1

هفت توصیه خطاب به پدر و مادرهایی که فرزند آنها به عنوان ترنس آشکارسازی کرده است

مترجم: سعید.ش

شاید ترنس بودن فرزندتان خبری باشد که انتظار شنیدنش را داشته اید، یا شاید هم برایتان کاملا غیرمنتظره بوده باشد. شاید از جمله افرادی باشید که فکر می‌کنید درک صحیحی از ترنسجندر بودن فرزندتان دارید، یا شاید هم فردی باشید که به راهنمایی بیشتری در این زمینه نیاز داشته باشید.

بشخصه وقتی بیست ساله بودم به‌عنوان ترنسجندر آشکارسازی کردم؛ پروسه آشکارسازی برای من که تقریبا فردی بزرگسال محسوب می‌شدم، شرایط بسیار متفاوتی داشت. اگرچه کمتر از یک دهه از آن زمان می‌گذرد، اما آن زمان شرایط جامعه برای افراد ترنسجندر بسیار متفاوت بود. آن زمان خانواده ام بسیار نگران تصمیماتم بودند و منابع چندانی در اختیار نداشتیم تا به آنها مراجعه نموده و این پروسه را همراه باهم پیش برویم.

در چند سال اخیر، بسیاری از مسائل، هم در زندگی شخصی‌ام و هم در جامعه بسیار بهتر شده است. افراد بیشتری پیچیدگی مفهوم جنسیت را درک نموده و از اهمیت رفتار توأم با شأن و احترام با افراد ترنسجندر آگاه شده اند.

تخمین زده می‌شود که 150,000 نوجوان امریکایی (13 تا 17 ساله فقط) ترنسجندر هستند. این روزها نوجوانان منابع ضروری بیشتری در زمینه روند ترنزیشن خود در اختیار دارند، و من اغلب دلم می‌خواهد بدانم که اگر می توانستم در کودکی نیز با جنسیت حقیقی‌ام زندگی کنم، زندگی‌ام چگونه بود و به‌عنوان یک کودک یا نوجوان، برای این که احساس کنم حمایت می‌شوم به چه چیزهایی نیاز داشتم؟

حتی الان نیز با این که حدودا سی ساله هستم، به این فکر می‌کنم که خانواده‌ام چه کارهایی می‌توانستند انجام دهند تا پروسه ترنزیشن برایم آسان‌تر گردد. این مسائل را در گوشه ذهن خود نگاه داشته‌ام و با توجه به آنها، در ادامه چند توصیه نوشته‌ام که وقتی که فرزندتان با پرسش ها یا اطلاعاتی درباره هویت جنسیتی خود به سراغتان می‌آید، می‌توانید به آنها عمل کنید.

🔹1. آرامش خود را حفظ کنید. نفس عمیق بکشید. فرصت بسیاری در اختیار دارید که روی جزئیات تمرکز نموده و با تمام احساساتی که احتمالا تجربه می‌کنید کنار بیایید. یادتان باشد که فرزندتان احتمالا لحظات بسیار دشواری را پشت سر گذاشته است تا به تفاوت خود پی برده و عزم خود را جزم کند تا در این باره با شما صحبت کند. همین که فرزندتان به سراغتان آمده و تصمیم گرفته است که این مسئله را با شما در میان بگذارد، به این معناست که هر دوی شما قدم بزرگی در مسیر زندگی شادتر و سالم‌تر برداشته اید.

🔸2. به احساس فرزندتان اعتماد کنید. ترنسجندر بودن تجربه‌ای است که احساس می‌شود. من اغلب برای یافتن کلماتی مناسب که با آنها بتوانم چگونگی آگاهی خود از جنسیتم را توصیف کنم با چالش مواجه بودم؛ تنها می‌دانستم که ترنسجندر هستم. شاید فرزندتان بتواند احساسی که دارد را به شما توضیح دهد، اما شاید هم نتواند احساس خود را در قالب کلمات بیان کند. به احساس و نیازهای وی اعتماد کنید. مثلا فرزندتان ممکن است مایل باشد که با ادبیات خاصی خطاب شود؛ اگر پزشک در بدو تولد فرزندتان به شما گفته است که او یک پسر است، اما فرزندتان احساس می‌کند که یک دختر است، ممکن است از شما بخواهد که او را با ضمائر مخصوص خانم‌ها خطاب کنید و با او همانگونه رفتار کنید که با دختران دیگر رفتار می‌کنید. نهایت تلاشتان را بکنید تا خواسته‌های وی را محترم شمرده و به آنها جامه عمل بپوشانید.

🔹3. در خانه خود فضای امنی ایجاد کنید تا فرزندتان در آنجا بتواند هویت جنسیتی خود و احساساتی که در این باره دارد را کاوش کند. انجام این کار در دنیای بیرون همیشه امن نیست، و بسیار مهم است که فرزندتان بداند اگر دنیا به او سخت گرفت، پناهگاهی در انتظارش است که در آنجا می‌تواند روحیه خود را بازیابد. او می‌تواند به این پناهگاه کوچک امن پناه آورده و به دور از قضاوت‌های دنیای بیرون بازی کند، کاوش کند و آزاد باشد.

🔸4. در جستجوی سایر پدران و مادرانی که فرزند ترنس دارند، دوستانی که هویت افراد ترنس را محترم می‌شمارند، و یا حتی متخصصان سلامت روان باشید و احساسات و ترس‌های خود را با آنها در میان بگذارید. کاملا طبیعی است که سردرگم و نگران باشید، اما بسیار مهم است که وزن عواطف و احساسات دشوار خود را روی دوش فرزندتان که خود نیز ممکن است با مسائلی دست و پنجه نرم کند نیاندازید. با دریافت حمایت از بیرون، می‌توانید روی نیازهای فرزندتان تمرکز کنید و بدون این که استرس بیشتری به فرزندتان وارد کنید، اضطراب‌هایتان را تسکین بخشید.

🔹5. بیاموزید که چگونه حامی خوبی باشید. به عنوان دایره حامی فرزندتان و سرپرست قانونی وی، برای حفاظت از فرزندتان لازم است با ترنس‌ستیزی هر روزه مقابله کنید. اگر فرزندتان از طرف معلم، پدر و مادرهای دیگر، پزشک یا افراد بزرگسال دیگری که مرتب با کودکتان سروکار دارند با تبعیض مواجه شود، لازم است که از فرزند خود دفاع کنید. بهترین روش‌های حمایت از فرزندتان را بیاموزید و در گذر از این شرایط دشوار وی را یاری کنید.

🔸6. همیشه انعطاف‌پذیر باشید. همه ما، چه ترنسجندر باشیم چه نباشیم، در دوران کودکی هویت‌های جنسیتی خود را کاوش می‌کنیم. ممکن است دیدگاه کودکتان درباره بعضی مسائل تغییر کند یا این که تغییری در آن حاصل نشود. در برخورد با کودکتان انعطاف‌پذیر باشید و این فرصت را به او بدهید تا احساسات و نیازهای خود را با شما در میان بگذارد.

🔹7. آمادگی اشتباه کردن را داشته باشید و بدانید که هیچ ایرادی ندارد اگر اشتباه کنید. از این زاویه نگاه کنید که نیت حمایت از فرزند خود را داشته و تصمیم گرفته اید پا از محدوده امن خود فراتر بگذارید، و مطمئن هستید که کار درست را انجام می‌دهید. اگر احیانا فرزندتان را با واژگانی اشتباه خطاب کردید یا چیزی گفتید که وی را خوش نیامد، عذرخواهی نموده و زین‌پس روی اصلاح خود بیشتر کار کنید.

مترجم: سعید.ش
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org
مرجع:
https://www.parentmap.com/article/transgender-child-resources-tips-parents

Copyright © 2019 سعید.ش https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved