1

ده موردی که افراد ترنسجندر باید درباره آنها با پزشک خود گفتگو کنند

مترجم: سعید.ش

در ادامه مسائلی بهداشتی آورده شده که از دیدگاه پزشکان مرکز GLMA، شایع‌ترین نگرانی‌های افراد ترنسجندر به شمار می‌روند. هر چند کل این موارد شامل حال همه افراد نمی‌شود، با این حال منطقی است که از این مسائل آگاهی داشته باشید.

🔳1. دسترسی به پزشک آشنا به مسائل ترنس

یافتن پزشکی که بداند چگونه با افراد ترنسجندر رفتار کند چندان آسان نیست. گاهی اوقات یافتن فردی که شما را به عنوان مراجعه‌کننده خویش بپذیرد مشکل است. بعضی از پزشک‌ها ممکن است احساس کنند که بدلیل ترنسجندر بودن‌تان مشکلی دارید. البته که چنین برداشت‌هایی صحیح نیست. آنها ممکن است درک نکنند که شما همیشه اینگونه بوده‌اید. حتی اگر فردی را پیدا کنید که شما را به عنوان مراجعه‌کننده خویش بپذیرد نیز، امکان دارد بیمه هزینه‌های درمانی را پوشش ندهد. از پزشک‌تان بپرسید که آیا بیمه هزینه‌ها را پوشش می‌دهد یا خیر. اگر بیمه هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهد، از پزشک بپرسید که آیا صورت‌حساب را کمتر می‌کند تا بتوانید هزینه‌ها را پرداخت کنید یا این که خیر.

🔳2. پیشینه سلامتی

خیلی مهم است که بتوانید به پزشک‌تان اعتماد کنید. درمورد داروهایی که مصرف می‌کنید و جراحی‌هایی که انجام داده‌اید به پزشک‌تان بگویید. اگر پزشک‌تان از اتفاقاتی که در گذشته شما رخ داده آگاه باشد، بهتر می‌تواند بهترین روش‌های درمانی روز را برایتان تجویز کند.

🔳3. هورمون‌ها

درمورد هورمون‌درمانی با پزشک‌تان صحبت کنید. اگر بار اولی است که هورمون‌درمانی را شروع می‌کنید، مواردی را که لازم است طی مصرف این داروها به آنها دقت داشته باشید از پزشک‌تان بپرسید. اگر زن ترنسجندر هستید، درمورد استروژن و لختگی خون، ورم، فشارخون بالا یا پایین، و قند خون بالا بپرسید. اگر مرد ترنسجندر هستید نیز، درمورد آزمایش خونی که جهت سنجش بی‌خطر بودن دوز تستسترون مصرفی‌تان لازم است انجام دهید سوال کنید. فقط هورمون‌هایی که پزشک‌تان تجویز کرده را مصرف کنید.

🔳4. سلامت قلب و عروق

افراد ترنسجندر ممکن است بدلیل هورمون‌درمانی، سیگار کشیدن، اضافه‌وزن، فشار خون بالا و دیابت، در معرض خطر بالای حمله قلبی و سکته قرار گیرند. زنان ترنسجندر هراس از این دارند که اگر دچار مشکل قلبی شوند، پزشک‌شان آنها را از استروژن‌درمانی منع می‌کند؛ به همین دلیل مواردی چون درد قفسه سینه یا تنگی نفس را به پزشک‌شان گزارش نمی‌کنند. اگر چنین مواردی را تجربه کرده‌اید حتما پزشک‌تان را در جریان بگذارید.

🔳5. سرطان

ابتلا به سرطان در اثر هورمون‌درمانی بسیار نادر است، با این حال پزشکتان در جلسات ملاقات ریسک ابتلا به سرطان را در شما مورد ارزیابی قرار می‌دهد. اگر ارگان‌های تناسلی خود را نگه داشته‌اید، پزشک‌تان ریسک سرطانی شدن این ارگان‌ها را نیز بررسی می‌کند. مجددا لازم به ذکر است که ابتلا به سرطان بسیار نادر است، اما وضعیت ابتلا به سرطان باید همراه با سایر معاینات بدنی مورد بررسی قرار گیرد.

🔳6. بیماری‌های قابل انتقال جنسی و رابطه جنسی ایمن

افراد ترنسجندر، به خصوص جوانان ترنسجندر ممکن است فعالیت جنسی داشته باشند. افراد ترنسجندر نیز درست مانند هر فرد دیگری ممکن است مبتلا به بیماری‌های قابل انتقال جنسی شوند. بسیار مهم است که رابطه جنسی ایمن داشته باشید تا آلوده به ویروس HIV یا دیگر بیماری‌های قابل انتقال جنسی نشوید. از پزشک‌تان درمورد رابطه جنسی ایمن سوال کنید.

🔳7. الکل و تنباکو

افراد ترنسجندری که الکل می‌نوشند، امکان دارد در نوشیدن الکل زیاده‌روی کرده و به کبد یا دیگر ارگان‌های بدن خود آسیب برسانند. همچنین نوشیدن بیش از حد الکل سبب می‌شود تا فرد با خود یا دیگران برخورد ناشایستی داشته یا نتواند ایمن رانندگی کند. مصرف الکل و هورمون باهم خطرناک‌تر است. بسیاری از افراد ترنسجندر سیگار می‌کشند. سیگار کشیدن ریسک ابتلا به بیماری قلبی و ریوی را به خصوص در افرادی که هورمون‌درمانی می‌کنند افزایش می‌دهد. افراد ترنسجندری که مراقب سلامتی خود هستند نباید سیگار بکشند، و اگر می‌خواهند الکل بنوشند نیز، بهتر است خیلی کم بنوشند.

🔳8. افسردگی

افراد ترنسجندر ممکن است خیلی راحت غمگین و دچار افسردگی شوند. بسیار غم‌انگیز است که خانواده و دوستان‌مان دیگر چشم دیدن‌مان را نداشته باشند. ممکن است افسردگی حتی تا بعد از تطبیق جنسیت نیز ادامه پیدا کند. وقتی فردی دچار افسردگی می‌شود، هر کاری هم که بکند نمی‌تواند شاد و خوشحال باشد. افراد مبتلا به افسردگی ممکن است انتخاب‌های بدی داشته باشند و به خودشان آسیب برسانند. لطفا با پزشک یا درمانگرتان درباره احساساتی که دارید صحبت کنید و اگر احساس غم یا افسردگی می‌کنید، ایشان را در جریان بگذارید. روش‌های درمانی بسیاری برای درمان افسردگی موجود است.

🔳9. تزریق سیلیکن

بعضی از زنان ترنسجندر می‌خواهند بدون این که برای ایجاد تاثیرات حاصل از استروژن‌درمانی انتظار بکشند، ظاهری زنانه و زیبا داشته باشند. آنها با خود فکر می‌کنند که اگر سیلیکن تزریق کنند، بدن‌شان فورا شکل و قوس زنانه پیدا می‌کند. سیلیکنی که توسط افراد غیرمتخصص به صورت غیرقانونی به بدن متقاضیان تزریق می‌شود، ممکن است به بافت‌های مختلف راه پیدا کرده و طی سال‌ها بعد سبب بروز اسکارهایی نازیبا شود. این سیلیکن معمولا از نوع سیلیکن پزشکی نبوده، ممکن است آلوده باشد، و اغلب با سوزن‌های مشترک تزریق می‌گردد. در اثر استفاده از سوزن‌های مشترک ممکن است به هپاتیت یا HIV مبتلا شوید. سیلیکن خطرناک است و نباید مورد استفاده قرار گیرد.

🔳10. تناسب اندام (رژیم غذایی و ورزش)

بسیاری از افراد ترنسجندر اضافه‌وزن داشته و ورزش نمی‌کنند. اگر ساعات طولانی مشغول به کار هستید، شاید برایتان سخت باشد که وقتی را به ورزش کردن اختصاص دهید. رعایت رژیم غذای سالم و ورزش مرتب برای افراد ترنسجندر درست به اندازه هر فرد دیگری حائز اهمیت است. اگر قصد دارید جراحی کنید، جراح‌تان اطمینان حاصل می‌کند که وضعیت جسمی خوبی داشته باشید تا در حین عمل و بعد از آن در وضعیت خوبی به سر ببرید. از رژیم غذایی سالم پیروی کنید و حداقل هفته‌ای سه‌بار به مدت 20 دقیقه ورزش کنید.

مترجم: سعید.ش
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org
مرجع:
http://www.glma.org

Copyright © 2019 سعید.ش https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved