1

آیا توقف تستسترون‌درمانی قبل و بعد از جراحی‌های تغییرجنس در مردان ترنس (FTM) واقعا ضروری است؟

مترجم: سعید.ش

بسیاری از جراحان از مراجعه‌کنندگان خود می‌خواهند که تستسترون‌درمانی را یک – دو هفته قبل از جراحی متوقف کنند، و بعضی از جراحان نیز لازم می‌دانند که دوز بعدی تستسترون نیز، به یک یا دو هفته دیگر پس از جراحی موکول شود. دو عامل در پس این استدلال نهفته است:

▪️1.بعضی از مطالعات ارتباطی بین سطح تستسترون و تاخیر در بهبودی زخم را نشان داده‌اند؛
▪️2.تستسترون خون را غلیط می کند، و غلیظ شدن خون ریسک لختگی خون (ترومبوز ورید عمقی) پس از جراحی را افزایش می‌دهد.

توقف تستسترون‌درمانی برای بعضی از افراد، بخصوص در زمینه سلامت روان و سطح انرژی، پیامدهای سنگینی دارد. لذا این سوال پیش می‌آید که: آیا واقعا شواهد و مدارک کافی در این زمینه وجود دارد بطوریکه از توقف تستسترون‌درمانی در متقاضیان جراحی‌های تغییرجنس حمایت ‌کند؟

مطالعه مروری جدیدی آشکار ساخت که در حقیقت شواهد اندکی از توقف تستسترون درمانی پیش از جراحی‌های تغییرجنس حمایت می‌کند. بیمارستان کودکان بوستون، 18 مطالعه در زمینه ارزیابی ریسک‌های عمل و ارتباط آنها با مصرف هورمون‌های مختلف را آنالیز نمود. در اکثریت این مطالعات، ریسک جمعیت عمومی مورد بررسی قرار گرفته بود، چرا که داده‌های موجود در زمینه اختصاصی جمعیت افراد ترنسجندر محدود بوده است.

الیزابت بوسکی (به انگلیسی: Elizabeth Boskey)، پژوهشگر، با مرور سیاست جراحان و پروتکل‌های تدوین شده اشاره داشت که اکثریت قریب به اتفاق جراحان از مراجعه‌کنندگان خود می‌خواهند که هورمون‌درمانی را تا مدتی قبل و بعد از جراحی متوقف کنند.

وی توضیح داد: «من با افراد ترنسجندر بسیاری در این زمینه که توقف هورمون‌درمانی تا چه اندازه برای ایشان ملال‌آور و ناخوشآیند بوده گفتگو کرده ام، لذا بر آن شدم تا به شواهد موجود در این زمینه نگاهی بیاندازم و دریابم که آیا توقف هورمون‌درمانی واقعا ضروری است یا خیر.»

یک مطالعه گذشته‌نگر هم‌گروهی که انحصارا به بررسی مردان ترنسجندر پرداخته است، حاکی از آن است که تستسترون‌درمانی ارتباطی با افزایش ریسک عوارض جراحی تخلیه و مردانه‌سازی سینه ندارد. ریسک هماتوم (تجمع خون در بافت) در اشخاصی که تستسترون‌درمانی را تا روز جراحی ادامه داده اند اندکی بیشتر بوده، اما این تفاوت از لحاظ آماری چشمگیر نیست.

با توجه به نبود داده‌های کافی در این زمینه، پژوهشگران توصیه نموده اند که تا زمانی که تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد، ریسک‌ها و مزایای توقف یا عدم توقف تستسترون‌درمانی باید براساس وضعیت هر شخص سنجیده شود. بوسکی در حال طرح‌ریزی مطالعه‌ای است که در آن پرسش‌های همیشگی پیرامون هورمون‌درمانی و جراحی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

اگر توقف تستسترون‌درمانی پیش از جراحی‌های تغییرجنس را انتخاب مناسبی برای خود نمی دانید، خاطرتان جمع باشد که در حقیقت شواهدی در دست است که نشان می‌دهد تستسترون از بروز ترومبوز ورید عمقی (لختگی خون) پس از جراحی جلوگیری نموده و درد ناشی از برش‌های جراحی را نیز کاهش می دهد.

مترجم: سعید.ش
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org
مرجع:
https://www.topsurgery.net

Copyright © 2019 سعید.ش https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved