تعریف ملال جنسیتی Gender Dysphoria
مترجم: سعید.ش
🔳چکیده
به احساس قوی ناهمخوانی بین جنسیتی که براساس جنس فرد در بدو تولد به او نسبت داده شده با هویت و باور درونی فرد از جنسیت خویش، ملال جنسیتی گفته میشود.
وقتی کودکی متولد میشود، جنسی براساس آناتومی بدن وی به او نسبت داده میشود. جنس کودک اغلب تعیینکننده نوع برخورد والدین با کودک و نحوه آموزش او است. نوع برخورد با کودکان در بیشتر مواقع یا براساس جنسیت زن است یا براساس جنسیت مرد. مثلا پدر و مادر برای کودکی که با جسم منتسب به «زنان» متولد شده است عروسک میخرند، و برای کودکی که با جسم منتسب به «مردان» متولد شده است بازی فکری خریداری میکنند.
کودکان بهمرور زمان و با افزایش سن ممکن است احساس کنند که آناتومیشان با باور و احساس درونی که از جنسیت خود دارند همسو نیست. مثلا فردی که واژن دارد ممکن است برخلاف آناتومیاش خود را مرد بداند و آرزوی داشتن بدن منتسب به مردان را داشته باشد. این فرد رفتارهایی که مردانه تلقی میشوند را از خود بروز میدهد و لباسهای کلیشهای مردانه بر تن میکند. این فرد ممکن است نام متفاوتی را نیز برای خویش برگزیند و از دیگران بخواهد که او را با ضمائر مختص مردان خطاب کنند.
اقداماتی که افراد مختلف در جهت تصدیق جنسیتی که به آن باور دارند انجام میدهند بسیار گسترده و متفاوت است. مثلا بعضی از افراد ممکن است در پایان کار تصمیم بگیرند مراحل ترنزیشن پزشکی را نیز پشت سر گذاشته و هورمونتراپی یا جراحی کنند. شیوه تصدیق جنسیت هر فرد با فرد دیگر متفاوت است.
افرادی که ملال جنسیتی را در خود احساس میکنند، با احساس اضطراب و نارضایتی از جنسیت خود دست به گریبان هستند. بعضی از افراد آشکارا از پذیرش ملال جنسیتی خود سرباز میزنند، به همین دلیل مشخص نیست که ملال جنسیتی تا چه اندازه شایع است. بعضی از افراد بدلیل ترس از تمسخر، شرم و خجالت، یا ترس از طرد شدن، احساس ملال جنسیتی خود را بازگو نمیکنند.
در گذشته ملال جنسیتی، «اختلال هویت جنسیتی (GID)» نامیده میشد. عبارت اختلال هویت جنسیتی امروزه دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرد، چرا که ملال جنسیتی نوعی اختلال روانی محسوب نمیشود. همینطور واژه «ترنسکشوالیسم» نیز امروزه دیگر برای توصیف ملال جنسیتی مورد استفاده قرار نمیگیرد. امروزه واژه «ترنسجندر» برای توصیف افرادی به کار میرود که هویت فردی و جنسیتی که به آن باور دارند و آن را ابراز میکنند با جنسیتی که براساس اندام جنسی در بدو تولد به آنها نسبت داده شده یکسان نیست.
انجمن روانپزشکی امریکا (APA)، چترواژه ملال جنسیتی را برای توصیف احساس پریشانی که اغلب بدلیل تفاوت جنسیت درونی یا ابراز شده فرد با جنسیتی که در بدو تولد به او نسبت داده شده (که همان جنسیت مرد یا زن نسبت داده شده به فرد براساس آناتومی است و گاهی به آن «جنسیت مادرزاد» نیز گفته میشود) به کار میبرد. طی سالهای بسیار، واژههای مختلفی برای توصیف این تفاوتها به کار رفته است.
🔳تفاوت ملال جنسیتی با عدم انطباق جنسیتی
ملال جنسیتی بخشی از دسته رفتارها و شرایطی است که آنها را با نام عدم انطباق جنسیتی میشناسیم. عدم انطباق جنسیتی عبارت گستردهتری است و بسیاری از رفتارهایی را که با انتظارات جنسیتی جامعه تطابق ندارند دربرمیگیرد. بعضی از افراد جنسیت نامنطبق (نه همه آنها) با ملال جنسیتی دست به گریبان هستند.
به عنوان مثالی برای رفتار نامنطبق، دختری را در نظر بگیرید که ترجیح میدهد لباس پسران را بپوشد. طرز رفتار و برخورد این دختر نیز از لحاظ فرهنگی بیشتر به پسران شبیه است. اما این عدم تطابق بدین معنا نیست که این دختر از ملال جنسیتی رنج میبرد یا این که آرزو دارد به جای مونث بودن، فردی مذکر باشد.
ملال جنسیتی ارتباطی با همجنسگرایی یا رفتارهای همجنسگرایانه نیز ندارد. هموسکشوال (همجنسگرا) به فردی گفته میشود که کشش جنسی نسبت به همجنس خود دارد. کشش جنسی یکی از ضوابط تشخیص ملال جنسیتی به حساب نمیآید.
🔳تشخیص ملال جنسیتی
تشخیص دقیق ملال جنسیتی به فرد کمک میکند تا علت تفاوت احساس و باور درونی که از جنسیت خود دارد را با جنس فیزیکی خود دریابد. تشخیص ملال جنسیتی سبب میشود تا فردی که با ملال جنسیتی در کشمکش است اضطراب یا ترس کمتری تجربه کند. تشخیص ملال جنسیتی میتواند پاسخی برای سوالات بسیاری باشد که سالها یا حتی دهها سال برای فرد بیجواب مانده است.
نوجوانان و بزرگسالانی که از ملال جنسیتی رنج میبرند، بین جنسیتی که در خود احساس میکنند با جنسیتی که به آنها نسبت داده شده ارتباطی نمیبینند. این افراد از پریشانی قابل ملاحظهای رنج میبرند و به همین جهت در عملکرد خود با دشواریهایی مواجه میشوند.
🔻برای تشخیص ملال جنسیتی، وجود دو مورد از مواردی که در ادامه ذکر شده الزامی است:
🔹تمایل قوی به جنسیت دیگر بودن
🔹تمایل قوی به داشتن صفات اولیه و/یا ثانویه جنسی جنسیت دیگر
🔹تمایل قوی به رهایی از صفات اولیه و/یا ثانویه جنسی بدن خویش
🔹احساس ناهمخوانی بین هویت جنسیتی/ابراز جنسیتی و صفات اولیه و/یا ثانویه جنسی
🔹باور قوی به داشتن احساسات و رفتارهای جنسیت دیگر
🔹تمایل قوی به این که همانند جنسیت دیگر با فرد رفتار شود
✳️تشخیص ملال جنسیتی در کودکان
ملال جنسیتی در کودکان نیز قابل تشخیص است. بسیاری از کودکان در سن دو یا سه سالگی رفتارهایی همسو با جنسیتی که به آنها نسبت داده شده است را از خود بروز میدهند. بعضی از کودکان نیز در این سن رفتارهای نامنطبق با جنسیتی که به آنها نسبت داده شده است را از خود بروز میدهند. بعضی از کودکان در سن چهار سالگی به تدریج متوجه شکافی بین جنس و جنسیت خود میشوند. اینها از جمله علائم اولیه ملال جنسیتی هستند که امکان دارد در ابتدا خفیف بوده، اما بهمرور زمان و با افزایش سن کودک تشدید شوند. گاهی امکان دارد احساس نارضایتی کودک تا قبل از بلوغ شدت نداشته باشد و از این رو تشخیص داده نشود.
کودکانی که ملال جنسیتی دارند، بدلیل این که احساس میکنند بدنشان با آن کسی که واقعا هستند تطابق ندارد، با پریشانی قابل ملاحظهای دست و پنجه نرم میکنند. گاهی پریشانی بسیار شدید است، بطوریکه تا شش ماه مانعی جدی بر سر راه عملکرد کودک در اجتماع و مدرسه، یا در انجام وظایف مهم او ایجاد میکند.
🔻برای تشخیص ملال جنسیتی در کودکان، وجود شش مورد از مواردی که در ادامه ذکر شده الزامی است:
🔸اصرار ورزیدن کودک بر این که جنسیت او متفاوت با جنسیتی است که در بدو تولد به او نسبت داده شده شده است
🔸تمایل قوی کودک به جنسیت دیگری بودن
🔸ترجیح قوی کودک به انجام فعالیتها، بازیها، و اسباببازیهایی که به طور مرسوم مخصوص جنسیت مخالف او هستند
🔸ترجیح قوی کودک به ایفای نقش جنسیت دیگر در بازیهای تخیلی
🔸تمایل قوی کودک به پوشیدن لباسهایی که به طور مرسوم مختص جنسیت مخالف او هستند
🔸پس زدن فعالیتها، بازیها، و اسباببازیهایی که مختص جنسیت نسبت داده شده به کودک هستند
🔸ترجیح قوی کودک به همبازی شدن با افرادی که جنسیت مخالف او را دارند
🔸نارضایتی شدید کودک از اندام جنسی خود
🔸تمایل قوی کودک به داشتن صفات جنسی همسو با جنسیت درونی خود
کودکان اغلب رفتارهای جنسیت نامنطبق را طی سالهای رشد و نمو از خود نشان میدهند. این رفتارها بخشی از روند رشد طبیعی کودک هستند. اما اگر با گذشت زمان، رفتارهای جنسیت نامنطبق کودک ادامه یابد، و کودک با افزایش سن همچنان خود را با جنسیت دیگری هویتیابی کند، و اگر کودک بدلیل این رفتارها دچار نوعی پریشانحالی شده باشد، احتمال دارد علائم مذکور از جمله نشانههای ملال جنسیتی در کودک باشند.
🔳مدیریت کردن ملال جنسیتی
لازم به ذکر است که ملال جنسیتی را در معنای عام کلمه «معالجه» نمیکنند. معالجه به معنای برطرف کردن یا سهولت بخشیدن است. این واژه برای ملال جنسیتی به کار نمیرود و هدف از مدیریت کردن ملال جنسیتی نیز معالجه کردن فرد نیست؛ بلکه برعکس، تمرکز روند درمانی در اصل متوجه تسکین نارضایتی و اضطرابی است که این افراد بدلیل ملال جنسیتی متحمل میشوند. گزینههای متعددی بدینمنظور پیش روی افرادی است که از ملال جنسیتی رنج میبرند:
✳️رواندرمانی
بسیاری از افرادی که با ملال جنسیتی دست به گریبان هستند از اضطراب و افسردگی رنج میبرند. در موارد شدید ممکن است فرد اقدام به خودزنی کند. رواندرمانی راه و روش سالم کنار آمدن با این احساسات را به افرادی که از ملال جنسیتی رنج میبرند میآموزد.
✳️ممانعت از ایجاد بلوغ جنسی
اگر ملال جنسیتی در کودکی تشخیص داده شود، پزشکان میتوانند از ترشح هورمونها در بدن فرد ممانعت به عمل آورند. با ممانعت از ترشح هورمونها، بدن فرد دچار تغییرات مربوط به بلوغ نمیشود.
✳️هورمونهای تصدیقکننده جنسیت
بعضی از افراد مایل هستند جسم خود را با جنسیت درونی خود همسو کنند، و ترجیح میدهند طی این پروسه شروع به هورمونتراپی کنند. افرادی که در بدو تولد جنسیت زن به آنها نسبت داده شده با تستسترونتراپی میتوانند افزایش رشد مو، افزایش حجم عضلات، و بم شدن صدا را تجربه کنند. افرادی که در بدو تولد جنسیت مرد به آنها نسبت داده شده نیز با استروژنتراپی میتوانند رشد پستان، زنانه شدن فرم تجمع چربی در بدن، و تغییرات چهره را تجربه کنند.
✳️جراحی تصدیقکننده جنسیت
بعضی از افرادی که از ملال جنسیتی رنج میبرند، مایل هستند بدن خود را تغییر دهند و با جنسیت درونی خود همسو سازند. تصدیق جنسیت در هر سنی که اتفاق افتد دشوار و چالشبرانگیز است و از همین رو حضور تیمی از پزشکان و متخصصان حیاتی است.
پروسه ترنزیشن ترکیبی از تغییرات جسمی و روانی است، و بهترین روش برای مواجه شدن با تغییرات این است که افراد حامی و قابل اعتماد را در کنار خود داشته باشید. این امر برای کودکان و نوجوانان از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که همسنوسالهای آنها شاید کمتر درکشان کنند و به تغییرات آنها کمتر توجه کنند.
🔳مسائل قانونی
اگر فردی مایل باشد از لحاظ قانونی نیز به عنوان جنسیت مخالف خویش شناخته شود و نام خود را در مدارک قانونی تغییر دهد، در بیشتر ایالتها میتواند بدینجهت اقدام کند. افراد میتوانند درخواست تغییر نام قانونی خود را به دادگاه ارائه نمایند. بعضی از قضات پیش از صدور حکم تغییر نام، ارائه مدارکی را که ثابت میکند فرد متقاضی، جراحی تصدیق جنسیت انجام داده است، الزامی میدانند. روند تغییر نام قانونی برای افرادی که سوءسابقه کیفری داشتهاند دشوارتر است. پس از این که نام فرد از لحاظ قانونی تغییر یافت، وی میتواند نام خود را در مدارک رسمی از جمله شناسنامه، پاسپورت، و گواهینامه رانندگی خود تغییر دهد.
تغییر نوع جنسیت درج شده در مدارک شناسایی تلاش بیشتری را میطلبد. در بعضی از ایالتها یا ادارات، افراد ملزم هستند تا گواهی یا فرم پزشکی از جانب پزشک ارائه کنند تا بتوانند مجوز تغییر نوع جنسیت درج شده در مدارک قانونی را دریافت کنند. با این حال تغییر نوع جنسیت درج شده در مدارک قانونی در بعضی از ایالتها قابل انجام نیست. افراد متقاضی میتوانند طی این پروسه از خدمات دستیاری حقوقی بهرهمند گردند. سازمانهایی نظیر اتحادیه آزادیهای مدنی امریکا (ACLU) و کمپین حقوق بشر اغلب میتوانند با معرفی افراد و مراجع متخصص در این زمینه، افراد متقاضی را یاری دهند.
🔳چالشها و مشکلات ملال جنسیتی
ملال جنسیتی اغلب با مشکلات فراوانی نظیر احساس پریشانی، اضطراب، و افسردگی همراه است. دیگر مسائل و مشکلات افرادی که از ملال جنسیتی رنج میبرند عبارتاند از:
▪️تبعیض: در بسیاری از ایالتها و شهرها قوانین ممنوعیت تبعیض دربرابر افراد ترنسجندر اجرا میشود، اما در بعضی از ایالتها چنین قانونی وضع نشده است.
▫️مواجهه با خشونت: افراد جنسیت نامنطبق بیش از عموم مردم با آزار و اذیت و برخوردهای خشونتآمیز مواجه میشوند.
▪️ریسک بیشتر اقدام به خودکشی: افسردگی، غم و اضطراب در افرادی که از ملال جنسیتی رنج میبرند ممکن است سبب شود تا این افراد اقدام به خودزنی کنند. این مسائل ممکن است فرد را به سمت خودکشی سوق دهند.
▫️مشکلات احساسی و رفتاری: مواجهه با آزار و اذیت، به خصوص در کودکی و نوجوانی معضلی شایع است و در بلندمدت سبب بروز بیماریهای روانی در افراد میشود. والدین و سرپرستان کودکان و نوجوانان جنسیت نامنطبق میتوانند درمورد نگرانیهایی که از مسائل فرزند خود دارند با معلمها و کادر مدرسه صحبت کنند.
▪️مشکلات دسترسی به خدمات بهداشتی: افرادی که مایل هستند اقدامات پزشکی در جهت تصدیق جنسیت خود انجام دهند، معمولا برای یافتن بیمهای که هزینه اقدامات پزشکی و مراقبتهای پس از آن را پوشش دهد با مشکلاتی مواجه هستند.
🔳یاری و حمایت
بسیار مهم است که دوستان و خانواده فردی که از ملال جنسیتی رنج میبرد، او را در کنترل احساس ملال خود یاری دهند. مثلا میتوانند او را در جلسات ملاقات با پزشکان یا طی روندهای قانونی همراهی کنند. این مسائل از بسیاری از جهات پریشانکننده یا چالشبرانگیز است، از این رو دوستان و خانواده افرادی که با ملال جنسیتی دست به گریبان هستند نیز میتوانند از جلسات مشاوره با پزشک بهرهمند گردند. مواردی که در ادامه ذکر شده است بدینمنظور کمککنندهاند:
✳️ملاقات با درمانگر
مراجعه به روانشناس یا روانپزشک و شرکت در جلسات مشاوره و درمان فردی یا گروهی مفید است. بسیاری از بیمهها نیز هزینه جلسات ملاقات با این پزشکان را پوشش میدهند.
✳️عضویت در گروههای حامی
بعضی از سازمانها و گروههای مدافع، گروههای حامی متعددی را تحت پوشش خود دارند. گروههای حامی بسیاری برای حمایت از اعضای خانواده، همسر، یا عزیزان فردی که با ملال جنسیتی دست و پنجه نرم میکند وجود دارند که میتوانید در آنها عضو شوید. شما میتوانید گروهی ویژه دوستان و اعضای خانواده افرادی که پروسه ترنزیشن را طی کردهاند نیز بیابید.
✳️عضویت در شبکههای مجازی
اگر برایتان مقدور نیست که افرادی را در نزدیکی خود بیابید تا نگرانیهایتان را با آنها در میان بگذارید و در یافتن پاسخ پرسشهایتان از آنها کمک بگیرید، میتوانید افرادی را در فضای مجازی بیابید تا در این خصوص به شما کمک کنند. شبکهها و گروههای متعددی ویژه حمایت از افراد ترنسجندر، افرادی که پروسه ترنزیشن را طی کردهاند، و خانواده و عزیزان این افراد موجود است که در صورت تمایل میتوانید به عضویت این گروهها درآیید.
🔻تعریف مختصر برخی از واژهها و اصطلاحات:
➖جنسیت Gender: به نقش اجتماعی (و معمولا قانونی) افراد به عنوان پسر یا دختر، مرد یا زن گفته میشود. فاکتورهای بیولوژیکی، اجتماعی و روانشناختی در شکلگیری جنسیت نقش دارند.
➖جنسیت نسبت داده شده Assigned gender: به جنسیتی گفته میشود که در بدو تولد براساس شکل ناحیه تناسلی و سایر مشخصههای آشکار جنسی به نوزاد نسبت داده میشود و مرد یا زن بودن او را تعیین میکند.
➖جنسیت نامنطبق Gender-nonconforming: به مجموعه رفتارهایی گفته میشود که با رفتارهایی که در جامعه از افراد براساس جنسیت نسبت داده شده به آنها انتظار میرود، همخوانی ندارند.
➖هویت جنسیتی Gender identity: به باور و احساس درونی که افراد از مرد بودن، زن بودن، یا گاهی غیر از مرد یا زن بودن خود دارند گفته میشود. هویت جنسیتی باور درونی و عمیق افراد از مرد بودن، زن بودن، هر دو یا هیچکدام بودن خویش است. هویت جنسیتی همواره با جنس بیولوژیکی همراستا نیست.
➖ابراز جنسیتی Gender expression: به نحوه ابراز بیرونی جنسیت از طریق پوشش، ظاهر، یا طرز برخورد گفته میشود. ابراز جنسیتی ممکن است آگاهانه یا ناآگاهانه باشد، و ممکن است بازتابکننده هویت جنسیتی یا گرایش جنسی فرد باشد یا نباشد.
➖سیسجندر Cisgender: به افرادی گفته میشود که هویت جنسیتی یا ابراز جنسیتی آنها با جنس/جنسیت نسبت داده شده در بدو تولد به آنها همسو است.
➖ترنسجندر Transgender: به طیف وسیعی از افرادی گفته میشود که همواره جنسیت درونی خود را با جنسیتی که در بدو تولد به آنها نسبت داده شده متفاوت میدانند.
➖ترنسکشوال Transsexual: به فردی گفته میشود که خواستار ترنزیشن اجتماعی (مراحل تغییر اجتماعی) از مرد به زن یا زن به مرد بوده، یا این مراحل را پشت سر گذاشته است. بسیاری از افراد ترنسکشوال ترنزیشن پزشکی (مراحل تغییر پزشکی) شامل هورموندرمانی و جراحی ناحیه تناسلی را نیز انجام میدهند، اما لازم به ذکر است که همه افراد ترنسکشوال چنین تصمیم و ترجیحی ندارند. (واژه ترنسکشوال به دلیل پیشینه بیماری انگاریاش جزء واژههای منسوخ است و امروزه دیگر کاربرد گستردهای ندارد).
🔰یادداشت مترجم
ذکر این نکته حائز اهمیت است که ملال جنسیتی فقط مختص افراد ترنسکشوال نیست. افراد ترنسجندر، بایجندر (دوجنسیتی)، غیرباینری، جندرکوئیر، آندروجین، نوتوا (Neutrois) و … نیز امکان دارد با ملال جنسیتی دست و پنجه نرم کنند و بسته به تصمیم و ترجیح خود اقداماتی مختلفی را در جهت تسکین اضطراب و نارضایتی ناشی از ملال جنسیتی خویش انجام دهند.
لازم به ذکر است که امکان دارد حتی افراد سیسجندر (غیرترنس) نیز ملال جنسیتی را تجربه کنند و در این خصوص اقداماتی انجام دهند؛ به عنوان مثال، بعضی از مردان غیرترنسی که دچار ژنیکوماستی (سینه بزرگ) هستند، جراحی مردانهسازی سینه انجام میدهند.
همچنین باید توجه داشت که «ترنزیشن» یا «تصدیق جنسیت» به معنای عمل جراحی تغییر ناحیه تناسلی نیست. پروسه ترنزیشن (تصدیق جنسیت) از سه بخش مراحل قانونی (تغییر نام و جنسیت در مدارک قانونی)، مراحل اجتماعی (تغییر پوشش، رفتار، نام و …) و مراحل پزشکی (هورمونتراپی جایگزین و عمل جراحی) تشکیل شده است، که هر بخش نیز مراحل مختلفی را دربرمیگیرد.
لذا واضح است که عمل ناحیه تناسلی صرفا یکی از مراحل ترنزیشن یا تصدیق جنسیت پزشکی محسوب میشود که بعضی از افراد آن را انجام میدهند و بعضی خیر.
افرادی که با ملال جنسیتی دست به گریبان هستند، بسته به تصمیم و ترجیح خود اقدامات مختلفی را در جهت تصدیق جنسیت خود انجام میدهند. مثلا فردی ممکن است به تغییر پوشش و رفتار اجتماعی بسنده کند و با انجام همین مراحل روند تصدیق جنسیت خود را پایانیافته بداند و به آرامش درونی برسد.
فرد دیگری ممکن است فقط اقدام به هورمونتراپی کند و هیچ نیازی به عمل جراحی در خود احساس نکند. ملال جنسیتی، نیازها، تصمیم و ترجیح افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است و ملاک اصلی فقط آرامش درونی خود فرد است.
توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که تشخیص ملال جنسیتی توسط رواندرمانگر به معنای تشخیص ترنس بودن یا نبودن افراد نیست. همانطور که پیشتر عنوان شد، ملال جنسیتی فقط مختص افراد ترنسکشوال/ترنسجندر نیست و افراد با هویتهای جنسیتی دیگری نیز ممکن است با ملال جنسیتی دست به گریبان شوند و در جهت تسکین نارضایتی و اضطراب ناشی از ملال جنسیتی خویش اقدامات مختلفی انجام دهند.
هر فردی این حق را دارد که هویت جنسیتی خویش را با گذر از دوره پرسشگری تشخیص دهد و مناسبترین عنوانی که ترجیح میدهد را برای معرفی هویت جنسیتی خویش به کار ببرد. تشخیص یا تعیین هویت جنسیتی افراد به هیچ عنوان برعهده درمانگر یا دیگر افراد نیست.
در پایان لازم به ذکر است دستهبندی افراد ترنس (ترنسجندر/ترنسکشوال) بر اساس شدت و ضعف ملال جنسیتی، نوع تصمیمات و ترجیحات، گرایش جنسی، ابراز جنسیتی، و رفتار جنسی ایشان مربوط به مقیاس قدیمی هری بنجامین است که امروزه «مورد تاييد نيست» و با علم روز روانشناسى تفاوتهاى بسيارى دارد.
از این رو، به کار بردن اصطلاحاتی نظیر ترنسکشوال با شدت بالا برای افرادی که مایل به انجام عمل جراحی هستند و ترنسکشوال با شدت پایین برای افرادی که مایل به انجام عمل جراحی نیستند نادرست است.
لذا برای مثال؛ زن ترنسی که فقط اقدام به هورمونتراپی نموده و هیچ نیازی به جراحی ناحیه تناسلی در خود احساس نمیکند، با زن ترنس دیگری که اقدام به هورمونتراپی و جراحی ناحیه تناسلی میکند از لحاظ «ترنس» و «زن» بودن هیچ تفاوتی ندارد و هر دو به یک اندازه «ترنس» و «زن» محسوب میشوند.
مترجم: سعید.ش
🌐منبع: هلپترنسسنتر – شبکه اطلاعرسانی ترنسجندر و ترنزیشن
https://helptranscenter.org
مرجع:
https://www.healthline.com/health/transgender/gender-dysphoria
https://www.psychiatry.org/patients-families/gender-dysphoria/what-is-gender-dysphoria
Copyright © 2019 – 2021 سعید.ش https://helptranscenter.org هلپترنسسنتر – شبکه اطلاعرسانی ترنسجندر و ترنزیشن All Rights Reserved