1

چگونه با آشکارسازی کردن همسرمان به عنوان فردی ترنسجندر کنار بیاییم؟

مترجم: سعید.ش

واژه ناهمخوانی جنسیتی به این معناست که فردی احساس می‌کند با جنس اشتباه متولد شده است. افراد ترنسجندر اغلب مایل هستند به عنوان جنسیت دیگری که متفاوت با جنسیتی است که در بدو تولد براساس اندام جنسی به آنها نسبت داده شده به زندگی خود ادامه دهند. اگر همسرتان به عنوان فردی ترنسجندر آشکارسازی کرده است، احتمالا احساس شوک یا سردرگمی می‌کنید، یا شاید هم اینگونه فکر کنید که به شما خیانت شده است. آگاهی از چگونگی گذر از این دوره موضوع ساده‌ای نیست، و احتمال دارد به گفتگوهای بیشتری نیاز پیدا کنید. احساسات خود را ابراز کنید و به مسائل بیاندیشید. با عضویت در گروهی حامی یا مراجعه به درمانگر، می‌توانید از حمایت افراد طی این دوره بهره‌مند شوید.

🔳بخش اول: گفتگو با همسرتان

1

✳️1. صحبت‌ها و اقدامات همسرتان را محترم شمارید

ترنسجندر بودن یا نبودن همسرتان به انتخاب شما نبوده و نیست. همسرتان با آشکار کردن این راز مهم قدم بزرگی را برداشته است، و بسیار بعید است که بتواند یا بخواهد نظرش را در این باره تغییر دهد. به جای این که با همسرتان بحث و مشاجره کنید یا تلاش کنید عقاید خود را به او تحمیل کنید، آنچه که می‌گوید را محترم شمارید و آن را به عنوان حقیقتی پذیرا باشید. چه با کارهای او موافق باشید چه نباشید، نظر شما چیزی را تغییر نخواهد داد. به صحبت‌های همسرتان با دقت گوش کنید، کلامش را قطع نکنید و بلافاصله واکنش نشان ندهید.

🔹همسرتان می‌خواهد او را بشنوید و درک کنید، نه این که با او بحث و مشاجره کنید. نهایت تلاشتان را بکنید تا به خوبی صحبت‌هایش را بشنوید و پذیرا باشید.

🔸اگر لازم می‌دانید به همسرتان بگویید که برای هضم این قضیه به زمان نیاز دارید.

🔹اگر خشمگین هستید، یادتان باشد به همسرتان بگویید که خشمتان متوجه او نیست، بلکه احساسی که دارید بدلیل شرایطی است که الان متوجه شده‌اید در آن قرار دارید.

🔸بگویید: «هضم این حجم از اطلاعات برایم ممکن نیست. هرچند به سختی می‌توانم درک کنم، اما به گفته‌هایت احترام می‌گذارم.»

2

✳️2. درباره تصمیمات همسرتان صحبت کنید

بعضی از افراد، ترنسجندر بودن خود را با مبدل‌پوشی ابراز می‌کنند و بعضی دیگر خواستار تطبیق جنسیت هستند. از همسرتان بپرسید که چگونه می‌خواهد خود را ابراز کند. با کسب اطلاعات بیشتر درمورد نیازها و تمایلات همسرتان می‌توانید آنچه را که او می‌خواهد و شیوه‌ای را که برای ابراز خود برمی‌گزیند درک کنید.

🔹از همسرتان بپرسید که: «برای ترنسجندر بودنت چه کار می‌خواهی بکنی؟ مایل هستی چگونه خود را ابراز کنی؟ این روند چه تاثیری روی من خواهد داشت؟»

3

✳️3. سوال بپرسید

شاید احساس سردرگمی کنید و سوالات بسیاری داشته باشید. سوالاتتان را از همسرتان بپرسید یا در اینترنت جستجو کنید. اگر موقعی که همسرتان برایتان آشکارسازی کرد بسیار شوک زده یا غافلگیر شده‌اید، طی چند روز یا چند هفته لیستی از سوالاتی که دارید و می‌خواهید پاسخ آنها را بدانید تهیه کنید. اگر با واژه ترنسجندر آشنایی ندارید، وقت بگذارید و در این باره مطلب بخوانید تا معنای این واژه و دیگر واژه‌ها را بهتر درک کنید.

🔹مثلا، شاید برایتان سوال پیش بیاید که: «آیا همسرم همجنسگرا است؟» تفاوت بین هویت جنسیتی و گرایش جنسی را با پرسش از همسرتان یا با یادگیری بیشتر درمورد این اصطلاحات بیاموید. بیشتر افراد ترنسجندر، همجنسگرا نیستند.

🔸در یک گروه آنلاین عضو شوید و در اینترنت جستجو کنید تا بتوانید پاسخ سوالات مشخص خود را دریابید.

🔹همچنین وقت خوبی است که به مشاور متخصص در زمینه مسائل مربوط به هویت جنسیتی مراجعه کنید. مشاور می‌تواند به پرسش‌هایتان پاسخ دهد و شما را راهنمایی کند.

4

✳️4. با همسرتان بیشتر گفتگو کنید

بعید است که همان بار اول که همسرتان برایتان آشکارسازی کرده است، درک شفافی از خواسته‌های همسرتان و تاثیری که این موضوع روی شما می‌گذارد پیدا کرده باشید. در این خصوص بعدا نیز صحبت کنید، حتی اگر با این کار احساس راحتی نمی‌کنید. شما نیاز دارید رابطه خود با همسرتان را ارزیابی کنید، درباره این که به بچه‌ها چه بگویید باهم گفتگو کنید، و تصمیم بگیرید که این موضوع را چگونه با دوستان و خانواده در میان بگذارید.

🔹درباره این مسائل باهم گفتگو و تصمیم‌گیری کنید، به‌خصوص باتوجه به این که این مسائل زندگی هر دوی شما را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

🔸به همسرتان بگویید» بیا به گفتگو در این باره ادامه دهیم. من سوالات بیشتری دارم و می‌خواهم باهم راحت صحبت کنیم.» حتما درباره روش ادامه گفتگویتان نیز با همسرتان مشورت کنید. مثلا آیا می‌خواهید هر هفته در روز مشخصی در این باره گفتگو کنید؟ آیا می‌خواهید هر موقع هر سوالی به ذهنتان رسید آن را با همسرتان در میان بگذارید؟ آیا بهتر و موثرتر است که حضوری با هم گفتگو کنید یا تلفنی/اینترنتی؟

🔳بخش دوم: ابراز اندیشه‌ها و احساسات

5

✳️1. اندیشه‌ها و احساسات خود را پذیرا باشید

وقتی که همسرتان به عنوان فردی ترنسجندر آشکارسازی می‌کند ممکن است احساس شگفت‌زدگی، خشم، آزردگی، ناامیدی، شوک، یا هر احساس دیگری را داشته باشید. هر احساسی که دارید اشکالی ندارد اگر آن را ابراز کنید. بدانید که هر احساسی که تجربه می‌کنید بخشی ضروری از روند تطبیق شما با شرایط است. احساسات خود را پذیرا باشید. شاید هم احساس آزردگی یا خشم می‌کنید و هم می‌خواهید از همسرتان حمایت کنید. به خودتان فرصت بدهید تا بهتر بتوانید با احساساتتان کنار بیایید.

🔹می‌توانید احساسات و اندیشه‌های خود را در دفترچه‌ای یادداشت کنید. همچنین می‌توانید نقاشی بکشید، طراحی کنید، پیاده‌روی کنید، یا موسیقی گوش کنید تا بهتر بتوانید با احساساتتان کنار بیایید.

6

✳️2. شرایط کنونی را بپذیرید

پذیرش بی‌قیدوشرط را با قبول این که موضوع ترنسجندر بودن همسرتان بخشی از واقعیت زندگی شماست تمرین کنید. اگر به ناگاه با خود گفتید: «چرا من؟» یا «نباید اینطور باشد!»، نفس عمیق بکشید و بپذیرید که این واقعیت کنونی زندگی شماست. این که خودتان را سرزنش کنید یا موضوع را انکار کنید، تنها به احساسات منفی خود دامن زده‌اید. اما یادتان باشد اشکالی ندارد اگر چنین احساساتی را داشته باشید، و نیاز است این احساسات را پذیرا باشید تا بتوانید از این مرحله عبور کنید.

🔹پذیرش بی‌قیدوشرط به معنای پذیرش موضوع به‌خاطر چیز دیگری نیست، بلکه به این معناست که شما واقعیتی را می‌پذیرید، بدون این که وانمود کنید چنین چیزی وجود ندارد یا این که روی شما تاثیری ندارد. شاید این تجربه برایتان دردناک باشد، اما لازم نیست رنج بکشید.

🔸با خود بگویید: «درک این موضوع آسان نیست، اما من از این شرایط فرار نمی‌کنم. می‌دانم که می‌توانم از پس سختی‌های این شرایط برآیم.»

7

✳️3. روی زمان حال تمرکز کنید

ممکن است ذهنتان درگیر آینده و اتفاقاتی که برای شما، بچه‌ها، و همسرتان خواهد افتاد بشود. آدمی با شنیدن خبرهای مهم به‌سادگی پریشان‌حال، و نگران تاثیرات آن روی زندگی‌اش می‌شود. اگر از اندیشه‌هایی که درباره آینده دارید احساس پریشان‌حالی می‌کنید، تمرکز خود را روی زمان حال بگذارید. اندیشه‌هایتان را روی «اینجا و اکنون» متمرکز کنید.

🔹یکی از روش‌هایی که با انجام آن می‌توانید به زمان حال برگردید این است که از تنفس خود کمک بگیرید. دم و بازدم‌هایتان را شمارش کنید تا تمرکزتان روی تنفس معطوف گردد، و در عین حال به خودتان یادآوری کنید که نفس کشیدن، شما را به زمان حال برمی‌گرداند.

🔸می‌توانید تمرینات ذهنی را نیز انجام دهید تا متوجه حضور خود در زمان حال شوید. مثلا می‌توانید نام خود را ادا کنید، بگویید که کجا هستید، و چه کار دارید می‌کنید. یا این که می‌توانید یک فنجان چای درست کنید و گرمای فنجان را در دستان خود احساس کنید.

8

✳️4. انعطاف‌پذیر باشید

اگر درباره احساساتی که دارید سردرگم هستید و این که نمی‌دانید چگونه به همسرتان پاسخ بدهید، تلاش کنید تا احتمالات را با آغوش باز پذیرا باشید. شما لازم نیست بلافاصله تصمیم بگیرید که از همسرتان حمایت کنید یا از او جدا شوید. وقتی که همسرتان آشکارسازی نمود، این فرصت حیاتی را به خود اختصاص بدهید و بدون این که از وقوع احتمالات مختلف جلوگیری کنید، هر چه را که اتفاق افتاد یا نیفتاد پذیرا باشید.

9

✳️5. شکرگزاری کنید

اگر در اثر نگرانی و استرس دچار پریشان‌حالی شده‌اید، دیگر به این احساسات دامن نزنید و چند لحظه‌ای را به شکرگزاری اختصاص دهید. شاید اینگونه احساس می‌کنید که کل زندگی‌تان زیر و رو شده است، و آشکارسازی کردن همسرتان تنها چیزی است که به آن می‌اندیشید. کمی زمان بگذارید و شکرگزاری کنید. با صدای بلند به خودتان یا دیگران بگویید که بابت چه چیزهایی شکرگزار هستید، آنها را روی کاغذ بنویسید، و دوباره برای خودتان بخوانید. هر چه بابت چیزهای بیشتری شکرگزاری کنید برایتان بهتر است. می‌توانید بابت چیزهایی که برایتان ارزش یا معنی دارند، مثلا بابت فرزندانتان، طلوع خورشید، اتمام رختشویی، آماده بودن غذا و … شکرگزاری کنید.

🔹چیزهایی را بیابید که بتوانید درمورد آنها مثبت‌اندیشی کنید و بابت آنها شکرگزار باشید تا حس مثبت بودن پیدا کنید، حتی با وجود این که احساس می‌کنید همه‌چیز دارد روی سرتان خراب می‌شود.

🔳بخش سوم: درخواست حمایت

10

✳️1. از یاری حلقه حامیان بهره‌مند شوید

می‌توانید از دوستان یا اعضای خانواده، با افرادی که بیشتر صمیمی هستید صحبت کنید. می‌توانید درباره آشکارسازی همسرتان یا واکنشی که نسبت به این خبر از خود نشان داده‌اید صحبت کنید. حتی اگر دوستانتان نتوانند تغییری ایجاد کنند یا مشکلی را حل کنند نیز، همین که اندیشه‌ها و احساسات خود را در محیطی امن اشتراک می‌کنید برایتان سودمند است. با فردی صحبت کنید که درکتان می‌کند و حس درک شدن را به شما منتقل می‌کند.

🔹با توجه به این که موضوع حساسی است، دقت کنید که با چه کسی می‌خواهید در این باره صحبت کنید. فردی را انتخاب کنید که حامی باشد و درک کند، نه این که قضاوت یا سرزنش کند.

🔸می‌توانید با دوستتان قهوه‌ای بنوشید یا با همکارتان صحبت کنید.

🔹می‌توانید بگویید که: «شرایط دشواری برای من و خانواده‌ام است، و قدردان حمایت شما هستم.»

11

✳️2. به عضویت جامعه‌ای حامی درآیید

شاید به سختی بتوانید طی این دوره احساس کنید که مورد درک قرار گرفته‌اید، چرا که بسیاری از افراد حمایت خود را بیشتر متوجه همسرتان می‌کنند تا شما. شاید راحت نباشید با دوستان نزدیک یا خانواده‌تان درباره تجربه‌ای که دارید صحبت کنید. در این شرایط بهتر است به گروهی حامی بپیوندید. با عضویت در گروه حامی متوجه می‌شوید که شما تنها کسی نیستید که چنین تجربه‌ای دارید و افراد دیگری هم هستند که تجربه‌ای مشابه شما دارند. می‌توانید درخواست راهنمایی و حمایت کنید، روایت‌های سایر افراد را بشنوید، و از افرادی که مراحل مختلف پس از آشکارسازی همسرشان را می‌گذرانند بیاموزید.

🔹به یک گروه حامی در جامعه بپیوندید یا در جستجوی گروه‌های آنلاین باشید. چه به افراد نزدیک باشید و چه از آنها دور باشید، همین که بدانید افرادی تجربه‌ای مشابه شما را داشته یا در حال سپری کردن مراحلی مشابه شما هستند، به شما آرامش می‌بخشد.

12

✳️3. به درمانگر رجوع کنید

اگر سازگاری با شرایط جدید برایتان آسان نیست و نیاز به دریافت حمایت دارید، درمانگر می‌تواند به شما کمک کند تا با این شرایط کنار بیایید. مطب درمانگر مکان امنی است که می‌توانید اندیشه‌ها و احساسات خود را بدون این که مورد قضاوت قرار گیرید ابراز نمایید. درمانگرتان می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت‌های سازگاری را بیاموزید و به کار گیرید. درمانگر همچنین به شما کمک می‌کند تا روش برقراری ارتباط موثر با همسرتان را نیز طی این دوره بیاموزید.

🔹حائز اهمیت است که به نیازهایتان توجه کنید و مراقب خودتان باشید. اگر احساس می‌کنید که نیاز دارید درک بهتری از احساسات خود داشته باشید، درمانگر می‌تواند به شما کمک کند.

13

✳️4. در جلسات زوج‌درمانی شرکت کنید

اگر مطمئن نیستید که چطور می‌توانید قدم بعدی را همراه با همسرتان بردارید، به یک زوج‌درمانگر رجوع کنید. شاید برایتان راحت‌تر باشد که به جای این که درمورد تغییرات و احساسی که دارید در خانه بحث و گفتگو کنید، این کار را در مطب درمانگر انجام دهید. درمانگر می‌تواند به هر دوی شما کمک کند تا بتوانید احساسات، خواسته‌ها و نیازهایتان را با یکدیگر در میان بگذارید. اگر یکی از شما یا هر دوی شما دربرابر گفتگو در مورد تغییرات از خود مقاومت نشان می‌دهد، درمانگر به شما کمک می‌کند تا بتوانید در محیطی امن درباره مسائل ناخوشآیند راحت‌تر صحبت کنید.

🔹هر تصمیمی که به عنوان زوج می‌گیرید، درمانگر سازگاری با تغییرات مربوطه را برایتان سهولت می‌بخشد و به هر یک از شما کمک می‌کند تا با شرایط جدید کنار بیایید.

مترجم: سعید.ش
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org
مرجع:
https://www.wikihow.com/Cope-if-Your-Spouse-Comes-Out-As-Transgender

Copyright © 2019 سعید.ش https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved