اطلاعات جراحی ولواپلاستی (Vulvoplasty) جهت ساخت آلت تناسلی زنانه فاقد واژن ویژه زنان ترنس (MTF) و اشخاص دارای هویت جنسیتی غیرباینری (MTN)
مترجم: سعید.ش
🔳ولواپلاستی؛ جایگزینی برای واژینوپلاستی
ولواپلاستی یکی از روش های تغییرجنس از مرد به زن است که طی آن آلت تناسلی مردانه ، کیسه بیضه و بیضه ها برداشته می شود ، لب های بزرگ و کوچک آلت تناسلی زنانه و کلیتوریس ساخته می شود ، و دهانه پیش آبراه [به مکان پیش آبراه زنان] جا به جا می گردد. تفاوت جراحی ولواپلاستی با جراحی واژینوپلاستی در این است که طی جراحی ولواپلاستی کانال واژن ساخته نمی شود ، اگر چه برای اکثر اشخاصی که تحت این عمل جراحی قرار می گیرند دهانه بسیار کم عمقی (مانند واژینوپلاستی کم عمق) خلق می گردد. عمل جراحی ولواپلاستی در مدت زمان کوتاهتری انجام می پذیرد ، و ریسک آسیب به اندام های مجاور نظیر رکتوم در این عمل جراحی کمتر است. (Salim, et al.)
🔻ولواپلاستی گزینه مناسبی برای اشخاصی است که :
▪️علاقهمند به دخول جنسی واژینال نیستند؛
▫️نگرانی هایی پیرامون سن و ریکاوری پس از جراحی دارند؛
▪️نمی خواهند یا نمی توانند متعهدانه بصورت مادام العمر دیلاته واژن انجام دهند؛
▫️دارای هویت جنسیتی غیرباینری {به جز زن و مرد} هستند و احساس می کنند ولواپلاستی با جنسیت ایشان همخوانی بیشتری دارد؛
▪️ریسک فاکتور های بیشتری دارند ، بدلیل:
➖پروستاتکتومی (پروستاتبرداری) رادیکال ، پرتو درمانی ناحیه لگن ، آسیب جدی به رکتوم (راست روده)
➖نارسایی احتقانی قلب
➖ابتلا به چندین بیماری روانی یا توانایی محدود جهت مراقبت از خود
▫️زمان بسیار کمی برای انجام جراحی در اختیار دارند ، مثلا پس از مدت کوتاهی بیمه سلامت خود را از دست می دهند (ولواپلاستی اغلب کمتر از واژینوپلاستی نیاز به ماندن در لیست انتظار دارد) ، و نمی خواهند قبل از جراحی حذف مو ناحیه تناسلی انجام دهند (پیش از ولواپلاستی نیازی به حذف مو نیست).
▪️از خدمات بیمه بهره مند نیستند و هزینه های جراحی را از جیب خود می پردازند (جراحی ولواپلاستی ارزان تر از واژینوپلاستی است.)
جراحی ولواپلاستی گزینه مناسبی برای این اشخاص است و جراح باید این عمل جراحی را به عنوان یک گزینه به ایشان پیشنهاد دهد.
مطالعات بیشتری در زمینه ولواپلاستی مورد نیاز است ، با این حال [در مطالعاتی که تا کنون انجام پذیرفته است] ولواپلاستی نرخ رضایتمندی بالایی داشته است. طبق گزارش مطالعه ای که در سال 2018 انجام پذیرفته است ، 93% از پاسخدهندگان از عمل جراحی خود و تصمیم به انجام عمل ولواپلاستی راضی و خوشنود بوده اند. (Jiang, et al.)
اگر متقاضی پس از گذشت مدتی احساس کند که نیاز به جراحی واژینوپلاستی دارد ، این امکان وجود دارد که ولواپلاستی را با استفاده از گرافت های پوستی یا قسمتی از سیگموئید کولن {خمروده} به واژینوپلاستی با عمق کامل تبدیل نمود.
🔳آیا نامگذاری از اهمیت خاصی برخوردار است ؟ ولواپلاستی یا واژینوپلاستی فاقد عمق
جراحی ولواپلاستی با نام های بسیاری شناخته می شود که معروف ترین آنها عبارتند از: واژینوپلاستی فاقد عمق ، واژینوپلاستی کم عمق ، واژینوپلاستی با عمق محدود ، جراحی زیبایی واژینوپلاستی ، جراحی تغییرجنس فاقد کانال واژن ، و جراحی تغییرجنس ناقص.
پزشکان و مراجعه کنندگان متفق القول اند که به کار بردن واژگان مناسب توسط جراحان فوق العاده مهم است و حتما باید با جنسیت متقاضیان همخوانی داشته باشد و از لحاظ فرهنگی نیز مفهوم و معنای مناسبی را منتقل کند. اما در خصوص جراحی ولواپلاستی ، جراحان در زمینه به کار بردن واژگان مناسب با یکدیگر اختلاف نظر دارند :
«ولواپلاستی تطبیق جنسیت» عبارتی است که نویسندگان برای توصیف جراحی تطبیق جنسیتی که طی آن ولوا (شامل کلیتوریس ، لب های بزرگ ، لب های کوچک ، و جا به جایی پیش آبراه به موقعیت زنانه) بدون خلق کانال واژن ساخته می شود ارجح دانسته اند. ما واژه «ولواپلاستی» را بر سایر واژگان رایج نظیر «فاقد عمق» یا «جراحی زیبایی واژینوپلاستی» ترجیح می دهیم ، چرا که ولواپلاستی مفهوم آناتومیک عمل جراحی و هدف آن را که ساخت ولوا (قسمت های بیرونی آلت تناسلی زنانه) بدون واژن است دقیق تر می رساند.» (Jiang, et al.)
«برای اشاره به جراحی واژینوپلاستی بدون ساخت کانال واژن از واژگان متعددی نظیر واژینوپلاستی ناقص و ولواپلاستی استفاده می شود. اینها واژگانی تخصصی و آناتومیکی هستند که در زبان محاوره جایی ندارند. نویسنده معتقد است که به کار بردن چنین واژگانی کاملا جنبه آکادمیک داشته و برای متقاضیان و مراجعه کنندگان سوء تفاهم ایجاد می کند. از این واژگان چنین مفهومی برداشت می شود که برای متقاضی «واژن واقعی» ساخته نمی شود؛ این مسئله به خودی خود بر شدت ملال جنسیتی متقاضیان می افزاید.
هر چند عبارت «واژینوپلاستی فاقد عمق» از لحاظ تکنیکی واژه دقیقی برای توصیف واژن جدید فاقد کانال واقعی است ، با این حال نویسنده از این واژه چشم پوشی نموده و به جای آن عبارت «واژینوپلاستی کم عمق» را به کار می برد. تصمیم گیری برای پذیرش عبارت «کم عمق» براساس بازخوردی که از جانب گروه کوچکی از متقاضیان این عمل جراحی دریافت گردید صورت پذیرفت؛ این متقاضیان عبارت «کم عمق» را نسبت به «فاقد عمق» طبیعی تر و بهتر یافته بودند.» (Garcia, et al.)
🔳مد رو به رشد جراحی ولواپلاستی
تعداد متقاضیان جراحی واژینوپلاستی بیشتر است ، با این حال محبوبیت جراحی ولواپلاستی طی سال های اخیر افزایش یافته است بطوریکه 10% از متقاضیان خواستار این عمل جراحی هستند. (Jiang, et al.) بعضی از جراحان معتقد اند که جراحی ولواپلاستی را باید به عنوان یکی از گزینه های موجود به تمامی مراجعه کنندگان پیشنهاد نمود:
«نویسنده معتقد است که در حین بحث و گفتگو پیرامون گزینه های جراحی و برنامه ریزی برای انجام جراحی همواره باید جراحی واژینوپلاستی کم عمق نیز به مراجعه کنندگان پیشنهاد شود. این امر سبب می شود که متقاضیان از چکیده تمامی گزینه های جراحی پیش روی خود آگاهی لازم را داشته باشند. چنین رویکرد همهجانبه ای متقاضی محور بوده و به متقاضیانی که نیاز به داشتن کانال واژن را در خود احساس نمی کنند یا تمایلی به پذیرش ریسک ها یا تلاش های لازم در جهت نگهداری کانال واژن ندارند ، این امکان را می دهد که در صورت تمایل آن را برگزینند. این رویکرد زمینه شکلگیری اعتماد متقابل بین مراجعه کننده و جراح را نیز فراهم می آورد.» (Garcia, et al.)
بعضی از جراحان جراحی ولواپلاستی را به طور ویژه به متقاضیانی که ریسک فاکتور های جدی تری دارند پیشنهاد می کنند:
«در این انستیتو ، ما جراحی ولواپلاستی را به متقاضیانی که در معرض خطر بالای آسیبهای ناشی از معضلات اجتماعی یا پزشکی قرار دارند پیشنهاد می کنیم. ولواپلاستی برای این متقاضیان جایگزین کمخطرتری محسوب می شود. بعلاوه ، علارغم این که هیچ ممنوعیت پزشکی برای ساخت کانال واژن وجود ندارد ، بعضی از متقاضیان داوطلبانه خواستار عمل جراحی ولواپلاستی هستند.» (Jiang, et al.)
با این حال در بیشتر مواقع طی مشاوره با جراحان ، عمل جراحی ولواپلاستی اصلا به مراجعه کنندگان پیشنهاد نمی شود. مطالعه جدیدی گزارش نموده است که جراحی ولواپلاستی به 86% از متقاضیانی که مورد بررسی قرار گرفتند پیشنهاد نشده است. (Garcia, et al.)
دکتر مارسی باورز (به انگلیسی: Dr. Marci Bowers) بیان می دارد که طی 15 سالی که جراحی واژینوپلاستی انجام داده است «به ندرت» پیش می آمده که متقاضی درخواست عمل ولواپلاستی داشته باشد و از بیش از 1800 جراحی تغییرجنس مرد به زنی که انجام داده است فقط سه جراحی ولواپلاستی را به پایان رسانده است. «برای این که جانب انصاف را رعایت نماییم نیاز است این نکته گوشزد شود که شاید تعداد اندک متقاضیان جراحی واژینوپلاستی فاقد عمق بدلیل ناآگاهی متقاضیان از این نوع عمل جراحی بوده باشد ، چرا که ما این نوع جراحی را به عنوان گزینه ای مطرح نمی کردیم مگر در شرایطی که متقاضی مشخصا در این زمینه سوالی پرسیده باشد.» همچنین دکتر باورز معتقد است که:
«متاسفانه اخیرا مُد شده است که جراحان بی تجربه ای که به توانایی های خود در انجام بخش های دشوار و پرخطر روند جراحی اطمینان کافی ندارند ، متقاضی را از عوارض و مشکلات جراحی (یا شاید هم بی کفایتی خودشان ؟) ترسانده و با این شیوه وی را متقاعد می کنند که به جای واژینوپلاستی مرسوم ، تحت عمل جراحی واژینوپلاستی فاقد عمق قرار گیرد.
به تازگی یکی از جراحان طی بیانیه ای عمومی اذعان داشت که بیش از 30% از مراجعه کنندگان وی عمل جراحی واژینوپلاستی فاقد عمق را انتخاب کرده اند! این یاوهگوییست! اگر جراحتان سعی دارد جراحی واژینوپلاستی فاقد عمق را به شما غالب کند مطمئن باشید یک جای کارش میلنگد! جراحانی که [به مهارت خودشان] اطمینانی ندارند مدام از عوارض جراحی صحبت می کنند – البته باید از عوارض جراحی هم صحبت بشود – اما اگر کلام ایشان حول محور عوارض جراحی می چرخد ، بهتر است به دنبال جراح دیگری باشید.»
وقتی سخن از جراحی پایین تنه است ، تصمیمگیری نقشی حیاتی دارد. ولواپلاستی جایگزینی برای جراحی واژینوپلاستی است که شایسته است جراحان و متقاضیان در مورد آن به بحث و گفتگو بپردازند. اگر چه طی جراحی ولواپلاستی کانال واژن ساخته نمی شود ، با این حال نتیجه مطلوب و خوشآیند این عمل جراحی از لحاظ زیبایی شناختی دستگاه تناسلی زنان با جنسیت بعضی از متقاضیان کاملا همخوانی دارد. ولواپلاستی راه چاره ای برای متقاضیانی که ریسک فاکتور های بالاتری دارند نیز می باشد. ترنزیشن پزشکی یک روش و اصول واحد همگانی ندارد و در متقاضیانی که مایل هستند جراحی پایین تنه در راستای تطبیق جنسیت خویش انجام دهند ، ولواپلاستی گزینه دیگری است که ارزش ملاحظه و تفکر دارد.
🔻جراحانی که جراحی ولواپلاستی انجام می دهند:
Dr. Heidi Wittenberg (California)
Dr. Narendra Kaushik (India)
Dr. Nicholas Kim (Minnesota)
Dr. Daniel Dugi (Oregon)
Dr. Maurice Garcia (California)
Dr. Ali Salim (California)
Dr. Pierra Brassard (Canada)
Dr. Keeley MacPhee (North Carolina)
Dr. Sidhbh Gallagher (Indiana)
Dr. Ellie Ley (Arizona)
Dr. James Hotaling و Dr. Jeremy Myers (Utah)
Dr. Chettawut Tulayaphanich (Thailand)
مترجم: سعید.ش
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org
مرجع:
https://www.mtfsurgery.net
Copyright © 2018 سعید.ش https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved