا شوید. میتوانید در وبسایتهای همسریابی نیز عضو شوید.
🔹با کسی قرار ملاقات عاشقانه بگذارید که مایل باشد درمورد شیوه ارتباط با افراد اینترسکس سطح اطلاعات خود را بالا ببرد.
🔸حتی اگر استریت (دگرجنسگرا) هستید نیز، میتوانید برای یافتن پارتنر خود به جوامع LGBTQI رجوع کنید. ممکن است آنجا با افراد کوئیر، دوجنسگرا، یا اینترسکسی آشنا شوید که باهم تفاهم داشته باشید.
🔹با افراد بیملاحظه رابطه برقرار نکنید. اگر فردی نسبت به شما فتیش جنسی دارد، با شما طوری رفتار میکند که گویا دارد لطفی در حق شما می کند، روی شما اسم میگذارد و شما را تحقیر و سرزنش میکند، یا در رختخواب به درد و لذت شما اهمیتی نمیدهد، بیدرنگ با وی قطع رابطه کنید.
✳️4. برای پارتنر خود آشکارسازی کنید
شما میتوانید به انتخاب خودتان هر موقع که میخواهید آشکارسازی کنید. اگر اینترسکس بودن بخش بسیار مهمی از هویت شماست، میتوانید اینترسکس بودن خود را در اولین قرار ملاقات عاشقانه باافتخار اعلام کنید: «من اینترسکس هستم»، سپس میتوانید معنایی که اینترسکس بودن برایتان دارد را توضیح دهید. اگر اینترسکس بودنتان چیزی است که کمتر به آن میاندیشید و از روی ظاهرتان نیز مشخص نیست، میتوانید هر موقع که صلاح میبینید در این باره صحبت کنید.
🔹اگر مایل هستید، میتوانید تشخیص پزشکی دقیق خود را نیز بیان کنید، مثلا میتوانید بگویید که: «من دچار وضعیتی به نام اختلال عدم حساسیت به آندروژن هستم». این کار در اولین قرار ملاقاتهای عاشقانه شاید روش مفیدی جهت آشکارسازی برای فردی باشد که اطلاعات چندانی درمورد فرهنگ و جامعه اینترسکس ندارد.
🔸اگر نابارور هستید و رابطه شما و پارتنرتان دارد جدی میشود و میدانید که پارتنرتان بچه میخواهد، حتما این موضوع را با او در میان بگذارید.
✳️5. زندگی جنسی دلخواهتان را داشته باشید
اگر موقع رابطه جنسی احساس درد میکنید، یا اگر ناحیه تناسلیتان نیازها و ترجیحات خاصی را میطلبد، حتما قبل از برقراری رابطه جنسی این موضوع را با پارتنرتان مطرح کنید. گفتگو در روز روشن اغلب بهتر از گفتگو بلافاصله قبل از برقراری رابطه جنسی است.
🔹اگر موقع برقراری رابطه جنسی احساس دیسمورفی (خودزشتپنداری) یا شرم و خجالت میکنید، این موضوع را با پارتنرتان در میان بگذارید. درمورد سرعت و شتابی که در حین برقراری رابطه جنسی ترجیح میدهید به پارتنرتان توضیح دهید، و اگر هنگام برقراری رابطه جنسی احساس پریشانی یا ناراحتی کردید از پارتنرتان بخواهید که دست نگه دارد.
🔸شما و پارتنرتان میتوانید واژهای بهیادماندنی و ایمنی را انتخاب کنید و موقع برقراری رابطه جنسی آن را به کار ببرید. مثلا هر موقع میخواهید به پارتنرتان بگویید که دست نگه دارد، به جای عبارت «بس است»، میتوانید از واژه «دونات!» استفاده کنید.
✳️6. به خودتان عشق بورزید
شما منحصربهفرد هستید. سلامتی، شادی، و تندرستی شما ارزش و اهمیت دارد. زندگی شما ارزشمند است. خودتان را کاملا بپذیرید. پیشینه شما سبب رشد شما شده است. اشتباهاتتان مسبب یادگیری شما بوده است. شما فردی تصادفی یا اشتباهی نیستید. شما انسانی هستید که درست به اندازه انسانهای دیگر ارزش و اهمیت دارید، و لایق عشق به خود و مراقبت از خودتان هستید.
🔳بخش سوم. دریافت مراقبت پزشکی مناسب
✳️1. مدارک پزشکی خود را بدست آورید
اگر وضعیت اینترسکس شما در دوران نوزادی یا کودکی تشخیص داده شده است، احتمالا تا به حال اطلاعات کاملی درباره تشخیص و روند درمانی که آن موقع طی کردهاید دریافت نکردهاید. پدر و مادر یا سرپرستان شما نیز احتمالا اطلاعات چندانی دریافت نکردهاند یا اینکه اطلاعاتی که به آنها گفته شده را فراموش کردهاند. اگر بتوانید از روند تشخیص و درمان خود آگاه شوید، بهتر میتوانید از خودتان مراقبت کنید، و از گذشته خود نیز آگاه میشوید.
🔹فرقی نمیکند که چه سنوسالی داشته باشید چون در هر سنی از حق قانونی دسترسی به مدارک پزشکی خود برخوردارید.
🔸حتی اگر مسئولین بیمارستان فکر میکنند که مدارک پزشکی شما دور انداخته شده است نیز، میتوانید منشی بایگانی را پیدا کنید و از او کمک بخواهید. بهتر است حضوری به بیمارستان مراجعه کنید.
🔹از پزشکی بخواهید که برایتان نامه درخواست سوابق پزشکیتان را بنویسد.
🔸اگر برایتان مقدور است، با پزشکانی که در کودکی تحت درمان آنها بودهاید صحبت کنید. انجام این کار قبل از این که بخواهید رابطه جنسی برقرار کنید از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که بعضی از وضعیتهای اینترسکس اینگونهاند که اگر بخواهید رابطه جنسی ایمنی برقرار کنید لازم است از قبل تحت درمانهای مشخصی قرار گیرید.
✳️2. روند درمانی لازمۀ وضعیت خاص خود را دریافت کنید
اشکال مختلف تفاوت رشد و نمو جنسی به پروسه درمانی متفاوتی نیاز دارند. مثلا زنانی که سندرم عدمحساسیت به آندروژن دارند به هورمون درمانی نیاز پیدا میکنند. بعضی از افراد اینترسکس نیز برای تسکین درد، بیاختیاری ادراری، یا سایر عوارض ناشی از مداخلات پزشکی که در دوران کودکی روی آنها انجام شده به مراقبت پزشکی نیاز دارند.
🔹اگر خود را با جنسیتی که به شما نسبت داده شده هویتیابی نمیکنید، میتوانید به انتخاب خودتان هورمون درمانی کنید یا عمل تطبیق جنسیت انجام دهید.
✳️3. تیم مراقبتی عالی را در کنار خود داشته باشید
اگر برایتان مقدور است، پزشکی را بیابید که در زمینه وضعیت خاص شما تخصص داشته باشد. با کمپانی بیمه خود تماس بگیرید و نام پزشکان متخصص در زمینه اندوکرینولوژی تولیدمثل، زنان و زایمان، یا اورولوژی را از آنها جویا شوید.
🔹تخصص اندوکرینولوژی تولیدمثل ضرورتا ارتباطی با باروری ندارد و سروکارش با هورمونهای جنسی است.
🔸گروههای حامی متشکل از افرادی که وضعیت اینترسکس مشابه شما دارند اغلب میتوانند پزشکان خوبی را به شما معرفی کنند.
🔹اگر در حال حاضر نیز پزشک خوبی دارید، میتوانید از ایشان بخواهید که در زمینه وضعیت خاص شما تحقیق کنند و به نوعی متخصص شما بشوند.
🔸از پزشک خود بخواهید که با نمایندهای از سازمان Accord Alliance ویژه مراقبت از افراد اینترسکس هماهنگ کند تا ایشان به انستیتو پزشکی مراجعه نموده و توضیحات لازم را در قالب کنفرانس ارائه نمایند.
✳️4. در جستجوی روانشناسی باشید که دوستش میدارید
بسیاری از افراد اینترسکس رواندرمانی را دارای نقشی حیاتی در سلامتی و تندرستی خود میدانند. اگر برای پذیرش بدنتان به کمک نیاز دارید، یا میخواهید پدر و مادرتان را که مسائلی را از شما پنهان نگه داشتهاند درک کنید، و یا حتی اگر میخواهید پزشکانی را که اطلاعات مهمی را درباره شما بازگو نکردهاند ببخشید، میتوانید از افراد متخصص یاری بجویید. در جستجوی پزشکی باشید که تجربه کار با افراد اینترسکس یا افراد LGBTQ را داشته باشد.
✳️5. حق و حقوق پزشکی خود را بشناسید
بسیاری از افراد اینترسکس از اینکه وقتی تحت عمل جراحی قرار میگیرند یا در بیمارستان بستری میشوند با آنها مثل موش آزمایشگاهی برخورد میشود ناراحت هستند. اگر در بیمارستان آموزشی بستری هستید، ببینید آیا با این مسئله که پزشکان و دانشجوهای پزشکی فقط برای دیدن نوع تفاوت رشد و نمو جنسی شما و کسب اطلاعات درمورد آن به دیدنتان میآیند مشکلی ندارید یا اینکه نه و از این مسئله خوشتان نمی آید. اگر خوشتان نمیآید، رک و صریح حرفتان را بزنید.
🔹میتوانید صراحتا بیان کنید که فقط پزشکانی که حضور آنها برای روند درمانی شما ضرورت دارد به ملاقاتتان بیایند.
🔳بخش چهارم. دفاع از حق و حقوق خود
✳️1. هر موقع که خودتان مایل هستید آشکارسازی کنید
بعضی از افراد اینترسکس تحت فشار هستند تا هویت جنسی خود را پنهان نگه دارند. از طرفی حریم شخصی و خصوصی بعضی از افراد اینترسکس نیز اصلا محترم شمرده نمیشود. فقط و فقط شخص شما هستید که تصمیم میگیرید چه کسی از جنس شما اطلاع داشته یا نداشته باشد. میتوانید در گفتگوهایتان هرازگاهی درمورد این موضوع نیز صحبت کنید، میتوانید فقط به نزدیکان خود بگویید، یا میتوانید این موضوع را مثل رازی در سینه خود پنهان نگاه دارید. این تصمیم تمام و کمال با خود شماست.
🔹اگر جنس خود را جزء اطلاعات خصوصی و حریم شخصی خود میدانید، از خانواده و دوستانتان درخواست کنید که بدون مشورت با شما درمورد جنستان با دیگران صحبت نکنند.
🔸اگر مایلید حامی جامعه اینترسکس باشید، یکی از روشهایی که میتوانید با انجام آن به بهتر دیده شدن افراد اینترسکس کمک کنید این است که به صورت عمومی درمورد جنس خود صحبت کنید.
🔹اگر از دوران کودکی تفاوت رشد و نمو جنسیتان را از شما مخفی نگه داشتهاند، یا اگر پدر و مادرتان با این موضوع مثل یک راز برخورد میکنند، شاید مایل باشید اختیار این موضوع را در دست خود بگیرید و بدون پنهانکاری درمورد این موضوع صحبت کنید.
✳️2. از عزیزانتان بخواهید که مدافع شما باشند
اگر شما هم مثل بسیاری از افراد اینترسکس دیگر باشید، احتمالا وقتی که متولد شدهاید اطلاعات اندک یا گمراهکنندهای درمورد جنس شما به پدر و مادرتان گفته شده است. حتی احتمال دارد پدر و مادرتان را به سمت امضا کردن رضایتنامهای برای انجام جراحی غیرضروری روی بدن شما در دوران نوزادی سوق داده باشند. از پدر و مادرتان، شریکهای عاطفی خود، و دیگر عزیزانتان بخواهید که حال اطلاعات خود را در این زمینه تکمیل کنند.
🔹تکمیل اطلاعات در این زمینه بدین معناست که همه اصطلاحاتی که مخصوص تفاوت رشد و نمو جنسی خاص شماست را بدانند و از واژههایی که شما خود را با آنها هویتیابی میکنید آگاه باشند.
🔸اگر خود را با جنسیتی هویتیابی میکنید که با جنسیتی که در بدو تولد به شما نسبت داده شده متفاوت است، از خانوادهتان مصرانه بخواهید که شما را با نام و ضمیری که ترجیح میدهید خطاب کنند. از آنها بخواهید که از ادبیاتی استفاده نکنند که به هر نحوی جنسیت اشتباهی را به شما نسبت میدهد؛ مثلا از بیان نامهایی که شما را در دوران کودکی با آنها خطاب میکردند (مثل «پرنسس» یا «کابوی») خودداری ورزند و شما را پسر/دختر خانواده خطاب نکنند.
🔹برای اعضای خانوادهتان توضیح دهید که حمایت آنها برایتان یک دنیا ارزش دارد، و یکی از روشهایی که آنها میتوانند از شما حمایت کنند این است که سطح اطلاعات خود را درمورد تفاوت رشد و نمو جنسی و وضعیت خاص شما بالا ببرند.
✳️3. در محل کار خود درخواست پذیرش و احترام کنید
اگر در محل کار خود با آزار و اذیت مواجه شدید، صراحتا توضیح بدهید که آنچه رخ داده اصلا قابل قبول نیست. مثلا میتوانید بگویید که: «اصلا خوشم نمیآید که درمورد جنس یا جنسیت من جوک میسازید و مسخره میکنید. این رفتارتان را کنار بگذارید. متوجه هستید؟»
🔹به مافوق خود توضیح دهید که چه اتفاقی افتاده و چگونه با این مسئله مقابله کردهاید.
🔸اگر راحت نیستید که شخصا با این مسائل مقابله کنید، مستقیما به دپارتمان منابع انسانی کمپانی محل کار خود رجوع کنید، آنها را در جریان مسئلهای که پیش آمده قرار دهید و توضیح دهید که چرا احساس امنیت نمیکنید.
🔹همه رفتارهای ناخوشآیندی که علیه شما صورت میگیرد را ثبت کنید. همه جزئیات از جمله تاریخ و زمان رخداد مسئله و همینطور نام شاهدان حاضر و این که دقیقا چه چیزی گفته شده یا چه کاری صورت گرفته را یادداشت کنید.
🔸اگر جوکها، دیدگاهها، یا رفتارهای ناخوشآیند بعد از تذکر شما ادامه پیدا کرد، افراد متخلف را به بخش منابع انسانی گزارش کنید و شکایتی رسمی علیه آنها تنظیم کنید.
✳️4. تبعیض محل کار خود را گزارش دهید
اگر کسی در محیط کاری نامهربانانه با شما سخن گفت، گزارشش دهید. در بسیاری از ایالاتها، تبعیض علیه افراد اینترسکس از نوع تبعیض جنسیتی در نظر گرفته میشود. در ایالات متحده، بعضی از دادگاهها طبق لایحه حقوق مدنی 1964 (Title VI) از افراد اینترسکس دربرابر تبعیض در محل کار حفاظت میکنند. آزار و اذیت جنسی در محل کار و مدرسه را نیز باید گزارش کنید.
🔹اگر کمپانی که در آن مشغول به کار هستید سعی میکند شما را اخراج کند یا این که شما را ارتقاء شغلی نمیدهد، یا اگر مافوقهایتان به گزارشهای شما اهمیتی نمیدهند، میتوانید طبق لایحه حقوق مدنی 1964 شکایتی تنظیم کنید. شما دربرابر هرگونه اقدام تلافیجویانهای از حفاظت قانونی برخوردار خواهید شد.
🔸به قوانین حفاظتی ایالت خود نگاهی بیاندازید، چون ممکن است بعضی از آنها حتی بهتر و مفیدتر از لایحه حقوق مدنی 1964 باشند.
✳️5. آزار و اذیت در مدرسه را گزارش دهید
اگر در مدرسه به خاطر جنس یا جنسیتتان مورد آزار و اذیت، طعنه زدن و دستانداختن یا زورگویی سایر افراد قرار گرفته یا طرد میشوید، این مسائل را بیدرنگ به پدر و مادر/سرپرستتان، معلمهایتان، و مدیر مدرسه گزارش کنید. اگر مدرسه شما هماهنگ کننده Title IX دارد، با آنها نیز صحبت کنید. اگر در مدرسه هستید، فورا آزار و اذیت را به مدرسهتان گزارش دهید. اگر هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفت، از طریق اداره آموزش و پرورش شکایتی تنظیم کنید.
🔹ممکن است مورد آزار و اذیت دوستان و معلمانتان و همینطور بچههایی که نمیشناسید قرار گیرید. اگر هر کسی هرگونه دیدگاه منفی نسبت به جنس، جنسیت، ظاهر، یا گرایش جنسی شما ابراز داشت، بدانید که کار آنها غلط بوده و لازم است مسئولیت کار غلط خود را برعهده گیرند.
🔸اگر فردی کمسنوسال هستید، فرد دیگری میتواند به نیابت از شما اقدامات قانونی مدنظرتان را انجام دهد. اگر فردی کمسنوسال (یا پدر و مادر کودکی) با صفات اینترسکس هستید، سازمانی به نام interAct وجود دارد که برای دریافت توصیههای قانونی میتوانید از آنها یاری بجویید.
مترجم: سعید.ش
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org
مرجع:
https://www.wikihow.com/Cope-with-Being-Intersex
Copyright © 2019 سعید.ش https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved