1

فرم رضایت آگاهانه جامع جهت انجام جراحی فالوپلاستی در مردان ترنس (FTM)

نویسنده و مترجم: سعید.ش

🔻فایل پی دی اف فرم رضایت آگاهانه جامع جهت انجام جراحی فالوپلاستی در مردان ترنس (FTM) را می توانید از طریق لینک زیر دانلود نمایید.

فرم رضایت آگاهانه جامع فالوپلاستی

▪️بعضی از افراد ترنسکشوال، ترنسجندر، و جنسیت نامنطبق ترجیح می‌دهند جهت تسکین ملال جنسیتی خود جراحی کنند و بعضی دیگر چنین تصمیم و ترجیحی ندارند. انجام یا عدم انجام عمل جراحی یک تصمیم و ترجیح شخصی است و به نیازهای فردی و پزشکی هر شخص بازمی‌گردد.

▫️عمل جراحی تغییراتی دائمی و برگشت‌ناپذیر در بدن ایجاد می‌کند، به همین دلیل لازم است افرادی که مایل به انجام جراحی هستند با آگاهی کامل پیش بروند و با مراجعه به منابع و مراجع معتبر و علمی، به مطالعه و تحقیق بسیاری در این زمینه بپردازند. عمل جراحی نباید بدلیل فشار جامعه یا اطرافیان، خواسته‌های دیگر افراد، و در اثر ناآگاهی یا تلاش برای اثبات خود به دیگران صورت گیرد. انجام عمل جراحی فقط و فقط در جهت تسکین ملال جنسیتی افراد صورت می‌گیرد. مردان ترنسی که جراحی می‌کنند با مردان ترنسی که جراحی نمی‌کنند از لحاظ مرد بودن و ترنس بودن کاملا برابر هستند و انجام یا عدم انجام عمل جراحی هیچگونه برتری نسبت به دیگر افراد برای فرد به ارمغان نمی‌آورد. در زمینه تصمیم‌گیری آگاهانه جهت انجام جراحی‌های تغییرجنس و باورهای نادرست درمورد جراحی تغییرجنس می‌توانید مقالات مرتبط را در اینجا، اینجا و اینجا مطالعه نمایید.

▪️عمل فالوپلاستی، متشکل از چند عمل پیچیده و سنگین، و مملو از نکته‌های بسیار ظریف و دقیق است. ارزیابی نتایج جراحی فالوپلاستی یا کار جراحان، صرفا از روی ظاهر تعداد محدودی عکس یا گفته‌ها و شنیده‌های دیگران، و تصمیم‌گیری برای یک عمر زندگی براساس آنها کاری معقول و منطقی نیست.

▫️برای انتخاب جراح جهت انجام عمل فالوپلاستی، ابتدا نیاز است اطلاعات و دانش خود را در زمینه تکنیک‌ها و مسائل گسترده پیرامون جراحی فالوپلاستی افزایش دهید، سپس انتظارات واقع‌بینانه خودتان را روی کاغذ آورده و برای خودتان به‌طور کامل مشخص کنید، و‌ سپس تحقیقات گسترده‌ای انجام داده و به بررسی جراحان مختلف بپردازید. برای تصمیم‌گیری و انتخاب جراح مناسب، به گفته‌ها و تجربیات اشخاص یا تعداد محدود و انگشت‌شماری تصویر نتیجه جراحی از یک جراح نمی‌توان اکتفا کرد.

▪️طی عمل فالوپلاستی، بافت، پوست، عروق خونی و عصب از ناحیه اهداکننده‌ای از بدن خود فرد برداشته می‌شود و با آن برای فرد آلت تناسلی مردانه ساخته می‌شود. عمل فالوپلاستی امکان تولید اسپرم و مایع منی را برای فرد ایجاد نمی‌کند. آلت مردانه حاصل از فالوپلاستی به مرور زمان رشد نمی‌کند و به‌خودی‌خود در حالت نعوظ قرار نمی‌گیرد.

▫️فالوپلاستی جایگزینی برای متودیوپلاستی بوده که هم برای جراح و هم برای خود فرد عمل پیچیده‌تر و سنگین‌تری است. پس از جراحی فالوپلاستی اسکار (جای برش) روی ناحیه اهداکننده برجای می‌ماند. دوره ریکاوری پس از جراحی فالوپلاستی طولانی‌تر از متودیوپلاستی بوده و ریسک عوارض و مشکلات آن نیز بیشتر است.

▪️افرادی که از قبل جراحی متودیوپلاستی را پشت سر گذاشته‌اند و احساس می‌کنند عمل متودیوپلاستی خواسته‌ها و نیازهای آنها را به طور کامل برآورده نکرده است، در صورت تمایل می‌توانند باموفقیت جراحی فالوپلاستی را نیز انجام دهند. لازم به ذکر است عمل متودیوپلاستی و فالوپلاستی دو روند کاملا متفاوت و مستقل از یکدیگر هستند. عمل متودیوپلاستی پیشنیاز عمل فالوپلاستی نیست، و انجام آن هیچ تاثیری روی میزان موفقیت جراحی فالوپلاستی ندارد و سبب افرایش حس جنسی آلت مردانه حاصل از فالوپلاستی نیز نمی‌شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله مرتبط را در اینجا و اینجا مطالعه نمایید.

▫️فالوپلاستی به روش‌های مختلفی انجام می‌پذیرد. «بهترین روند» با توجه به اهداف فرد، وضعیت سلامتی، ترجیحات، و تیپ بدنی و آناتومی هر فرد تعیین می‌گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد این که کدام روند جراحی برای شخص شما بهترین و مناسب‌ترین روند محسوب می‌شود، لازم است با مراجعه به منابع معتبر و علمی در مورد انواع روش‌های فالوپلاستی بادقت مطالعه نموده و در این زمینه در جلسات مشاوره پیش از عمل با جراح خود مشورت کنید. همچنین درمورد سایز آلت تناسلی مردانه دلخواه خود و توانایی‌هایی که از آلت تناسلی مردانه خود انتظار دارید (مثلا اگر می‌خواهید توانایی ادرار کردن در حالت ایستاده را داشته باشید، یا این که مایل هستید بتوانید آلت تناسلی مردانه خود را در حالت نعوظ قرار دهید) می‌توانید با جراح خود به بحث و گفتگو بپردازید.

▪️طی عمل فالوپلاستی نیاز است گرافت پوست و بافت از ناحیه اهداکننده برداشته شود. نواحی اهداکننده متعددی وجود دارد و پس از عمل همواره اسکار (جای برش جراحی) برجای خواهد ماند. از جمله نواحی اهداکننده می‌توان به ناحیه ساعد دست، ران پا، شکم، عضله کمر، کشاله ران، ساق پا، ترکیبی ساعد دست/ران پا و … اشاره نمود. توجه به این نکته حائز اهمیت است که هر تکنیک مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد و «بهترین تکنیک» به شرایط بدنی و ترجیحات هر فرد بازمی‌گردد. بعضی از افراد کاندیدای مناسبی برای بعضی از تکنیک‌های جراحی نیستند. در این زمینه نیاز است گفتگویی عمیق و دقیق با جراح صورت گیرد.

▫️انتخاب ناحیه اهداکننده مناسب مستلزم داشتن علم و آگاهی صحیح در زمینه تکنیک‌های جراحی، مزایا و معایب هر کدام، شناخت اولویت‌ها و ترجیحات خود و بررسی‌های فراوان است. همانگونه که پیشتر ذکر گردید، بعضی از افراد کاندیدای مناسبی برای بعضی از تکنیک‌های جراحی نیستند. مثلا افرادی که اضافه وزن دارند یا این که شکل و فرم بدن آنها به گونه‌ای است که چربی بدنشان بیشتر در ناحیه ران پا تجمع یافته است، کاندیدای مناسبی برای عمل فالوپلاستی ران پا نیستند، چرا که آلت تناسلی مردانه‌شان بسیار قطور خواهد شد، ریسک عوارض عمل برای آنها بیشتر بوده و ممکن است خونرسانی کافی به آلت تناسلی مردانه آنها صورت نگیرد. بعضی از افراد مایل هستند آلت تناسلی مردانه قطوری داشته باشند و فالوپلاستی ران پا را مناسب خود می‌بینند. بعضی از افراد بنا به دلایل متعددی، مثلا ناراحتی از برجای ماندن اسکار بزرگ روی ساعد دست یا نگرانی از کاهش توانایی ساعد دست پس از جراحی، ورم کردن ساعد دست در حین انجام تمرینات بدنسازی و … مایل نیستند فالوپلاستی ساعد دست انجام دهند و روش‌های دیگری را برای خود برمی‌گزینند. بعضی از افراد بدلیل این که از قبل جراحی شکمی انجام داده‌اند، مثلا عمل تخلیه رحم را به روش لاپراتومی (برش بزرگ روی شکم) انجام داده‌اند، نمی‌توانند عمل فالوپلاستی شکم انجام دهند. لازم است در این زمینه ابتدا اولویت‌ها و ترجیحات خود را برای خودتان مشخص کنید، سپس پس از کسب اطلاعات کامل در زمینه هریک از تکنیک های جراحی فالوپلاستی و بررسی دقیق مزایا و معایب هرکدام، گفتگویی جامع و دقیق با جراح خود داشته باشید.

▪️عمل افزایش طول پیشابراه (که در علم پزشکی به آن یوریتروپلاستی گفته می‌شود) همراه با جراحی فالوپلاستی صورت می‌گیرد تا متقاضی بتواند در حالت ایستاده ادرار کند. اگر ادرار کردن در حالت ایستاده یکی از اولویت‌های نخست متقاضی باشد، لازم است عمل افزایش طول پیشابراه نیز انجام پذیرد. عمل افزایش طول پیشابراه بسته به تکنیک جراحی فالوپلاستی، تکنیکی که جراح در ساخت پیشابراه به کار می‌برد، وضعیت بدنی و سلامتی فرد و مسائل دیگر ممکن است طی یک یا چند مرحله جراحی تکمیل گردد. مثلا اگر ناحیه اهداکننده چربی زیادی داشته باشد و در نتیجه آلت تناسلی مردانه حاصل از فالوپلاستی قطور باشد، انجام عمل افزایش طول پیشابراه در یک مرحله امکان‌پذیر نیست و طی دو یا چند مرحله تکمیل می‌گردد. افرادی که مایل نیستند عمل افزایش طول پیشابراه انجام دهند، مثلا قصد دارند از عوارض این عمل دوری کنند یا ادرار کردن در حالت نشسته سبب تشدید ملال جنسیتی آنها نمی‌شود، می‌توانند این عمل را انجام ندهند.

▫️عمل متودیوپلاستی همراه با افزایش طول پیشابراه روشی جایگزین است که توانایی ادرار کردن در حالت ایستاده را برای بعضی از افراد ایجاد می‌کند.

▪️طی عمل فالوپلاستی معمولا ساخت کیسه بیضه (که در علم پزشکی به آن اسکروتوپلاستی گفته می‌شود) نیز صورت می‌گیرد. ساخت کیسه بیضه گاهی همزمان با ساخت آلت تناسلی مردانه صورت می‌گیرد و گاهی طی عمل جراحی دیگری. بهترین روش ساخت کیسه بیضه، روش V-Y است که طبیعی‌ترین ظاهر را دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقالات مرتبط را در اینجا، اینجا و اینجا مطالعه نمایید.

▫️طی عمل فالوپلاستی معمولا ساخت کلاهک آلت تناسلی مردانه (که در علم پزشکی به آن گلنزپلاستی گفته می‌شود) نیز صورت می‌گیرد. ساخت کلاهک گاهی همزمان با ساخت آلت تناسلی مردانه و گاهی طی عمل جراحی دیگری صورت می‌گیرد. اگر آلت تناسلی مردانه از خونرسانی مناسبی برخوردار باشد و زیادی قطور نباشد، ساخت کلاهک را می‌توان در مرحله اول جراحی به انجام رساند، در غیر این صورت این عمل به مراحل دیگری موکول می‌شود. بهترین روش ساخت کلاهک، روش نارفِک (به انگلیسی: Norfolk technique) است که طبیعی‌ترین ظاهر را دارد. گاهی پس از مدتی، لبه کلاهک تخت می‌شود و جراحی مجدد ترمیمی لازم می‌شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقالات مرتبط را در اینجا و اینجا مطالعه نمایید.

▪️طی عمل فالوپلاستی می‌توان عمل تخلیه و بستن دائمی واژن (که در علم پزشکی به آن واژینکتومی گفته می‌شود) را نیز به انجام رساند. انجام یا عدم انجام عمل واژینکتومی به اولویت‌ها و ترجیحات فرد بستگی دارد. اگر فردی مایل باشد عمل افزایش طول پیشابراه را به انجام برساند، معمولا جراحان مختلف انجام عمل واژینکتومی را نیز الزامی می‌دانند چرا که انجام این عمل از ریسک عوارض و مشکلات جراحی افزایش طول پیشابراه می‌کاهد. اما اگر فردی مایل نباشد عمل افزایش طول پیشابراه را انجام دهد، هیچ الزامی به انجام عمل واژینکتومی وجود ندارد و فرد تا هر زمان که مایل باشد می‌تواند واژن خود را نگاه دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقالات مرتبط را در اینجا، اینجا و اینجا مطالعه نمایید.

▫️اگر فردی مایل باشد جراحی واژینکتومی (تخلیه و بستن واژن) را انجام دهد، لازم است عمل تخلیه رحم (هیسترکتومی) را نیز پشت سر بگذارد، اما تخلیه تخمدان‌ها (اوفرکتومی) ضرورتی ندارد. در حالت کلی عمل تخلیه رحم پیشنیاز عمل فالوپلاستی محسوب نمی‌شود، مگر این که فرد بخواهد عمل واژینکتومی یا افزایش طول پیشابراه را انجام دهد. در این زمینه می‌توانید از جراح خود پرسش نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقالات مرتبط را در اینجا و اینجا مطالعه نمایید.

▪️لازم است قبل یا بعد از عمل فالوپلاستی، حذف مو با انجام الکترولیز، لیزر یا هر دو صورت گیرد. برای افرادی که مایل هستند عمل افزایش طول پیشابراه را انجام دهند، حذف موهای قسمتی از ناحیه اهداکننده که جهت ساخت پیشابراه مورد استفاده قرار می‌گیرد ضرورت پزشکی دارد و حتما باید قبل از عمل انجام پذیرد تا بعد از عمل جراحی، مو در پیشابراه رشد نکند و عوارض و مشکلاتی به وجود نیاید. اما حذف موهای قسمتی از ناحیه اهداکننده که برای ساخت آلت تناسلی مردانه مورد استفاده قرار می‌گیرد بیشتر جنبه زیبایی دارد، از این لحاظ که بعد از عمل مو روی آلت رشد نکند. بعضی از افراد ترجیح می‌دهند بعد از عمل جراحی و قبل از این که حس لامسه در آلت مردانه‌شان ایجاد شود، حذف موهای روی آلت مردانه را به انجام برسانند، اما باید این موضوع را نیز در نظر داشت که شاید هر الکترولوژیست یا لیزرتراپیستی موافقت نکند حذف مو از روی آلت تناسلی مردانه انجام دهد. در این زمینه بهترین امر مشورت با پزشک جراحتان است. جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد لیزر و الکترولیز و آگاهی از روش‌های تسکین درد در جلسات لیزر و الکترولیز می‌توانید مقالات مرتبط را در اینجا و اینجا مطالعه نمایید.

▫️بعضی از افراد پس از جراحی فالوپلاستی با کشیدن دو عدد کاندوم روی آلت تناسلی مردانه خود یا با استفاده از دستگاه خارجی (نظیر دستگاه The Elator، پینس سلیو، پینس اکستندر و …) می‌توانند رابطه جنسی دخول برقرار کنند و خود را از کاشت پینایل ایمپلنت بی‌نیاز می‌بینند.

▪️فقط در صورتی می‌توان آلت تناسلی مردانه را در حالت نعوظ قرار داد که کاشت پینایل ایمپلنت صورت گیرد. پینایل ایمپلنت دستگاهی است که با انجام عمل جراحی درون بدون فرد کاشته می‌شود. پس از جراحی کاشت پینایل ایمپلنت، فرد می‌تواند آلت تناسلی مردانه خود را هر موقع که بخواهد در حالت نعوظ قرار داده یا به حالت خوابیده بازگرداند. نعوظ پس از عمل کاشت ایمپلنت بصورت خودبه‌خودی اتفاق نمی‌افتد، بلکه لازم است آلت مردانه به کمک دست یا با فشردن پمپ در حالت نعوظ قرار داده شود.

▫️برای این که آلت تناسلی مردانه سختی لازم را برای برقراری دخول جنسی داشته باشد، معمولا لازم است که کاشت پینایل ایمپلنت صورت گیرد، چرا که آلت تناسلی مردانه حاصل از عمل فالوپلاستی اساسا از چربی تشکیل شده است (به جز تکنیک‌های معدودی مانند فالوپلاستی عضله کمر که در آنها از ناحیه اهداکننده عضله برداشته می‌شود، در اکثر تکنیک‌ها هیچگونه عضله‌ای از ناحیه اهداکننده برداشته نمی‌شود). اگر فردی مایل باشد عمل کاشت پینایل ایمپلنت را نیز به انجام برساند، حداقل 9 ماه پس از جراحی فالوپلاستی (معمولا پس از ایجاد حس لامسه در آلت تناسلی مردانه) و طی عمل جداگانه‌ای، می‌تواند تحت عمل کاشت پینایل ایمپلنت نیمه‌سخت یا بادی قرار گیرد. ایمپلنت نیمه‌سخت یا بادی، هر کدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقالات مرتبط را در اینجا، اینجا، اینجا، اینجا، اینجا، اینجا و اینجا مطالعه نمایید.

▪️عمل فالوپلاستی با ریسک عوارض و مشکلاتی نظیر عفونت، هماتوم (تجمع خون در بافت)، باز شدن برش‌های جراحی، مرگ قسمتی از آلت تناسلی مردانه یا کل آن، آسیب به مثانه یا روده، عوارض مربوط به پیشابراه در صورتی که عمل ساخت پیشابراه صورت گیرد (از جمله فیستول و تنگی پیشابراه)، عوارض مربوط به پینایل ایمپلنت و ایمپلنت‌های بیضه اگر کاشت این نوع ایمپلنت‌ها صورت گیرد (از جمله پس زدن ایمپلنت یا جابه‌جا شدن آن در بدن، عفونت، نیاز به تعویض پینایل ایمپلنت هر چند سال یکبار) و موارد دیگر اشاره نمود. لازم به ذکر است هر چه فردی سبک زندگی سالم‌تری داشته باشد، تکنیک جراحی مناسب‌تری براساس وضعیت بدنی خویش و با مشورت با جراح انتخاب کرده باشد، و جراح ماهرتر و مجرب‌تری برای انجام جراحی فالوپلاستی انتخاب کرده باشد، ریسک بروز عوارض و مشکلات پس از جراحی پایین‌تر خواهد بود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ریسک‌ها و عوارض پس جراحی فالوپلاستی، مقاله مرتبط را در اینجا مطالعه نمایید.

▫️سایز آلت تناسلی مردانه حاصل از فالوپلاستی به درخواست مراجعه‌کننده و تکنیک جراحی فالوپلاستی بستگی دارد. در مورد طول آلت تناسلی مردانه، متقاضیان جراحی فالوپلاستی بسته به نیازها و ترجیحات خود می‌توانند از جراح خود درخواست کنند که طول آلت تناسلی مردانه آنها به اندازه طول متوسط آلت تناسلی مردانه مردان غیرترنس در حالت خوابیده یا در حالت نعوظ باشد یا حدود مشخصی را به جراح خود بگویند. جراح نیز نهایت تلاش خود را می‌کند تا طول آلت تناسلی مردانه را به اندازه دلخواه متقاضی درآورد، اما باید توجه داشت دستیابی به طول آلت مردانه دلخواه ممکن است همواره امکان‌پذیر نباشد، چرا که طول آلت تناسلی مردانه به آناتومی و وضعیت بدنی فرد نیز بستگی دارد. لازم است متقاضیان جراحی فالوپلاستی درمورد طول دلخواه آلت تناسلی مردانه خود بادقت تفکر کنند و در این زمینه شرایط زندگی خویش را نیز درنظر داشته باشند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید مقاله مرتبط را در اینجا مطالعه نمایید. در مورد قطر آلت تناسلی مردانه، متقاضیان جراحی فالوپلاستی لازم است آگاه باشند که قطر آلت به مقدار بافت موجود در ناحیه اهداکننده و شکل و فرم بدن فرد بستگی دارد. مثلا فردی که ناحیه اهداکننده شکم را برگزیده است، اگر چربی بسیار کمی در این ناحیه داشته باشد، نمی‌تواند انتظار داشتن آلت تناسلی مردانه‌ای قطور را داشته باشد.

▪️گاهی امکان دارد سایز آلت تناسلی مردانه پس از عمل جراحی به‌مرور زمان تغییر کند. مثلا اگر پوست ناحیه اهداکننده کشسان باشد، امکان دارد آلت تناسلی مردانه حاصل از فالوپلاستی به‌مرور زمان خود را جمع کند و قطر آن کاهش پیدا کند. یا اگر آلت تناسلی مردانه قطور و سنگین باشد، امکان دارد طول آن به‌مرور زمان تحت تاثیر جاذبه زمین افزایش پیدا کند. کاشت پینایل ایمپلنت نیمه‌سخت نیز روی قطر آلت تناسلی مردانه تاثیر می‌گذارد و آن را کمی افزایش می‌دهد.

▫️بعضی از افرادی که عمل فالوپلاستی را پشت سر گذاشته و آلت تناسلی مردانه قطوری دارند، مایل هستند قطر آلت تناسلی مردانه خود را کاهش دهند. جراح می‌تواند قطر آلت تناسلی مردانه را طی یک یا چند مرحله جراحی به نام Debulking با لیپوساکشن کردن چربی‌ها یا برش زدن آلت تناسلی مردانه کاهش دهد. لازم به ذکر است عمل کاهش قطر آلت تناسلی مردانه با عوارض و مشکلاتی همراه است که از آن جمله می‌توان به احتمال آسیب به عروق خونی و عصب‌های رشد کرده در طول آلت اشاره نمود.

▪️بعضی از افرادی که عمل فالوپلاستی را پشت سر گذاشته و آلت تناسلی مردانه بلندی دارند، مایل هستند طول آلت تناسلی مردانه خود را کاهش دهند. جراح می‌تواند طی عمل جراحی با برش زدن آلت تناسلی مردانه از قسمت کلاهک و حذف طول اضافی آن، طول آلت تناسلی مردانه را کاهش دهد. این عمل با ریسک عوارض و مشکلاتی نظیر آسیب به عروق خونی و عصب‌های رشد کرده در آلت مردانه همراه است. پس از این عمل یا در حین آن لازم است مجددا جراحی ساخت کلاهک آلت مردانه نیز صورت گیرد.

▫️بعضی از افرادی که مایل هستند فالوپلاستی ساعد دست انجام دهند، به این معنا که از ساعد دست آنها پوست، چربی، عروق و عصب برداشته شود و با آن آلت تناسلی مردانه ساخته شود، اما میزان چربی اندکی در ناحیه ساعد دست خود دارند، می‌توانند برای افزایش قطر آلت تناسلی مردانه خود همزمان با ساخت آلت تناسلی مردانه، کاشت پوست مصنوعی آلودرم را نیز در آلت تناسلی مردانه خود انجام دهند. کاشت پوست مصنوعی آلودرم با ریسک عفونت همراه است و احتمال دارد مانع از عمل کاشت پینایل ایمپلنت در آینده گردد. با این حال افرادی بوده‌اند که هم کاشت آلودرم را باموفقیت انجام داده‌اند و هم عمل کاشت پینایل ایمپلنت آنها باموفقیت انجام شده است. این افراد می‌توانند به جای کاشت پوست مصنوعی آلودرم، پس از انجام جراحی فالوپلاستی تزریق چربی درون آلت تناسلی مردانه انجام دهند. تزریق چربی نیز با ریسک‌هایی از جمله نامتقارن شدن شکل و‌ فرم آلت تناسلی مردانه همراه است، و امکان دارد چربی تزریق شده پس از مدت کوتاهی کاملا جذب بدن گردیده و قطر آلت به اندازه سابق بازگردد.

▪️لازم به ذکر است که در اکثر تکنیک‌های فالوپلاستی از جمله فالوپلاستی ساعد دست، ران پا، شکم، کشاله ران و … آلت تناسلی مردانه اساسا از چربی تشکیل شده است و عضله‌ای در ساخت آلت به کار نمی‌رود. به همین دلیل افرادی که بدلیل انجام تمرینات بدنسازی عضلات برجسته‌ای در نواحی اهداکننده دارند، مثلا ساعد دست یا ران پای قطوری دارند، پس از عمل فالوپلاستی الزاما آلت تناسلی مردانه قطوری نخواهند داشت چرا که حجم عضلات آنها هیچ تاثیری روی قطر آلت تناسلی مردانه‌شان ندارد.

▫️مراقبت گسترده از زخم ناحیه اهداکننده، انجام تمرینات توان‌بخشی تحت نظر فیزیوتراپیست و پوشیدن گن فشرده‌ساز به مدت شش الی دوازده ماه پس از جراحی فالوپلاستی الزامی است. بعضی از افرادی که فالوپلاستی انجام داده‌اند برای بهبود جای زخم ساعد دست خود از روش‌هایی مانند لیزردرمانی و تزریق چربی بهره می‌جویند. بعضی از افراد ناحیه اهداکننده را برای پوشاندن جای زخم جراحی، و کلاهک یا کل بدنه آلت تناسلی مردانه را برای طبیعی‌تر شدن ظاهر و تطابق رنگ آن با ناحیه تناسلی تتو می‌کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید مقالات مرتبط را در اینجا، اینجا و اینجا مطالعه نمایید.

▪️بعضی از افرادی که تصمیم دارند عمل فالوپلاستی ساعد دست انجام دهند، ترجیح می‌دهند از پوست مصنوعی اینتگرا روی ساعد دست خود استفاده کنند تا زخم حاصل از جراحی زودتر ترمیم گردد و ظاهر بهتری پیدا کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد اینتگرا می‌توانید مقالات مرتبط را در اینجا، اینجا و اینجا مطالعه نمایید.

▫️ایجاد حس در آلت تناسلی مردانه حاصل از فالوپلاستی به این بستگی دارد که اتصال عصب صورت گرفته است یا خیر. آناستوموز عصب اصطلاحی است که در حالت کلی به معنای اتصال بوده و برای جراحی میکروسکوپی اتصال عصب‌ها به یکدیگر نیز به کار می‌رود. اتصال عصب طی یک مرحله جراحی و همزمان با ساخت آلت تناسلی مردانه صورت می‌گیرد. اگر عمل فالوپلاستی همراه با جراحی میکروسکوپی اتصال عصب صورت گرفته باشد، معمولا پس از شش الی نه ماه حس جنسی و لامسه در آلت تناسلی مردانه ایجاد می‌شود. با این حال باید در نظر داشت که حتی اگر اتصال عصب انجام شود نیز، این ریسک مطرح است که حسی جزئی در آلت تناسلی مردانه ایجاد شود یا بطورکلی هیچ حسی ایجاد نشود. عمل میکروسکوپی اتصال عصب لازم است توسط یک جراح میکروسکوپی مجرب صورت گیرد. در زمینه ایجاد حس جنسی پس از جراحی فالوپلاستی می‌توانید مقالات مرتبط را در اینجا و اینجا مطالعه نمایید.

▪️حس جنسی و ارگاسم پس از جراحی فالوپلاستی معمولا با قبل از عمل متفاوت است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تفاوت حس جنسی و ارگاسم قبل و بعد از عمل می‌توانید مقاله مرتبط را در اینجا مطالعه نمایید.

▫️افرادی که عمل فالوپلاستی را همراه با جراحی میکروسکوپی اتصال عصب انجام داده‌اند، معمولا پس از شش الی نه ماه حس جنسی در آلت تناسلی مردانه‌شان ایجاد شده است. بیشتر افرادی که فالوپلاستی کرده‌اند می‌گویند که پس از جراحی می‌توانند مانند قبل از جراحی یا حتی بهتر از قبل ارگاسم را تجربه کنند. با این حال این ریسک نیز مطرح است که ارگاسم پس از جراحی به سختی اتفاق افتد یا در موارد نادر اصلا اتفاق نیفتد.

▪️بعضی از افراد ترجیح می‌دهند کلیتوریس/آلت تناسلی حاصل از جراحی متودیوپلاستی خود را در آلت تناسلی مردانه حاصل از فالوپلاستی دفن کنند به گونه‌ای که قابل مشاهده نباشد. بعضی دیگر ترجیح می‌دهند کلیتوریس/آلت تناسلی حاصل از جراحی متودیوپلاستی را بیرون بگذارند و زیر آلت تناسلی مردانه حاصل از فالوپلاستی خود پنهان کنند تا اگر پس از اتصال عصب، حس جنسی در آلت تناسلی مردانه‌شان ایجاد نشد، همچنان بتوانند حس جنسی و ارگاسم را از طریق کلیتوریس تجربه کنند. بعضی از افراد نیز ترجیح می‌دهند پس از این که حس جنسی در آلت تناسلی مردانه‌شان ایجاد شد و از این بابت اطمینان خاطر یافتند، طی مرحله جراحی دیگری بخشی از کلیتوریس یا تمام آن را در پایه آلت تناسلی مردانه یا کیسه بیضه خود دفن کنند. اگر فردی اتصال عصب را همراه با جراحی فالوپلاستی انجام نداده باشد یا اتصال عصب موفقیت‌آمیز نبوده باشد و کلیتوریس را نیز در پایه آلت تناسلی مردانه دفن کرده باشد، امکان تجربه حس جنسی و ارگاسم از طریق کلیتوریس را نخواهد داشت. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله مرتبط را در اینجا مطالعه نمایید.

▫️به متقاضیان جراحی فالوپلاستی توصیه می‌شود که پیش از عمل جراحی، تصاویر نتیجه جراحی پزشک جراحی که انتخاب کرده‌اند و همچنین تصاویر نتیجه جراحی سایر جراحان را مشاهده نمایند. حائز اهمیت است که هم تصاویر آلت تناسلی مردانه را ببینید و هم تصاویر اسکار (جای برش) ناحیه اهداکننده را. هنگام مشاهده تصاویر، به آناتومی و شکل و فرم بدن افراد دقت داشته باشید و بیشتر به تصاویر افرادی اتکا کنید که شکل و فرمی مشابه با بدن شما دارند. هم تصاویر بلافاصله بعد از عمل را ببینید و هم تصاویر مربوط به یک یا چند سال بعد از عمل را. حتما تصاویر «بسیاری» را مشاهده نمایید و به تعداد معدود تصویر اکتفا نکنید. در نظر داشته باشید که بدن هر فرد منحصر به فرد است و نتیجه جراحی افراد مختلف مانند یکدیگر نخواهد بود.

▪️فالوپلاستی عملی پیچیده و سنگین است. مدت عمل بسته به نوع جراحی معمولا 8-12 ساعت به طول می‌انجامد. فالوپلاستی عملی دو یا چند مرحله‌ای است. تعیین تعداد مراحل جراحی و فاصله بین مراحل جراحی به نوع تکنیک فالوپلاستی، نوع عمل‌هایی که در هر مرحله صورت می‌گیرد، وضعیت سلامتی فرد پس از هر عمل جراحی، تصمیم و ترجیح متقاضی و پزشک و مسائل دیگر بستگی دارد. لازم است در جلسه مشاوره با جراح، تعداد مراحل جراحی و حدود فاصله بین مراحل جراحی را از جراح خود جویا شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شیوه تعیین مراحل جراحی فالوپلاستی مقاله مرتبط را در اینجا مطالعه نمایید.

▫️جراحی فالوپلاستی در اتاق عمل در بیمارستان صورت می‌گیرد و نیاز به حدودا پنج روز بستری در بیمارستان دارد. پس از جراحی فالوپلاستی لازم است چندین جلسه ملاقات فالوآپ (پیگیری) در مطب جراح صورت گیرد. افرادی که در شهر یا کشوری غیر از محل سکونت خود جراحی می‌کنند باید آمادگی لازم برای حضور در جلسات ملاقات با پزشک را داشته باشند.

▪️پس از عمل فالوپلاستی یا در دوره ریکاوری باید انتظار درد متوسط تا شدید را بخصوص در ناحیه اهداکننده گرافت داشته باشید. توجه داشته باشید جراح برای پوشاندن ناحیه اهداکننده (ناحیه‌ای که از آن قسمت بافت و پوست برداشته شده و با آن آلت تناسلی مردانه ساخته شده است)، از ناحیه دیگری از بدن گرافت پوستی برمی‌دارد و با آن ناحیه اهداکننده را می‌پوشاند. حائز اهمیت است که از جراح خود بپرسید از کدام قسمت بدن برای پوشاندن ناحیه اهداکننده پوست برمی‌دارد.

▫️اگر عمل افزایش طول پیشابراه همراه با فالوپلاستی صورت پذیرد، نیاز است که سوند سوپراپیوبیک به مدت یک الی پنج هفته جهت تخلیه ادرار مورد استفاده قرار گیرد (سوند سوپراپیوبیک لوله‌ای است که مثانه را از طریق حفره کوچکی واقع در زیر شکم تخلیه می‌کند و اجازه نمی‌دهد تا موقعی که هنوز پیشابراه ترمیم نشده است، ادرار از پیشابراه عبور کند).

▪️عمل افزایش طول پیشابراه با ریسک تنگی و فیستول پیشابراه همراه است. اگر این عوارض ایجاد شود، نیاز است اقدامات درمانی بیشتری صورت گیرد. (تنگی پیشابراه به باریک شدن مجرای عبور ادرار گفته می‌شود؛ این عارضه ادرار کردن را دشوار یا غیرممکن می‌سازد. فیستول پیشابراه نیز به ایجاد حفره‌ای کاذب در ناحیه تناسلی گفته می‌شود، به گونه‌ای که ادرار به جای این که از نوک آلت تناسلی مردانه خارج گردد، از جای دیگری از پیشابراه به بیرون نشت می‌کند). افرادی که عمل فالوپلاستی همراه با افزایش طول پیشابراه انجام می‌دهند لازم است ارولوژیست‌های ترمیمی نزدیک به محل سکونت خود را بشناسند تا در صورت بروز عوارض مربوط به پیشابراه بتوانند به این پزشکان مراجعه نمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله مرتبط را در اینجا مطالعه نمایید.

▫️پس از عمل فالوپلاستی معمولا زودتر از چهار هفته نمی‌توانید شغل خود را از سر بگیرید و پس از این مدت فقط می‌توانید به کار پشت‌میزنشین بپردازید. همچنین تا هشت الی دوازده هفته یا بیشتر نمی‌توانید هیچگونه فعالیت شدیدی انجام دهید. لازم است حتما از دستورالعمل‌های مراقبت قبل و بعد از جراحی پزشک جراح خودتان پیروی کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد دستورالعمل‌های مراقبت قبل و بعد از جراحی می‌توانید مقالات مرتبط را در اینجا، اینجا، اینجا، اینجا و اینجا مطالعه نمایید.

▪️سیگار کشیدن از بهبود یافتن زخم‌ها جلوگیری می‌کند، لذا ترک سیگار قبل از عمل قویا توصیه می‌شود. بیشتر جراحان از مراجعه‌کنندگان خود می‌خواهند که یک یا شش ماه یا بیشتر قبل از عمل جراحی و شش ماه یا بیشتر بعد از عمل جراحی سیگار کشیدن را کنار بگذارند، در غیر این صورت از انجام عمل جراحی روی فرد خودداری می‌کنند.

▫️چاقی ریسک بروز عوارض پس از جراحی را افزایش می‌دهد و از بهبود یافتن زخم‌ها جلوگیری می‌کند. بعضی از جراحان حد بالایی را برای BMI (شاخص توده بدنی – سنجش میزان چاقی و سلامت وزن با توجه به قد) تعیین کرده‌اند و از انجام عمل جراحی روی افرادی که بی‌ام‌آی آنها بالاتر از این حد مجاز باشد امتناع می‌ورزند. شکل و فرم بدن نیز تاثیر بسیاری روی میزان موفقیت جراحی فالوپلاستی می‌گذارد. جراح همواره علاوه بر این که به وزن و قد مراجعه‌کننده توجه می‌کند، به شکل و فرم بدن او نیز توجه می‌کند.

▪️عدم برخورداری از سلامت جسمانی و ابتلا به بیماری‌های متعدد (نظیر دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و …) ریسک عوارض و مشکلات پس از جراحی را افزایش می‌دهد و مانع از انجام جراحی بصورت ایمن و بهبود یافتن زخم‌ها می‌شود. به متقاضیان جراحی فالوپلاستی توصیه می‌شود که به‌طور مرتب ورزش کنند، برنامه غذایی سالم داشته باشند و از روش‌های درمانی و توصیه‌های پزشکی که پزشک‌شان تجویز نموده پیروی کنند.

▫️استرس بیش از اندازه، ابتلا به اختلالات روانی و سوء مصرف مواد، ریسک عوارض و مشکلات پس از جراحی را افزایش می‌دهد، مانع از انجام جراحی بصورت ایمن شده و دوره ریکاوری پس از جراحی را با چالش مواجه می‌کند. به متقاضیان جراحی فالوپلاستی در مواقع لزوم توصیه می‌شود که مدیریت استرس و مراقبت از بهداشت روان را شروع کرده یا ادامه دهند.

➖اینجانب تمامی اطلاعات موجود در این فرم را مطالعه نموده و با جراح درمورد آنها گفتگو کرده‌ام، تمامی این اطلاعات را کاملا متوجه شده‌ام و پاسخ تمامی سوالاتم را دریافت کرده‌ام.

نام و امضای مراجعه‌کننده/متقاضی

➖اینجانب تمامی اطلاعات موجود در این فرم را مورد بررسی قرار داده و با مراجعه‌کننده به بحث و گفتگو پرداخته‌ام، و اطمینان دارم که مراجعه‌کننده تمامی این اطلاعات را کاملا متوجه شده است.

نام و امضای جراح

🔻فایل پی دی اف فرم رضایت آگاهانه جامع جهت انجام جراحی فالوپلاستی در مردان ترنس (FTM) را می توانید از طریق لینک زیر دانلود نمایید.

فرم رضایت آگاهانه جامع فالوپلاستی

نویسنده و مترجم: سعید.ش
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org
مرجع:
https://www.sfdph.org/dph/default.asp

Copyright © 2019 سعید.ش https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved