1

بررسی علت و روش درمان موهای زیرپوستی و کیست‌های ایجاد شده روی اسکارهای حاصل از جراحی‌های تطبیق جنسیت

مترجم: سعید.ش

هر فردی ممکن است دچار موهای زیرپوستی و کیست شود، و این مسئله مختص افرادی که هورمون‌ درمانی جایگزین انجام داده یا جراحی کرده‌اند نیست. در این مقاله به مسئله بروز موهای زیرپوستی و اکنه در افرادی که جراحی کرده‌اند می‌پردازیم.

🔳موهای زیرپوستی و کیست چه هستند؟

موی زیرپوستی به مویی گفته می‌شود که به جای این که رو به بالا رشد کند و از پوست خارج شود، حلقه شده و رو به پایین رشد می‌کند. موهای زیرپوستی معمولا برآمدگی قرمز رنگ (کیست) ایجاد می کنند. از جمله دلایل بروز این مسئله می‌توان به انسداد فولیکول مو یا اصلاح کردن موها از فاصله خیلی نزدیک [به سطح پوست] اشاره نمود.

🔳بروز موهای زیرپوستی و کیست روی برش‌های جراحی

موهای زیرپوستی گهگاهی در بافت اسکار حاصل از جراحی، یا اطراف گرافت هاله/نوک سینه (در جراحی بالاتنه) رشد می‌کنند. اسکارها از جنس کلاژن هستند، و لذا چربی تولید نمی‌کنند و هیچ مویی روی آنها رشد نمی‌کند. اما ممکن است موهای مربوط فولیکول‌های مویی که نزدیک به اسکار هستند رشد کرده و به درون بافت اسکار نفوذ پیدا کنند. این تارهای مو مانند هر تار موی دیگری گاهی امکان دارد به موی زیرپوستی تبدیل شوند. گاهی اوقات موهای زیرپوستی به برآمدگی جوش‌مانند بزرگی تبدیل می‌شوند. کیست قرمز، سفید یا زردرنگ حاصل نیز معمولا نسبت به لمس حساس و دردناک است.

🔳موهای زیرپوستی و کیست چه تاثیری روی نتیجه جراحی می‌گذارند؟

اگر التهاب به مدت طولانی ادامه پیدا کند، احتمال دارد اسکار آن ناحیه پهن‌تر یا ضخیم‌تر شود. بنابراین توصیه می‌شود برای کاهش التهاب چند مرحله ساده‌ای که در ادامه ذکر گردیده را انجام دهید و فورا اجازه بدهید ناحیه‌ای که باز شده بهبود پیدا کند.

🔳درمان موهای زیرپوستی و کیست

برای کاهش التهاب، کاهش ریسک عفونت، و جلوگیری از شکل‌گیری اسکار بیشتر، موهای زیر پوستی یا کیست را دستکاری نکنید و برای خروج محتویات آن تلاش نکنید. این ناحیه را چندین مرتبه در روز هر بار به مدت 5-10 دقیقه با حوله خیس و گرم باملایمت بشویید (یا به عبارتی دیگر کمپرس گرم روی آن قرار دهید). اگر مسئله برطرف نشد یا نشانه‌های بدتر شدن عفونت پدیدار شد (مثلا اگر ناحیه قرمزتر شد یا درد آن بیشتر شد) با پزشک‌تان مشورت کنید. پزشک ممکن است کیست را تخلیه کند و مو را بیرون بکشد، یا احتمالا عفونت را با آنتی‌بیوتیک درمان کند.

🔻مطلب مرتبط:

💠اطلاعات جامع درخصوص اکنه و جوش‌های پوستی و روش‌های پیشگیری و درمان آن در ترنس‌های مرد (FTM) و زن (MTF)
https://helptranscenter.org/2018/04/17/291/

مترجم: سعید.ش
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org
مرجع:
https://www.genderconfirmation.com

Copyright © 2019 سعید.ش https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved