✅پرسش و پاسخ در شبکه هلپ ترنس سنتر – گروه آموزشی هلپ اف تو ام (جولای و نوامبر 2018 – تیر و آبان 1397)
⭕️موضوع: طاسی با الگوی مردانه در مردان ترنس (FTM) و محصولات جلوگیری از ریزش مو
⚠️هویت کاربران محفوظ است.
👤ک می نویسد:✍️
کسی راجب ایناو عوارضش چیزی میدونه؟
📎تصاویر قرص اکوفان و فیناستراید ضمیمه مطلب شد.
👤د می نویسد:✍️
اینارو واسه چی میخوری؟
👤ک می نویسد:✍️
جلوگیری از ریزش مو
👤ی می نویسد:✍️
اکوفان مولتی ویتامین برای مو هست ,فیناسترایید هم درباره ش قبلا نوشته شده و خود من هم به نتیجه نرسیدم که بالاخره بخوریم یا نه. یه دکتر میگه بخورید برای ترنسها مفیده و یه دکتر میگه نخورید چون عوارضش زیاده و علاوه براون تستسترون رو بلاک میکنه. دکتر فرزاد حدایق و دکتر قدوسی و دوتا دکتر پوست میگن بخورید مشکلی نداره و فقط مو رو حفظ میکنه ,سایت خود (مرک ) سایت هورمون المانی و دکتر مفید و یکی از دکترای پوست گفتن نخور چون هم عوارض داره و هم شروع کنی روی هورمون تراپی اثر منفی داره
👤د می نویسد:✍️
برای ریزش مو دکتر قدوسی دو تا قرص و معرفی کرده که من استفاده میکنم، ریزش مو کمتر شده. من یه روز در میون قرص کلسیم هم میخورم
📎تصاویر قرص فیناستراید، مکمل زینک پلاس و کلسیم ضمیمه مطلب شد.
👤ی می نویسد:✍️
این فیناگرو همون پروپشیا یا فیناسترایید هست و اون یکی هم قرص زینک پلاسه که شبیه اکوفان عمل میکنه
👤د می نویسد:✍️
فرقی با هم میکنن؟؟
👤ی می نویسد:✍️
نه کارخونه هاشون فرق داره و در اصل یه دارو هستن دکتر به من هم داد اما ایمیل زدم به کارخونه های اصلیشون و گفتن برای شما مناسب نیست من دیگه گیج شده ام
👤ک می نویسد:✍️
من شامپو آلپسین استفاده میکنم خیلی خوبه یه ماهه ریزش اصا ندارم. الپسین c1
📎تصویر شامپو آلپسین C1 ضمیمه مطلب شد.
👤ی می نویسد:✍️
سلام،در مورد ریزش مو مجددا سوال داشتم،با اینکه کلی دکتر رفته م اخر به نتیجه نرسیدم که فیناستراید رو بخورم یا نه و دکتر غدد خودم گفتن نخور، جدیدا هم بنا به تجویز دکتر دارم داروی کوروینکس رو میزنم به سرم و یه مدته ریزش موهام علاوه بر بالا و جلوی سر به بغلها و پشت سر هم رسیده …. نمی دونم دلیلش رو چطوری بفهمم، نمی دونم لازمه دوباره ازمایش خون بدم؟ به کوروینکس حساسیت دارم؟ یا بخاطر اینه که قبلا ماینوکسیدیل معمولی رو روزی دوبار میزدم و مدتیه براساس حرف دکتر قطعش کردم و ماینوکسیدیل کوروینکس رو شبی یبار میزنم. باهرکدوم از ترنسای خارجی هم حرف میزنم میگن فیناستراید استفاده میکنن. ضمنا دکتر پوست کپسول پروستاکر رو هم بهم داده که البته هنوز نخورده م. یسوال دیگه اینکه: ایا فیناستراید باعث چروک شدن پوست میشه؟
👤ت می نویسد:✍️
سلام، بخاطر مصرف تستسترون ریزش مو هست نمیشه با هیچ دارویی متوقفش کرد. ماینوکسیدیل هم تا قطع شه دوباره همون قسمتا ریزش پیدا میکنه نزنین بهتره. الان بهترین راه اینه که ی شامپوی مو خوب که با موهات سازگاره استفاده کنی که بیشتر نشه.
👤م می نویسد:✍️
سلام ودرود، من از اين دارو استفاده كردم كلا ريزش موهام قطع شد. شب ها هم علاوه براين قرص از حنا و نخود پخته و تخم مرغ محلي استفاده ميكردم و روي سرم ميزاشتم. عالي بود و جواب گرفتم. حتما حتما پيشنهاد ميكنم استفاده كنين من كه جواب گرفتم و خداروشكر ريزش ندارم
📎تصویر کپسول مکمل ضد ریزش مو ضمیمه مطلب شد.
💢🔴ادمین سعید.ش می نویسد:🖊
در خارج از ایران، فیناستراید با دوز یک میلیگرم در روز جهت درمان ریزش مو با الگوی مردانه در مردان ترنس تجویز می شود. عوارض دوز یک میلیگرم این دارو پایین است و حداقل سه الی شش ماه به طول می انجامد تا اثرگذاری آن بر توقف ریزش مو با الگوی مردانه مشخص شود. حقیقتا برایم جای تعجب است که به چه علت پزشکان ایرانی از تجویز این دارو در مردان ترنس خودداری می کنند.
الگوی های مختلف طاسی آندروژنیک را می توانید با جستجوی عبارت Norwood Scale در گوگل مشاهده نمایید. همچنین ریزش مو بین 50 تا 100 تار مو در روز طبیعی است.
جهت سنجش سطح دی هیدرو تستسنرون و اطمینان از این بابت که آیا در فاصله بین دو تزریق نوسانات شدید هورمونی رخ می دهد یا خیر ، می توانید بالاترین سطح و پایین ترین سطح دی هیدرو تستسترون ، تستسترون آزاد و کل را اندازه گیری نمایید؛ افت و خیز در فاصله بین دو تزریق طبیعی است ، اما نباید «شدید» باشد. اگر نوسانات هورمونی شدید در فاصله بین دو تزریق رخ دهد ، فاصله زمانی بین دو تزریق با حفظ دوز مجموع کاهش می یابد. برای مثال در صورتی که هر سه هفته 120 میلیگرم تستسترون برایتان تجویز شده است ، می توانید 40 میلیگرم تستسترون بصورت هفتگی تزریق نمایید.
اگر تا به حال علت دیگری به جز حساسیت فولیکول مو نسبت به دی هیدرو تستسترون برای ریزش مو هایتان تشخیص داده نشده است ، می توانید مصرف فیناستراید یک میلیگرم را با پذیرش ریسک های اندکی که دارد آغاز نمایید و امید است پس از حداقل سه – شش ماه روند ریزش مو با الگوی مردانه متوقف شود؛ فیناستراید با دوز بالا (پنج میلیگرم در روز) مفید نیست و برای درمان ریزش مو با الگوی مردانه تایید نشده است.
«چروک شدن پوست» از جمله عوارض جانبی فیناستراید نیست و در منابع معتبر نیز اشاره ای به این مسئله نشده است. جذب این دارو از طریق کبد صورت می گیرد و یکی از عوارض «نه چندان رایج» این دارو افزایش آنزیم های کبدی است. همانگونه که اشاره گردید ، عوارض دوز یک میلیگرم این دارو که جهت توقف ریزش مو با الگوی مردانه تجویز می گردد پایین است و بیشتر در زمینه کاهش میل جنسی یا اختلال نعوظ آلت تناسلی مردانه (در اشخاصی که متودیوپلاستی انجام داده اند) بروز می کند.
🔻اطلاعات جامع در این زمینه در دو لینک زیر نوشته شده است.
https://www.drugs.com/sfx/finasteride-side-effects.html
https://www.drugs.com/pro/finasteride.html
در خصوص قرص «پروستاکر» در وبسایت های فارسی زبان جستجو کردم ، قرص گیاهی ایرانی است. امکان دارد موثر واقع شود و همچنین امکان دارد موثر واقع نشود. درست مانند تاثیرات روغن دانه کدو تنبل. روش های درمانی گیاهی تحت آزمایش های بالینی لازم قرار نمی گیرند و اصولا تضمینی در زمینه اثرگذاری ندارند. تاثیرات روش های درمانی گیاهی (اگر برای فرد تاثیر داشته باشند) به آهستگی نمایان می شود و نیازمند صبر و مداومت است. اثرگذاری فیناستراید که داروی تایید شده ای جهت توقف ریزش مو با الگوی مردانه است معمولا حداقل سه الی شش ماه به طول می انجامد. انتخاب با شما ست. با توجه به پیشینه ای که از امتحان روش های مختلف و عدم نتیجه گیری داشته اید ، پیشنهاد من شروع مصرف فیناستراید یک میلیگرم در روز با مسئولیت خودتان است.
👤ه می نویسد:✍️
علت تاثیر در نازک شدن موی صورت بخاطر چیه یعنی تغییرات مردانه سازی بیشتر از هورمون DHT هست تا خوده تستوسترون و آیا ممکنه که این نازک شدن موهای بدن و صورت با مصرف این دارو برای همه پیش نیاد و همونطور باقی بمونه البته صحبت های ضد و نقیضی هم در سایت های مختلف هست بعضا گفتن حتی برای رشد موی صورت هم موثر هست
💢🔴ادمین سعید.ش می نویسد:🖊
در رویش و پرپشت شدن موی صورت و بدن، تستسترون و دیهیدروتستسترون هر دو نقش دارند. دیهیدروتستسترون 3 الی 30 مرتبه قوی تر از تستسترون است و در بدن به استروژن تبدیل نمی شود. با این حال صرف بالا بودن سطح تستسترون و دیهیدروتستسترون به این معنا نیست که فرد الزاما مو های پرپشت تری خواهد داشت، بلکه حساسیت فولیکول های موی خود شخص نسبت به آندروژن ها است که تعیین کننده است.
بله همانگونه که پیشتر نیز ذکر گردید، با مصرف فیناستراید امکان دارد رشد موهای صورت و بدن برای بعضی از اشخاص آهسته تر شود و ضخامت مو ها کاهش یابد، و همچنین امکان دارد هیچیک از این مسائل رخ ندهد.
👤ه می نویسد:✍️
منظورتون از بالا بودن سطح این دو هورمون دلیل بر این نیست که موهای پر پشت تری داشته باشیم یعنی ممکنه که سطح هورمون ها پایین اما در این حال فرد با نازک شدن موهای بدن و صورت مواجه نشه؟ خب پس این بین نقش داروهای کاهنده سطح دی اچ تی برای مهار این حساسیت چطور بطور مثال شخصی که ریزش موی ارثی داره این هورمون ها باعث فعال شدن این حساسیت میشن یک داروی مثل فیناستراید مگر نه اینکه با کاهش سطح هورمون قالب تر DHT جلوگیری میکنه.منظور شما اون دست از ۱۰ درصد افرادی هست که حتی با دارو هم جواب نمیگیرن یا اینکه ممکنه حتی با مصرف فیناستراید و کاهش سطح دی اچ تی باز هم ریزش مو و این حساسیت فولیکول های مو و به تدریج کوتاه شدن و نازک شدن موی سر ادامه داشته باشه در مقابل موهای صورت و بدن کم و نازکی هم داشته باشیم.در کل غیر از ژنتیک هر شخص که میتونه متفاوت باشه بطور معمول آیا کاهش یا افزایش مخصوصا DHT برای موهای صورت موثرتر هست؟ ببخشید طولانی شد و ممنونم از جوابهاتون
💢🔴ادمین سعید.ش می نویسد:🖊
مفهوم متن فوق این است که اگر شخصی موی صورت و بدن پرپشتتری داشته باشد، الزاما بدین معنا نیست که حتما سطح تستسترون و دیهیدروتستسترون بالاتری نیز نسبت به میانگین مردان دارد؛ در متن فوق هیچ اشارهای به پایین بودن سطح آندروژنها نشد و استدلالی که شما نوشتید از متن برداشت نمیشود.
در زمینه تجویز داروی فیناستراید در مردان ترنس، بحث و گفتگوهای بسیاری در گروههای آموزشی مختلف شبکه هلپ ترنس سنتر صورت گرفته و مباحث مربوطه به طور کامل و جامع پوشش داده شده است؛ تعدادی از مطالب پرسش و پاسخ پیشتر منتشر گردید و تعدادی دیگر نیز در فرصت مناسب انتشار خواهد یافت. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مطالب مرتبط را مطالعه نمایید، با جستجوی گسترده در منابع معتبر زبان اصلی مقالات مرتبط را مطالعه نمایید، و یا از پزشک غدد خود در این زمینه پرسش نمایید.
🔻جهت کسب اطلاعات جامع پیرامون ریزش مو و طاسی با الگوی مردانه به دسته «جلوگیری از ریزش مو» در وبسایت هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس به آدرس زیر مراجعه نمایید و مقالات جامع موجود در این دسته را مطالعه نمایید.
https://goo.gl/PLCbGZ
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org
Copyright © 2018 محمد بهامین آسمانی https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved