فرم رضایت آگاهانه جامع جهت انجام جراحی ارکیکتومی (تخلیه بیضه) و واژینوپلاستی (ساخت واژن) در زنان ترنس (MTF)
نویسنده و مترجم: سعید.ش
🔻فایل پی دی اف فرم رضایت آگاهانه جامع جهت انجام جراحی ارکیکتومی (تخلیه بیضه) و واژینوپلاستی (ساخت واژن) در زنان ترنس (MTF) را می توانید از طریق لینک زیر دانلود نمایید.
فرم رضایت آگاهانه جامع ارکیکتومی و واژینوپلاستی
▪️بعضی از افراد ترنسکشوال، ترنسجندر، و جنسیت نامنطبق ترجیح میدهند جهت تسکین ملال جنسیتی خود جراحی کنند و بعضی دیگر چنین تصمیم و ترجیحی ندارند. انجام یا عدم انجام عمل جراحی یک تصمیم و ترجیح شخصی است و به نیازهای فردی و پزشکی هر شخص بازمیگردد.
▫️عمل جراحی تغییراتی دائمی و برگشتناپذیر در بدن ایجاد میکند، به همین دلیل لازم است افرادی که مایل به انجام جراحی هستند با آگاهی کامل پیش بروند و با مراجعه به منابع و مراجع معتبر و علمی، به مطالعه و تحقیق بسیاری در این زمینه بپردازند. عمل جراحی نباید بدلیل فشار جامعه یا اطرافیان، خواستههای دیگر افراد، و در اثر ناآگاهی یا تلاش برای اثبات خود به دیگران صورت گیرد. انجام عمل جراحی فقط و فقط در جهت تسکین ملال جنسیتی افراد صورت میگیرد. زنان ترنسی که جراحی میکنند با زنان ترنسی که جراحی نمیکنند از لحاظ زن بودن و ترنس بودن کاملا برابر هستند و انجام یا عدم انجام عمل جراحی هیچگونه برتری نسبت به دیگر افراد برای فرد به ارمغان نمیآورد. در زمینه تصمیمگیری آگاهانه جهت انجام جراحیهای تغییرجنس میتوانید مقالات مرتبط را در اینجا و اینجا مطالعه نمایید.
▪️عمل واژینوپلاستی (ساخت واژن) عملی سنگین، بسیارمهم و مملو از نکتههای ظریف و دقیق است. ارزیابی نتایج جراحی واژینوپلاستی یا کار جراحان، صرفا از روی ظاهر تعداد محدودی عکس یا گفتهها و شنیدههای دیگران، و تصمیمگیری برای یک عمر زندگی براساس آنها کاری معقول و منطقی نیست.
▫️برای انتخاب جراح جهت انجام عمل واژینوپلاستی، ابتدا نیاز است اطلاعات و دانش خود را در زمینه تکنیکها و مسائل گسترده پیرامون جراحی واژینوپلاستی افزایش دهید، سپس انتظارات واقعبینانه خودتان را روی کاغذ آورده و برای خودتان بهطور کامل مشخص کنید، و سپس تحقیقات گستردهای انجام داده و به بررسی جراحان مختلف بپردازید. برای تصمیمگیری و انتخاب جراح مناسب، به گفتهها و تجربیات اشخاص یا تعداد محدود و انگشتشماری تصویر نتیجه جراحی از یک جراح نمیتوان اکتفا کرد.
▪️طی عمل واژینوپلاستی، تخلیه هر دو بیضه (که در علم پزشکی به آن ارکیکتومی گفته میشود) نیز صورت میگیرد. بعضی از افراد ترجیح میدهند تخلیه بیضه را همراه با جراحی واژینوپلاستی انجام دهند و بعضی دیگر از افراد این عمل را قبل از عمل واژینوپلاستی انجام میدهند. بعضی از جراحان توصیه میکنند عمل تخلیه بیضه زودتر از واژینوپلاستی انجام نشود، چرا که از پوست کیسه بیضه در ساخت واژن یا لبهای بزرگ ناحیه تناسلی زنانه استفاده میکنند و امکان دارد پس از تخلیه بیضه، پوست کیسه بیضه بهمرور زمان تحلیل برود و خود را جمع کند. بعضی از زنان ترنسی که ابتدا عمل ارکیکتومی را انجام میدهند و تا چند سال قصد انجام عمل واژینوپلاستی یا شرایط انجام آن را ندارند، عمل کاشت پروتز بیضه را انجام میدهند تا کیسه بیضه آنها بهمرور زمان تحلیل نرود. بعضی از زنان ترنسی که مدتی قبل از عمل واژینوپلاستی اقدام به تخلیه بیضه کرده بودند، برای انجام عمل واژینوپلاستی با هیچ مشکلی مواجه نبوده و دچار تحلیل رفتن پوست کیسه بیضه نیز نشده بودند. اگر قصد انجام عمل واژینوپلاستی در آینده دارید و فعلا شرایط انجام آن را ندارید اما مایل هستید عمل تخلیه بیضه را انجام دهید، بهتر است ابتدا با جراحی که برای انجام عمل واژینوپلاستی خود انتخاب کردهاید مشورت کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقاله مرتبط را در اینجا مطالعه نمایید.
▫️روش انجام عمل ارکیکتومی (تخلیه بیضه) در زنان ترنس با افراد مبتلا به سرطان بیضه متفاوت است. طی عمل ارکیکتومی در زنان ترنس، پوست کیسه بیضه و دارتوس (لایهای عضلانی در کیسه بیضه) برداشته نمیشود و تخلیه بیضهها با ایجاد برشی در کیسه بیضه صورت میگیرد، چرا که اگر فرد متقاضی تصمیم داشته باشد در آینده عمل واژینوپلاستی به روش پوستی انجام دهد، بسته به تکنیک جراح امکان دارد از پوست کیسه بیضه در ساخت واژن و از دارتوس برای حجمدهی به لبهای بزرگ ناحیه تناسلی زنانه استفاده شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مرتبط را در اینجا مطالعه نمایید. اگر فردی اطمینان دارد که مایل نیست در آینده عمل واژینوپلاستی انجام دهد، میتواند عمل حذف پوست کیسه بیضه (اسکروتکتومی) را نیز همراه با عمل تخلیه بیضه (ارکیکتومی) انجام دهد.
▪️پس از عمل ارکیکتومی (تخلیه بیضه)، سطح تستسترون بدن کاهش پیدا میکند و در محدوده نرمال تستسترون زنان قرار میگیرد. کاهش سطح تستسترون پس از تخلیه بیضه برگشتناپذیر بوده و بنابراین لازم است که برای جلوگیری از پوکی استخوان، هورموندرمانی جایگزین با مصرف استروژن یا تستسترون صورت گیرد. متقاضیان جراحی ارکیکتومی یا واژینوپلاستی که برای شروع هورموندرمانی تطبیقدهنده جنسیت یا حضور در اجتماع و محل کار طبق هویت جنسیتی خود با مشکل مواجه هستند، باید این نکته را در نظر داشته باشند.
▫️پایین بودن سطح تستسترون معمولا میل جنسی پایین را نیز به همراه دارد، اما باید توجه داشت که شدت میل جنسی افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است. توجه داشته باشید میل جنسی با حس جنسی متفاوت است. میل جنسی به معنای تمایل و علاقه به برقراری رابطه جنسی است، اما حس جنسی به احساس خوشآیندی گفته میشود که با لمس نقاط مشخصی از بدن (مثلا ناحیه تناسلی یا نوک پستانها) به فرد دست میدهد. افرادی که میل جنسی پایینی دارند، علاقه کمتری برای برقراری رابطه جنسی دارند. اما افرادی که حس جنسی آنها در اثر آسیب یا علل دیگری از بین رفته باشد، حتی اگر میل جنسی بالایی نیز داشته باشند، با برقراری رابطه جنسی نیز نمیتوانند حس خوشآیند اندامهای جنسی و ارگاسم (اوج لذت جنسی) را تجربه کنند. توجه به این نکته حائز اهمیت است که افرادی که نمیتوانند با برقراری رابطه جنسی ارگاسم را تجربه کنند، الزاما دچار آسیب به عصبهای جنسی نشده اند و عدم تجربه ارگاسم همیشه به دلایل جسمی مربوط نمیشود، بلکه گاهی اوقات جنبه روانی دارد.
▪️پس از عمل ارکیکتومی (تخلیه بیضه)، دیگر نیازی به مصرف داروهای ضدآندروژن (بلاکر) برای سرکوب تستسترون وجود ندارد و استروژندرمانی جهت زنانهسازی بدن کفایت میکند. بعضی از افراد پس از جراحی ارکیکتومی میتوانند دوز استروژن مصرفی خود را نیز با مشورت با پزشک کاهش دهند.
▫️توجه به این نکته حائز اهمیت است که عمل ارکیکتومی لازمه نتیجهگیری از هورموندرمانی زنانهسازی نیست؛ به این معنا که اگر هورموندرمانی زنانهسازی به روش اصولی و صحیح تحت نظر پزشک هورمون و غدد مجرب و آشنا به مسائل ترنس صورت گیرد، بهترین و کمخطرترین نتیجه حاصل میشود و هیچگونه الزامی به انجام عمل ارکیکتومی وجود ندارد. تعداد کمی از اشخاصی که علارغم هورموندرمانی صحیح، بدنشان پاسخ مناسبی به داروهای بلاکر (سرکوبکننده) آندروژن نمیدهد و خود جهت تسکین ملال جنسیتی مایل به انجام عمل ارکیکتومی (تخلیه بیضه) هستند، میتوانند به عنوان آخرین راه جهت سرکوب آندروژن تحت این عمل جراحی قرار گیرند. بعضی از زنان ترنسی که بدلیل بستن و پنهان کردن آلت تناسلی مردانه و کیسه بیضه، یا پس از شروع هورموندرمانی و به دلایلی دچار درد در ناحیه بیضه شدهاند نیز، در صورتی که مایل به انجام عمل ارکیکتومی (تخلیه بیضه) جهت تسکین ملال جنسیتی خویش باشند میتوانند این عمل را انجام دهند. بهطور کلی، هیچ اجبار یا الزامی به انجام عمل ارکیکتومی وجود ندارد، مگر این که وضعیت پزشکی خاصی روی داده باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقالات مرتبط را در اینجا، اینجا، اینجا و اینجا مطالعه نمایید.
▪️عمل ارکیکتومی برگشتناپذیر بوده و فرد را بصورت دائمی عقیم و نابارور میکند. اگر فردی مایل است در آینده فرزندان بیولوژیکی خود را داشته باشد، میتواند پیش از تخلیه بیضه اقدام به ذخیره اسپرمهای خود کند. اما باید توجه داشت که ذخیره اسپرم معمولا تحت پوشش بیمه نیست و تضمینی برای موفقیت این روش وجود ندارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد توانایی باروری در افراد ترنسجندر و ذخیره اسپرم میتوانید مقالات مرتبط را در اینجا و اینجا مطالعه نمایید.
▫️طی عمل واژینوپلاستی، رحم یا تخمدان ساخته نمیشود، بنابراین پس از عمل سیکل قاعدگی ایجاد نمیشود و امکان بارداری نیز وجود نخواهد داشت.
▪️طی عمل واژینوپلاستی، ساخت کلیتوریس (کلیتوروپلاستی)، ساخت لبهای بزرگ و کوچک آلت تناسلی زنانه (لابیاپلاستی)، تخلیه بافت نعوظی آلت تناسلی مردانه و قطع آلت (پینکتومی)، جابهجا کردن پیشابراه و ایجاد دهانه پیشابراه در موقعیت زنانه (یوریتروپلاستی)، تخلیه هر دو بیضه (ارکیکتومی)، و ساخت کانال واژن (واژینوپلاستی) صورت میگیرد. هدف از انجام عمل واژینوپلاستی، خلق واژنی با ظاهر طبیعی، حس طبیعی، توانایی ارضای جنسی و عملکرد مطلوب است. این عمل در راستای تسکین ملال جنسیتی صورت میگیرد. افرادی که واژینوپلاستی انجام میدهند میتوانند در حالت نشسته ادرار کنند و دخول جنسی واژینال را تجربه کنند.
▫️واژینوپلاستی به روشهای متعددی انجام میپذیرد. «بهترین روند» با توجه به اهداف فرد، وضعیت سلامتی، ترجیحات، و آناتومی هر فرد تعیین میگردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد این که کدام روند جراحی برای شخص شما بهترین و مناسبترین روند محسوب میشود، لازم است با مراجعه به منابع معتبر و علمی در مورد انواع روشهای واژینوپلاستی بادقت مطالعه نموده و در این زمینه در جلسات مشاوره پیش از عمل با جراح خود مشورت کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد انواع روشهای واژینوپلاستی میتوانید مقاله مرتبط را در اینجا مطالعه نمایید.
▪️تکنیک جراحان مختلف برای ساخت واژن متفاوت است. دو روش متداول جهت ساخت واژن، روش پوستی و روش رودهای هستند که هر کدام از این روشها، تکنیکهای مختلفی را دربرمیگیرند. در روش پوستی، جراحان معمولا از پوست آلت تناسلی مردانه، کیسه بیضه، یا گرافت پوستی از سایر نقاط بدن (مثلا زیر شکم یا کشاله ران) در ساخت واژن استفاده میکنند. در روش رودهای، جراحان معمولا واژن را با قسمتی از روده درست میکنند. هر یک از روشهای پوستی و رودهای مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. بعضی از افراد نیز کاندیدای مناسبی برای بعضی از تکنیکهای جراحی نیستند. واژینوپلاستی به روش دیگری به نام پریتونئال واژینوپلاستی نیز صورت میگیرد؛ روی این روش جراحی هنوز مطالعات کافی صورت نگرفته است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقالات مرتبط را در اینجا و اینجا مطالعه نمایید.
▫️بعضی از زنان ترنس کاندیدای مناسبی برای بعضی از تکنیکهای جراحی نیستند. مثلا افرادی که سابقه ابتلا به سرطان روده، بیماری التهابی روده، یا جراحی تهاجمی شکمی داشتهاند کاندیدای مناسبی برای عمل واژینوپلاستی به روش رودهای نیستند. افرادی که آلت تناسلی مردانه کوچکی دارند یا پوست کیسه بیضه آنها در اثر هورموندرمانی تحلیل رفته است و مایل هستند عمل خود را به روش وارونهسازی پوست آلت تناسلی مردانه (بدین صورت که واژن تنها از پوست آلت تناسلی مردانه ساخته میشود) انجام دهند، نمیتوانند انتظار عمق واژن زیاد را داشته باشند. توجه به این نکته حائز اهمیت است که هر تکنیک مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد و «بهترین تکنیک» به شرایط بدنی و ترجیحات هر فرد بازمیگردد. در این زمینه نیاز است گفتگویی عمیق و دقیق با جراح صورت گیرد.
▪️بعضی از جراحان برای مراجعهکنندگانی که آلت تناسلی مردانه کوچکی داشته یا پوست کافی در ناحیه کیسه بیضه ندارند، ساخت واژن را با استفاده از پوست آلت تناسلی مردانه + پوست کیسه بیضه + گرافت پوستی برداشته شده از سایر قسمتهای بدن/یا قسمتی از روده انجام میدهند. بعضی از جراحان از پوست آلت تناسلی مردانه در ساخت واژن استفاده نمیکنند، و واژن را تنها با استفاده از پوست کیسه بیضه یا با استفاده از پوست کیسه بیضه + گرافت پوستی برداشته شده از سایر نقاط بدن میسازند، و از پوست آلت تناسلی مردانه در ساخت لبهای آلت تناسلی زنانه استفاده میکنند. بعضی از جراحان از پوست آلت تناسلی مردانه و کیسه بیضه در ساخت لبهای آلت تناسلی زنانه و ناحیه تناسلی بیرونی استفاده میکنند، و واژن را تماما با استفاده از بخشی از روده میسازند. بعضی از جراحان ساخت واژن را تماما با استفاده از پوست آلت تناسلی مردانه انجام میدهند، و از پوست کیسه بیضه در ساخت لبهای آلت تناسلی زنانه استفاده میکنند. بعضی از جراحان در ساخت واژن علاوه بر پوست آلت تناسلی مردانه، از قسمتی از بافت پیشابراه نیز استفاده میکنند تا واژن مرطوب نگه داشته شود. لذا بسیار حائز اهمیت است که طی جلسه مشاوره با جراح، جزئیات تکنیک جراحی پزشک جراح مدنظرتان را جویا شوید، به بررسی مزایا و معایب هر روش بپردازید، و در نهایت با توجه به شرایط، اولویتها و ترجیحات خودتان و با مشورت با جراح، بهترین و مناسبترین روند جراحی برای شخص خودتان را انتخاب نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقالات مرتبط را در اینجا، اینجا، اینجا، اینجا، اینجا، اینجا، اینجا، اینجا و اینجا مطالعه نمایید.
▫️طی عمل واژینوپلاستی ممکن است از بافت کیسه بیضه یا آلت تناسلی مردانه در ساخت واژن استفاده شود؛ بنابراین پس از عمل واژینوپلاستی، دیگر کیسه بیضه یا آلت تناسلی مردانهای وجود نخواهد داشت و دیگر لازم نیست آلت تناسلی مردانه یا کیسه بیضه خود را ببندید یا پنهان کنید. بعضی از افراد ترجیح میدهند پس از عمل واژینوپلاستی، آلت تناسلی مردانه خود را نیز داشته باشند. به این صورت که طی عمل واژینوپلاستی، واژن برای آنها ساخته شود اما آلت تناسلی مردانه آنها دست نخورده رها شود. افرادی که چنین تصمیم و ترجیحی دارند، لازم است به جای این که تلاش کنند خود را قانع کنند که تحت عمل واژینوپلاستی مرسوم قرار گیرند، در جلسه مشاوره پیش از عمل درمورد نیازها و ترجیحات خود با جراح گفتگو کنند و در جستجوی جراحی باشند که نیازهای آنها را برآورده سازد. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مطلب مرتبط را در اینجا مطالعه نمایید.
▪️بعضی از زنان ترنس ترجیح میدهند طی عمل، فقط ناحیه تناسلی زنانه بیرونی برای آنها ساخته شود و نیازی به ساخت واژن نمیبینند. این افراد ممکن است به دلایل متعددی از جمله عدم تمایل به دخول واژینال، نگرانی درمورد سن و ریکاوری پس از عمل، داشتن ریسک فاکتورهای بیشتر بدلیل پیشینه پزشکی خود، یا داشتن هویت جنسیتی غیرباینری ترجیح دهند که به جای عمل واژینوپلاستی مرسوم، تحت عمل ولواپلاستی قرار گیرند. ولواپلاستی که با نامهای دیگری از جمله واژینوپلاستی فاقد عمق، واژینوپلاستی کمعمق، جراحی زیبایی واژینوپلاستی، جراحی تغییرجنس فاقد کانال واژن و … شناخته میشود گزینهای مناسب برای بعضی از افراد ترنس است. برای افرادی که چند سال بعد از عمل ولواپلاستی مایل به انجام عمل واژینوپلاستی (ساخت واژن) هستند، جراح میتواند با استفاده از قسمتی از روده یا گرافتهای پوستی، واژنی با عمق کافی ایجاد کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقاله مرتبط را در اینجا مطالعه نمایید.
▫️بعضی از زنان ترنس مایل هستند به جای انجام عمل واژینوپلاستی، عمل پینکتومی (قطع آلت تناسلی مردانه) انجام دهند. لازم به ذکر است پینکتومی یکی از مراحل عمل واژینوپلاستی نیز محسوب میشود، چرا که طی عمل واژینوپلاستی آلت تناسلی مردانه قطع میگردد؛ اما عمل پینکتومی بهتنهایی (بدون ساخت واژن) نوعی خنثیسازی محسوب میشود که مورد تقاضای بعضی از افراد به خصوص افرادی با هویت جنسیتی نوتوا (Neutrois) است. افرادی که مایل هستند در آینده عمل واژینوپلاستی انجام دهند، بهتر است ابتدا عمل پینکتومی (قطع آلت تناسلی مردانه) را انجام ندهند، چرا که بسته به تکنیک جراح معمولا از پوست آلت تناسلی مردانه در ساخت واژن یا ناحیه تناسلی بیرونی استفاده میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقالات مرتبط را در اینجا و اینجا مطالعه نمایید.
▪️بعضی از جراحانی که از پوست آلت تناسلی مردانه یا کیسه بیضه در ساخت واژن استفاده میکنند از مراجعهکنندگان خود میخواهند که برای این که بهترین نتیجه را از عمل واژینوپلاستی بگیرند، چندین ماه قبل از عمل موهای قسمتهای مشخصی از ناحیه تناسلی که جراح تعیین میکند را الکترولیز یا لیزر کنند. این اقدام سبب میشود تا بعد از عمل مو درون واژن رشد نکند و عوارضی پیش نیاید. لازم به ذکر است بعضی از جراحان اصلا توصیه نمیکنند قبل از عمل الکترولیز یا لیزر ناحیه تناسلی صورت گیرد، و عقیده دارند این کار به پوست ناحیه تناسلی آسیب رسانده و روی نتیجه عمل تاثیر منفی میگذارد. این جراحان طی عمل جراحی واژینوپلاستی ابتدا فولیکولهای مو را خارج نموده و اطمینان حاصل میکنند که پس از عمل دیگر هیچ مویی درون واژن رشد نخواهد کرد، سپس از پوست ناحیه تناسلی در ساخت واژن استفاده میکنند. لذا بهترین امر آن است که پیش از هر اقدامی، ابتدا نظر جراح خود را جویا شوید و مطابق آن عمل کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقالات مرتبط را در اینجا، اینجا، اینجا و اینجا مطالعه نمایید.
▫️عمل واژینوپلاستی معمولا سه الی پنج ساعت به طول میانجامد و نیاز به دو – سه روز بستری در بیمارستان دارد. بعضی از جراحان عمل واژینوپلاستی را طی یک مرحله به انجام میرسانند، و بعضی دیگر عمل جراحی را دو مرحلهای میکنند؛ مثلا طی مرحله اول جراحی، ساخت واژن را به انجام میرسانند، و سپس چند ماه بعد طی مرحله دوم جراحی ساخت لبهای آلت تناسلی زنانه و زیباسازی ظاهر بیرونی ناحیه تناسلی را تکمیل میکنند. بعضی از جراحان بر این عقیده هستند که اگر تمام مراحل عمل را در یک مرحله انجام دهند، ریسک عوارض بیشتر میشود؛ مثلا عقیده دارند که اگر عمل ساخت لبهای آلت تناسلی زنانه (لابیاپلاستی) طی مرحله اول جراحی صورت گیرد، احتمال نکروز لبهای کوچک (از بین رفتن و مرگ بافت) بیشتر است. لازم است در جلسه مشاوره با جراح، تعداد مراحل جراحی و حدود فاصله بین مراحل جراحی را از جراح خود جویا شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقاله مرتبط را در اینجا مطالعه نمایید.
▪️حس جنسی و ارگاسم پس از جراحی واژینوپلاستی معمولا با قبل از عمل متفاوت است. طی عمل واژینوپلاستی دسته عصبهایی که مسئول ایجاد حس جنسی در آلت تناسلی مردانه هستند حفظ میگردد. این عصبها پس از عمل واژینوپلاستی، مسئول ایجاد حس جنسی در کلیتوریس (که با کوچک کردن کلاهک آلت تناسلی مردانه ساخته میشود) هستند و افرادی که عمل واژینوپلاستی را انجام دادهاند میتوانند حس جنسی را از طریق کلیتوریس تجربه کنند. جراحان واژن را بین مثانه و روده، و در مجاورت غده پروستات قرار میدهند، لذا افرادی که واژینوپلاستی کردهاند میتوانند حس جنسی را از طریق غده پروستات نیز تجربه کنند. بعضی از جراحان از قسمتی از کلاهک آلت تناسلی مردانه دهانه رحم درست میکنند تا هنگام دخول جنسی، حس جنسی از آن ناحیه نیز تجربه شود. بیشتر افرادی که واژینوپلاستی میکنند ارگاسم را نیز تجربه میکنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تفاوت حس جنسی و ارگاسم قبل و بعد از عمل میتوانید مقاله مرتبط را در اینجا مطالعه نمایید.
▫️بیشتر افرادی که واژینوپلاستی میکنند، بهخصوص آنهایی که واژینوپلاستی به روش پوستی انجام دادهاند، برای برقراری رابطه جنسی نیاز به استفاده از روانکننده دارند. در حین عمل واژینوپلاستی غده پروستات نگه داشته میشود و این غده هنگام رابطه جنسی مقداری مایع روانکننده تولید میکند، اما مقدار آن در بیشتر افراد کافی نیست و لازم است از روانکنندهای بر پایه آب استفاده شود.
▪️به متقاضیان جراحی واژینوپلاستی توصیه میشود که پیش از عمل جراحی، تصاویر ناحیه تناسلی زنان غیرترنس بسیاری را مشاهده نموده و تصاویر نتیجه جراحی پزشک جراحی که انتخاب کردهاند و همچنین تصاویر نتیجه جراحی سایر جراحان را نیز مشاهده نمایند. مشاهده تصاویر ناحیه تناسلی زنان غیرترنس سبب میشود تا دید واقعبینانهای نسبت به ظاهر طبیعی واژن پیدا کنید. مشاهده نتیجه عمل جراحان مختلف سبب میشود تا انتظارات واقعبینانهای از عمل واژینوپلاستی داشته باشید.
▫️شکل ظاهری نتیجه نهایی عمل واژینوپلاستی علاوه بر این که مهارت و توانایی جراح در ساخت واژن بستگی دارد، به وضعیت بدنی و آناتومی فرد نیز بستگی دارد. هنگام مشاهده تصاویر، به آناتومی و شکل و فرم بدن افراد دقت داشته باشید و بیشتر به تصاویر افرادی اتکا کنید که شکل و فرمی مشابه با بدن شما دارند یا تقریبا همسنوسال شما هستند. هم تصاویر بلافاصله بعد از عمل را ببینید و هم تصاویر مربوط به یک یا چند سال بعد از عمل را. دقت داشته باشید نتیجه نهایی واژینوپلاستی معمولا پس از شش الی دوازده ماه مشخص میشود. حتما تصاویر «بسیاری» را مشاهده نمایید و به تعداد محدود تصویر اکتفا نکنید. در نظر داشته باشید که بدن هر فرد منحصر به فرد است و نتیجه جراحی افراد مختلف مانند یکدیگر نخواهد بود.
▪️عمل واژینوپلاستی با ریسک عوارض و مشکلاتی نظیر عفونت، مشکلات مربوط به مجاری ادراری، ناتوانی در تجربه ارگاسم، عمق کم واژن، درد در حین رابطه جنسی، مشکلات مربوط به روده و جراحی شکمی (در صورتی که از روده در ساخت واژن استفاده شود) و … همراه است. لازم به ذکر است هر چه فردی سبک زندگی سالمتری داشته باشد، تکنیک جراحی مناسبتری براساس وضعیت بدنی خویش و با مشورت با جراح انتخاب کرده باشد، و جراح ماهرتر و مجربتری برای انجام جراحی واژینوپلاستی انتخاب کرده باشد، ریسک بروز عوارض و مشکلات پس از جراحی پایینتر خواهد بود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ریسکها و عوارض پس جراحی واژینوپلاستی، مقاله مرتبط را در اینجا مطالعه نمایید.
▫️افرادی که جراحی واژینوپلاستی را پشت سر گذاشتهاند، میتوانند با مراجعه به فیزیوتراپیست لگنی و انجام توصیههای ایشان، مسائل احتمالی پیش آمده نظیر درد در حین دفع ادرار و مدفوع، تکرر ادرار، درد در حین برقراری رابطه جنسی، راه رفتن، نشستن و … را تسکین بخشیده و درمورد روش صحیح انجام دیلاته از این متخصصان کمک بگیرند. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مرتبط را در اینجا مطالعه نمایید.
▪️بعضی از افرادی که واژینوپلاستی انجام دادهاند، بنا به دلایل متعددی از جمله کاهش عمق یا بسته شدن واژن، نکروز (مرگ بافت) کلیتوریس یا لبهای کوچک، اشکالات ظاهری، مشکلات مجاری ادرار (باریک شدن و تنگی مجرای ادرار)، افتادگی واژن، فیستول رکتوواژینال (ایجاد راه ارتباطی ناخواسته بین واژن و مقعد، بطوریکه مدفوع و ترشحات روده از واژن خارج گردد)، آسیب به روده و … لازم است جراحی مجدد ترمیمی انجام دهند.
▫️پس از جراحی واژینوپلاستی لازم است چند جلسه ملاقات فالوآپ (پیگیری) در مطب جراح صورت گیرد. افرادی که در شهر یا کشوری غیر از محل سکونت خود جراحی میکنند باید آمادگی لازم برای حضور در جلسات ملاقات با پزشک را داشته باشند.
▪️بعضی از افرادی که عمل واژینوپلاستی را پشت سر گذاشتهاند، به دلایل متعددی از جمله عوارض متعدد پیش آمده، نارضایتی از شکل ظاهری نتیجه جراحی، نقص عضو و از دست دادن حس جنسی و ارگاسم، طرد از خانواده یا مواجه شدن با واکنش منفی اطرافیان بدلیل انجام جراحی، مواجه شدن با مشکلات ناخواسته بیشتر پس از عمل جراحی، عدم واقعنگری پیش از عمل یا انجام عمل در اثر فشار جامعه یا خواستههای اطرافیان، عدم انتخاب پزشک مجرب در این زمینه و اتکا به تعداد محدودی عکس یا گفتهها و تعریفهای دیگران، عدم تحقیق کافی در زمینه عمل واژینوپلاستی و پزشک جراح و موارد متعدد دیگر از انجام عمل واژینوپلاستی پشیمان شدهاند.
▫️بعضی از افراد به دلایل متعددی از تصمیم خود به انجام عمل واژینوپلاستی پشیمان شده و ترجیح میدهند تطبیق جنسیت مجدد انجام دهند و به وضعیت سابق خود باز گردند. این افراد لازم است ارزیابی جامع و دقیق روانشناسی و روانپزشکی چندرشتهای را پشت سر گذاشته و پس از تایید، تحت عمل جراحی تطبیق جنسیت مجدد قرار گیرند. در جراحی تطبیق جنسیت مجدد، فلپ (پوست، بافت، عروق خونی، عصب) از قسمتی از بدن خود فرد (ناحیه اهداکننده) برداشته میشود و با آن آلت تناسلی مردانهای برای فرد ایجاد میگردد. این عمل فالوپلاستی (ساخت آلت تناسلی مردانه) نام دارد، عملی پیچیده، سنگین و چندمرحلهای است. لذا بسیار حائز اهمیت است افرادی که متقاضی جراحی واژینوپلاستی هستند، با آگاهی کامل تصمیم بگیرند و پیش از عمل دقیقا بدانند در چه مسیری قدم میگذارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقالات مرتبط را در اینجا، اینجا، اینجا و اینجا مطالعه نمایید.
▪️پس از عمل واژینوپلاستی لازم است دیلاته واژن را طبق برنامه انجام دهید. در ابتدا دو – سه مرتبه در روز به مدت 10-20 دقیقه، سپس با گذشت زمان فقط یک مرتبه در روز، و پس از آن دست کم بصورت هفتگی (اگر رابطه جنسی دخول واژینال نداشته باشید) تا آخر عمر دیلاته میکنید. دیلاته واژن بسیار مهم است، و بهخصوص برای افرادی که واژینوپلاستی به روش پوستی انجام دادهاند (به این معنا که از پوست آلت تناسلی یا بهخصوص پوست کیسه بیضه که بیشتر مستعد جمع شدن است در ساخت واژن آنها استفاده شده است) جنبه حیاتی دارد، چرا که بدون انجام دیلاته منظم عمق واژن کم شده و واژن بهمرور زمان بسته میشود. بعضی از جراحان انجام دیلاته واژن را برای افرادی که واژینوپلاستی به روش رودهای انجام داده اند نیز الزامی میدانند. لازم است حتما دیلاته واژن را طبق برنامهای که جراح خودتان توصیه کرده انجام دهید. جهت کسب اطلاعات در این زمینه میتوانید مقالات مرتبط را در اینجا، اینجا، اینجا و اینجا مطالعه نمایید.
▫️بیشتر پزشکان از مراجعهکنندگان خود میخواهند که استروژندرمانی را دو الی چهار هفته یا بیشتر قبل از عمل متوقف کنند تا ریسک لختگی خون پس از عمل کاهش پیدا کند. بهتر است هورموندرمانی را طی بازه زمانی طولانیتری به تدریج متوقف کنید تا دچار تغییرات منفی خلقوخو نشوید. لازم به ذکر است طبق پژوهشهای جدیدی که صورت گرفته است، توقف استروژندرمانی قبل و بعد از عمل برای زنان ترنسی که ریسک فاکتورهای مشخصی ندارند ضرورتی نداشته و توصیه پزشکان براساس شواهد علمی گسترده بنا نشده است. همچنین توجه به این نکته حائز اهمیت است که قبل و بعد از عمل محدودیتی برای مصرف داروهای ضد آندروژن (بلاکر) وجود ندارد و توصیه جراحان مبنی بر توقف هورموندرمانی صرفا به معنای توقف مصرف داروهای استروژنی است. حائز اهمیت است همواره از دستورالعملهای پزشک جراح خود پیروی کنید و اگر مایل به توقف استروژندرمانی قبل و بعد از عمل نیستید، این مسئله را با جراح خود در میان بگذارید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقالات مرتبط را در اینجا و اینجا مطالعه نمایید.
▪️پس از عمل واژینوپلاستی معمولا زودتر از دو هفته و نیم الی سه هفته نمیتوانید شغل خود را از سر بگیرید و پس از این مدت فقط میتوانید به کار پشتمیزنشین بپردازید. گاهی نیز بسته به توصیه پزشک، روند بهبودی، تعداد دفعات دیلاته واژن و نوع شغل نیاز است تا سه ماه مرخصی شغلی بگیرید. همچنین تا چهار الی شش هفته یا بیشتر نمیتوانید هیچگونه فعالیت شدیدی انجام دهید. لازم است حتما از دستورالعملهای مراقبت قبل و بعد از جراحی پزشک جراح خودتان پیروی کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد دستورالعملهای مراقبت قبل و بعد از جراحی واژینوپلاستی میتوانید مقالات مرتبط را در اینجا، اینجا، اینجا، اینجا و اینجا مطالعه نمایید.
▫️تا شش هفته پس از عمل واژینوپلاستی نمیتوانید دخول جنسی واژینال داشته باشید، اما بسته به ترجیح فردی میتوانید انواع دیگر رابطه جنسی را تجربه کنید. در این زمینه لازم است که از دستورالعملهای جراح خود پیروی کنید.
▪️سیگار کشیدن از بهبود یافتن زخمها جلوگیری میکند، لذا ترک سیگار قبل از عمل قویا توصیه میشود. بیشتر جراحان از مراجعهکنندگان خود میخواهند که یک یا شش ماه یا بیشتر قبل از عمل جراحی و شش ماه یا بیشتر بعد از عمل جراحی سیگار کشیدن را کنار بگذارند، در غیر این صورت از انجام عمل جراحی روی فرد خودداری میکنند. لازم به ذکر است سیگار کشیدن ریسک نکروز (از بین رفتن و مرگ بافت) را افزایش میدهد بطوریکه امکان دارد بخشی از کلیتوریس یا لبهای آلت زنانه یا کل آن از بین برود.
▫️چاقی ریسک بروز عوارض پس از جراحی را افزایش میدهد و از بهبود یافتن زخمها جلوگیری میکند. بعضی از جراحان حد بالایی را برای BMI (شاخص توده بدنی – سنجش میزان چاقی و سلامت وزن با توجه به قد) تعیین کردهاند و از انجام عمل جراحی روی افرادی که بیامآی آنها بالاتر از این حد مجاز باشد امتناع میورزند.
▪️طی عمل واژینوپلاستی غده پروستات تخلیه نمی شود، بنابراین ریسک سرطان پروستات همچنان پابرجاست. افرادی که عمل واژینوپلاستی را پشت سر گذاشته اند، در مواقع لزوم میتوانند معاینات غربالگری پروستات را از طریق واژن انجام دهند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقالات مرتبط را در اینجا، اینجا و اینجا مطالعه نمایید.
▫️پس از عمل واژینوپلاستی لازم است بهداشت ناحیه تناسلی خود را رعایت کنید تا دچار بیماریهایی نظیر عفونت قارچی یا باکتریایی واژن نشوید.
➖اینجانب تمامی اطلاعات موجود در این فرم را مطالعه نموده و با جراح درمورد آنها گفتگو کردهام، تمامی این اطلاعات را کاملا متوجه شدهام و پاسخ تمامی سوالاتم را دریافت کردهام.
نام و امضای مراجعهکننده/متقاضی
➖اینجانب تمامی اطلاعات موجود در این فرم را مورد بررسی قرار داده و با مراجعهکننده به بحث و گفتگو پرداختهام، و اطمینان دارم که مراجعهکننده تمامی این اطلاعات را کاملا متوجه شده است.
نام و امضای جراح
🔻فایل پی دی اف فرم رضایت آگاهانه جامع جهت انجام جراحی ارکیکتومی (تخلیه بیضه) و واژینوپلاستی (ساخت واژن) در زنان ترنس (MTF) را می توانید از طریق لینک زیر دانلود نمایید.
فرم رضایت آگاهانه جامع ارکیکتومی و واژینوپلاستی
نویسنده و مترجم: سعید.ش
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org
مرجع:
https://www.sfdph.org/dph/default.asp
Copyright © 2019 سعید.ش https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved