کامیک توضیحات بیشتر درمورد کامیک «چرا می‌گوییم چیزی به اسم «ترنس‌نما» یا «ترنس واقعی» وجود ندارد؟»

مترجم: سعید.ش

آیا کامیک قبلی با موضوع «چرا می‌گوییم چیزی به اسم «ترنس‌نما» یا «ترنس واقعی» وجود ندارد؟» را خواندید؟ در این قسمت توضیحات مهمی را در این باره ارائه می‌کنیم و به واقعیت تلخ تجربیاتی که افراد ترنس از صنعت پزشکی دارند می‌پردازیم.

1

2

3

🔰توضیحات مربوط به تصاویر فوق

🔘عکس اول

رانی ایستاده است و تی‌شرت مشکی‌رنگ و دامن زردرنگ بلندی را بر تن کرده، موهایش را بسته است و دست تکان می‌دهد.

رانی: سلام به همه، من رانی هستم. ماه پیش کامیکی درست کردم و تلاش کردم تا با اغراق‌نمایی توضیح دهم که افراد ترنس‌ستیز هیچ‌گاه افراد ترنس را کافی و مورد پذیرش نمی‌دانند صرف‌نظر از این که افراد ترنس چقدر تلاش کنند.

🔘عکس دوم

کپی کامیک قبلی به عنوان پس‌زمینه این عکس قرار گرفته است. زن ترنسی که نقش اول کامیک قبلی بود در جلوی صحنه ظاهر شده و ژست ناامیدانه‌ای به خود گرفته است.

رانی: این کامیک درمورد زن ترنسی بود که پروسه‌ای را طی می‌کرد تا بتواند یک سیاستمدار و یک پزشک را راضی کند که او را به عنوان زن بپذیرند. زن ترنس طی این پروسه از شیوه بیان تجربیات ترنس بودنش تا طرز لباس پوشیدنش را تغییر داد، هورمون درمانی را شروع کرد، و در نهایت فریاد زد که – –

زن ترنس: ببینید! جراحی ناحیه تناسلی هم انجام دادم! با وجود این که واقعا دلم نمی‌خواست این عمل رو انجام بدم! حالا دیگه منو به عنوان زن قبول دارید یا نه؟

🔘عکس سوم

رانی دست‌هایش را تکان می‌دهد و توضیح می‌دهد.

رانی: می‌دانم که این عکس به نوعی داغ‌ترین قسمت کل کامیک بود، به‌خصوص با توجه به این که جراحی پایین‌تنه موضوع پیچیده‌ای است و توجه ویژه‌ای را می‌طلبد. من به لحاظ منطقی اصلا فکرش را نمی‌کردم که مردم این کامیک را به عنوان تصویری واقعی از انگیزه‌ افراد ترنس برای انجام جراحی پایین‌تنه و مداخلات پزشکی در نظر بگیرند.

🔘عکس چهارم

رانی به‌حالتی که گویا از خودش ناامید شده باشد، دستش را روی صورتش گذاشته است.

رانی: اما واقعیت این است که متاسفانه اشتباه فکر می‌کردم.

🔘عکس پنجم

رانی به عنوان راوی جلوی صحنه قرار گرفته است. پشت صحنه فردی با شک و تردید نشسته و گان جراحی بر تن کرده است. فرد دیگری نیز دارد با پزشک بحث نه چندان موفقی می‌کند.

رانی: خوب، حالا بیاییم به دور از شوخی به این موضوع بپردازیم. حقیقت این است که به ندرت اتفاق می‌افتد که افراد ترنس بخواهند جراحی‌های تطبیق جنسیت، به‌خصوص جراحی پایین‌تنه را به‌خاطر اجبار/راضی کردن اطرافیان انجام دهند. حقیقت این است که متاسفانه در بیشتر مواقع اجازه انجام مراحل تطبیق جنسیت پزشکی (مثل هورمون درمانی یا عمل‌های جراحی) به افراد ترنسی که واقعا خواستار این مراحل هستند و به آنها نیاز دارند، داده نمی‌شود.

🔘عکس ششم

در پس زمینه این عکس، نقشه تقریبی انتاریو به چشم می‌خورد.

رانی: حتی در انتاریوی جنوبی که یکی از پُردسترس‌ترین مناطق برای افراد ترنس در امریکای شمالی محسوب می‌شود نیز، افراد ترنس لازم است پزشک آشنا به مسائل ترنسی را بیابند تا آنها را برای پوشش کامل هزینه جراحی به مرکز اعتیاد و سلامت روان ارجاع دهد. لازم به ذکر است لیست انتظار این مرکز برای پوشش هزینه هر عمل جراحی دو – سه سال است.*

*و البته این امکانات فقط مختص شهروندان کاناداست. اگر شهروند کانادا باشید، بیمه هزینه پزشک و جراحی‌تان را پوشش می‌دهد. اما اگر مهاجر باشید، تقریبا غیرممکن است بتوانید از طریق بیمه برای تامین هزینه‌ها اقدام کنید، مگر این که اقامت دائم کانادا را داشته باشید، که البته این پروسه هم چندین سال دیگر به طول می‌انجامد.

🔘عکس هفتم

فرد ترنسی دارد با هیجان صحبت می‌کند و فرد ترنس دیگری دارد به صحبت‌های او گوش می‌کند.

رانی: افراد ترنس اغلب یکدیگر را تشویق می‌کنند تا حتی اگر تمایل اندکی به انجام جراحی دارند نیز، در لیست انتظار نام‌نویسی کنند، تا اگر در آینده واقعا خواستار انجام عمل جراحی بودند و به آن نیاز پیدا کردند، دیگر مجبور نباشند تا نوبت جراحی‌شان به مدت طولانی انتظار بکشند و رنج بیشتری را متحمل شوند.

فرد ترنس: اگه طی این دو سال متوجه شدی که نمیخوای عمل کنی، میتونی راحت نوبت ملاقاتت رو کنسل کنی!

🔘عکس هشتم

در این عکس نقاشی صفحه اینترنتی کمپین جمع‌آوری کمک‌های مردمی به چشم می‌خورد. در این صفحه عکس زنی ترنس با موهای بلند تیره قرار گرفته و بالای صفحه نوشته شده است که «به سامر در جمع‌آوری هزینه عمل پایین‌تنه کمک کنید!».

رانی: در ایالات متحده، دسترسی به بیمه بسیار دشوارتر است، و طرح‌های بسیار اندکی هستند که هزینه عمل جراحی را پوشش می‌دهند. افراد ترنس اگر بخواهند بدون بیمه برای عمل اقدام کنند، مجبور می‌شوند از راه‌های مختلف چندین هزار دلار تا حدود صد هزار دلار پول درآورند، که البته بسیاری از افراد نیز همین کار را می‌کنند.

🔘عکس نهم

رانی وسط جمعیت افراد بدون چهره‌ای که دست به سینه ایستاده‌اند، ایستاده است.

رانی: واقعیت این است که افراد ترنس تحت پروسه جراحی‌های تطبیق جنسیت که از لحاظ روانی، جسمی، و مالی واقعا خسته‌کننده و هزینه‌بر است قرار نمی‌گیرند تا بلکه بخواهند افراد غریبه را به پذیرش جنسیت‌ خود راضی کنند. هیچ‌موقع نباید چنین تفکری را گسترش داد، حتی در قالب پرسش.

🔘عکس دهم

حال رانی بین جمعیت فشرده شده است. یک فرد حامی پرسروصدا نیز سوت می‌زند و اعلامیه «به خودتان عشق بورزید!» را در دست گرفته است.

رانی: چنین تفکری تنها سبب می‌شود تا افراد خوش‌نیت چنین عقیده‌ای پیدا کنند که: اگر افراد ترنس «خود را بپذیرند» و «اهمیتی به حرف مردم ندهند»، دیگر لازم نیست طی روند تطبیق جنسیت خود، مداخلات پزشکی انجام دهند.

🔘عکس یازدهم

رانی به حالت ناامیدی دست‌هایش را بالا برده است؛ بعضی از مردم حاضر در جمعیت باتعجب نگاه می‌کنند.

رانی: و این فقط سیکل رنج کشیدن افراد ترنس را تداوم می‌بخشد، چرا که در این صورت همه فکر می‌کنند که افراد ترنس با خودشان روراست نیستند! همه فکر می‌کنند که افراد ترنس را بهتر از خودشان می‌شناسند!

🔘عکس دوازدهم

رانی دستی به موهایش می‌کشد و خسته به نظر می‌رسد.

رانی: جامعه ترنس، جامعه من، لایق بهتر از اینهاست. ما شایسته اعتماد، پذیرش و حمایت هستیم، صرف‌نظر از این که اقدامات پزشکی انجام بدهیم یا ندهیم، و صرف‌نظر از این که نظرمان حتی بیش از یکبار عوض بشود یا نشود.

🔘عکس سیزدهم

میدان دید کامیک گسترش می‌یابد و مشخص می‌شود که جمعیت، آرایش رژه افتخار ترنس به خود گرفته و اعلامیه‌های مختلفی را در جهت دفاع از حقوق افراد ترنس در دست گرفته‌اند. رانی در جمعیت به کل محو شده است.

رانی: و بالاخره این که تغییر فقط مختص افراد ترنس نیست، بلکه یکی از مسائل همه انسان‌هاست. ما افراد ترنس همه انسانیم، و به دلیل انسان بودمان شایسته پذیرش و احترامیم.

🔻مطالب مرتبط:

✳️کامیک چرا می‌گوییم چیزی به اسم «ترنس‌نما» یا «ترنس واقعی» وجود ندارد؟
https://helptranscenter.org/2019/08/05/834/

✳️آیا عملهای تغییرجنس در کشورهای کانادا و آمریکا تحت پوشش دولت، بیمه و رایگان انجام می پذیرد؟
https://helptranscenter.org/2019/01/23/594/

مترجم: سعید.ش
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org
مرجع:
https://everydayfeminism.com/2015/08/trans-enough-postscript/

Copyright © 2019 سعید.ش https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved