1

چگونه متوجه شویم که فردی ترنسجندر هستیم ؟

مترجم: سعید.ش

جنسیت ما انسان ها، بخش مهمی از هویت ماست. کاملا طبیعی است که بخواهیم از جنسیت خود آگاهی بیشتری داشته باشیم و تشنه شناخت هر چه بهتر خود واقعی مان باشیم. اما گاهی پروسه خودشناسی با سختی ها و چالش هایی همراه می شود. گاهی واقعا سردرگم می شویم، و آرزو می کنیم که ای کاش تست آنلاینی وجود داشت که با انجامش به هویت خود پی می بردیم، یا ای کاش فردی متخصص می توانست هویت مان را به درستی تشخیص دهد.

اما واقعیت این است که هیچ تست و روشی وجود ندارد که با انجام آن بتوان گفت که جنسيت نسبت داده شده در بدو تولد به یک فرد {بر مبناى شکل ناحیه تناسلى اش} با هویت جنسیتی شخص تطابق دارد یا خیر. با این حال جای نگرانی نیست! خبر خوش این است که با خواندن این مقاله، یاد می گیرید که چطور خودتان را بهتر بشناسید و احساسات و انگیزه های خود را بررسی کنید. با یادگیری روش های خودشناسی و دریافت اندكى کمک از کارشناسان می توانید خود را به درستی هویت‌یابی کنید.

اگر با جدیت در حال بررسی و پرسش در مورد هویت جنسیتی خود هستید ، احساسات خود را در یابید و شک ها و عدم قطعیت هایتان را با آغوش باز پذیرا باشید. با یک مشاور متخصص در امر هویت جنسیتی صحبت کنید و در این پروسه از حمایت های ایشان بهره مند شوید. به یاد داشته باشید از روش های مختلفی می توان به کشف هویت پرداخت و مهم ترین مسئله این است که خواسته های خود را در یابید.

بیشتر بخوانید: از کجا بفهمیم که ترنس هستیم؟ رمزگشایی از روش‌های تشخیص ترنس بودن

🔲بخش اول : پرسش سوالات مناسب

1

✅1. قبول کنید که کنجکاو هستید

اگر با جدیت می خواهید بدانید که ترنسجندر هستید یا خیر ، این احتمال را بدهید که شاید جنسیتی که در بدو تولد به شما نسبت داده شده با جنسیت حقیقی‌تان تطابق نداشته باشد. این گفته ضرورتا به این معنا نیست که ترنسجندر باشید، اما می تواند نشانه ترنسجندر بودنتان نیز باشد، یا این که ممکن است هویت جنسیتی دیگری داشته باشید.

🔹از خود بپرسید که چرا کنجکاو هستید. اگر از جنسیتی که در بدو تولد به شما نسبت داده شده است دائما احساس ناراحتی می کنید یا علاقه مند هستید خود را با جنسیت دیگری تصور نمایید ، شاید ترنسجندر باشید.

🔸شاید جنسیت شما غیر باینری {غیر از زن و مرد} باشد. اگر احساس می کنید که دقیقا یک مرد یا یک زن نیستید ، ممکن است چیز دیگری باشید.

🔹اگر با جنسیتی که در بدو تولد به شما نسبت داده شده است احساس راحتی می کنید، اما برخورد و رفتارتان با سایر افراد سیسجندر (غیرترنس) تفاوت هایی دارد ، ضرورتا به این معنا نیست که ترنسجندر باشید. ممکن است تنها ظاهر و برخورد متفاوتی داشته باشید. ظاهر و برخورد شما تعیین‌کننده هویت جنسیتی شما نیست.

🔸یادتان باشد که دو واژه «ترنسجندر» و «ترنسکشوال» یکی نیستند. ترنسکشوال یک اصطلاح پزشکی منسوخ و قدیمی است و به افرادی گفته می‌شد که در پروسه تصدیق جنسیت به اقدامات پزشکی روی می آوردند. بعضی از افراد ترنسجندر ممکن است هورمون تراپی و حتی جراحی کنند، اما تمامی افراد ترنسجندر چنین تصمیم و ترجیحی ندارند. جراحی کردن کسی را ترنس‌تر از دیگری نمی‌کند.

2

✅2. به تمایلات دوران کودکی خود فکر کنید

بعضی از افراد ترنسجندر در دوران کودکی نشانه هایی قوی نارضایتی جنسیتی را از خود نشان داده اند. تمایلات مداومی که بیش از شش ماه به طول انجامد غالبا نشانه ای از ملال جنسیتی است. این نشانه ها عبارت اند از :

🔹اصرار و پا فشاری بر اين كه با جنسیتی که پدر و مادرتان به شما نسبت داده اند، تفاوت داريد.

🔸فکر می کرده اید که ناحیه تناسلی تان با رشد و افزایش سن تغییر خواهد يافت.

🔹در حین بازی های خیالی، نقش جنسیتی دیگر {نقش جنسیتی که فکر می کنید هستید} را ایفا می کرده اید.

🔸لباس های مختص جنسیتی که فکر می کردید هستید را می پوشیدید یا به پوشیدن آنها علاقه مند بودید.

🔹ترجیح می دادید با کودکانی دوست یا همبازی شوید که جنسیت شان را مطابق با جنسیتی که فکر می کردید هستید می دانستید.

🔸تمایل قوی به مشارکت در فعالیت ها ، بازی ها ، و سرگرمی های گروهی مختص جنسیتی که فکر می کردید هستید داشتید.

🔹قبول اسباب بازی های ویژه جنسیتی که در بدو تولد به شما نسبت داده شده است را پس می زدید.

🔸از آناتومی و/یا اندام تناسلی خود متنفر بودید.

🔹احساس غم ، ترس ، گیجی ، خجالت ، عصبانیت ، يا سایر احساسات را تجربه می کردید.

(دقت داشته باشید که اینها صرفا نشانه‌های ملال جنسیتی یا به عبارتی دیگر، علائم «تشخیص پزشکی» ملال جنسیتی هستند، نه نشانه ترنس بودن یا نبودن. داشتن ملال جنسیتی شاخصه ترنس بودن نیست.)

3

✅3. از خودتان بپرسید که آیا با نقشی که در اجتماع ایفا می کنید مطابقت دارید یا خیر.

بسیاری از افراد ترنسجندر با ایفای نقشی كه در اجتماع از آن ها انتظار می رود احساس بیگانگی می کنند. از خود بپرسید آیا با انجام کار هایی که انتظار می رود همراه با سایر افراد هم‌جنسیت تان انجام دهيد احساس بیگانگی می کنید ؟ هنگامی که از شما انتظار می رود امری کلیشه ای ویژه جنسیتی که در بدو تولد به شما نسبت داده شده است را انجام دهید ، آیا احساس می کنید جنسیت تان باید چیز دیگری می‌بود؟

🔹هنگامی که همراه با سایر افراد هم‌جنسیت تان در گروهی حضور دارید به احساس خود توجه نمایید. اگر احساس تفاوت می کنید ، یا این که احساس می کنید دیگران شما را به چشم یکی از هم‌جنسیت‌هایتان می بینند اما از درون احساس می‌کنید که یکی از آن ها نیستید ، شاید ترنس باشید.

4

✅4. هنگامی که با نام و ضمائری که به شما نسبت داده شده است مخاطب قرار می گیرید به احساس خود توجه کنید

هنگامی که با ضمیری که به شما نسبت داده شده است مخاطب قرار می گیرید ، به احساس خود فکر کنید. اگر احساس می کنید به اشتباه مخاطب قرار گرفته ايد ، شاید بهتر باشد ضمیر خود (آقا/خانم/ایشان) را تغییر دهید.

🔹اگر از خطاب شدن به عنوان «آقا» یا «خانم» وحشت دارید ، ممکن است این عبارات مناسب شما نباشند.

🔸هنگامی که در گروهی حضور دارید و شخصی گروه شما را با عبارت «خانم ها» یا «آقایان» مخاطب قرار می دهد ، ببینید که چه احساسی دارید.

🔹آیا احساس می کنید اسمتان اشتباه است ؟ به احساس خود توجه کنید. اگر احساس مى كنيد اسمتان مناسب است ، از خود بپرسید که آیا فکر می کنید این اسم «دخترانه» است یا «پسرانه» ؟

🔸هنگامی که شخصی تصادفا شما را با ضمیر جنسیت دیگری مخاطب قرار می دهد چه احساسی دارید ؟ اگر احساس راحتی یا رضایت می کنید شاید ترنسجندر باشید. البته اینگونه نیست که همه افراد ترنسجندر از ضمائری که به آنها نسبت داده شده ناخشنود باشند.

5

✅5. ملال جسمی را تشخیص دهید

احساس اشتباه بودن بدن و جسم ، تجربه ای رایج در میان اشخاص ترنسجندر است. بعضی از اشخاص ترنسجندر احساس می کنند در بدن خود «محبوس» شده اند. اگر دائما تمایل به تغییر ویژگی های جنسی خود دارید ، ممکن است دچار ملال باشید.

🔹اگر دوران بلوغ خود را شوک آور یا ناراحت کننده می دانسته اید ممکن است دچار ملال بوده باشید. تلاش کنید تا به خاطر آورید که آیا در دوران بلوغ از اکتساب ویژگی های ثانویه جنسی (بم شدن صدا ، رشد و شکل گیری پستان ، عریض شدن شانه ها ، رشد موی صورت ، شروع سیکل قاعدگی) ناراحت بوده اید ؟

🔸اگر از آینه دوری می کنید ، دوست ندارید از شما عکسی گرفته شود ، یا بدن خود را در چند لایه لباس پنهان می کنید ، ممکن است دچار ملال جسمی باشید.

🔲بخش دوم : دریافت حمایت

6

✅1. یک جنسیت درمانگر خوب بیابید

روانشناسان ، مشاوران ، و مددکاران اجتماعی بسیاری وجود دارند که در زمینه تفاوت های جنسیتی متخصص هستند. این کارشناسان در پرسش سوالات اساسی و مهم و یافتن پاسخی برای آنها به شما کمک می کنند.

🔹در جستجوی مشاوران متخصص در زمینه هویت جنسیتی ، ملال جنسیتی ، یا نگرانی های ال‌جی‌بی‌تی باشید

🔸در صورت وجود کلینیک بهداشت ترنسجندر در منطقه تان ، با آنها تماس حاصل نمایید تا ببینید که آیا در آنجا درمانگری حضور دارد که بتواند به شما کمک کند یا خیر.

🔹اگر در امریکا زندگی می کنید ، جهت یافتن روانشناس متخصص در زمینه مسائل مرتبط با هویت جنسیتی می توانید از موقعیت یاب انجمن روانشناسی امریکا بهره جویید:
http://locator.apa.org/

🔸در بریتانیا به جهت یافتن مراجع با Beaumont Society تماس حاصل نمایید:
http://www.beaumontsociety.org.uk/

🔹همچنین می توانید از پزشکتان راهنمایی بخواهید ، یا اگر در دبیرستان یا کالج تحصیل می کنید می توانید با مشاور مدرسه خود ملاقاتی داشته باشید.

7

✅2. با اشخاص جنسیت نامنطبق و آنهایی که در حال کشف و جستجوی هویت جنسیتی خود هستند صحبت کنید

با اشخاصی که روند ترنزیشن خود را طی کرده اند ، یا اشخاصی که در حال پرسش و تحقیق در خصوص جنسیت خود هستند در تماس باشید. گروه های ملاقات ، مراکز اجتماعی و مناسبت های ال‌جی‌بی‌تی‌کیو از جمله بعضی مکان هایی هستند که می توانید مراجعه نمایید. اگر در مدرسه هستید با گروه های دانش آموزی مانند گروه ال‌جی‌بی‌تی‌کیو یا اتحاد گی استریت ملاقات نمایید. لزومی ندارد که بلافاصله آشکارسازی نمایید؛ بگویید حامی هستید ، یا توضیح دهید که در حال پرسش و تحقیق هستید اما اکنون راحت نیستید که در این مورد صحبت کنید.

🔹اینگونه نیست که هر شخصی را که ملاقات می کنید تمایل به گفتگو در مورد جنسیت خویش داشته باشد ! اگر سوالات شخصی بپرسید ممکن است بعضی از اشخاص احساس عدم امنيت کنند. می توانید سوالات خود را مطرح کنید ، و اگر آن ها از شما سوالاتی پرسیدند شما نیز متقابلا از آن ها بپرسید.

🔸اگر احساس اطمینان ندارید برای آن ها بنویسید یا در پی فرصتی برای طرح خصوصی پرسش هایتان باشید. می توانید بگویید «من در مورد هویت جنسیتی خود بسیار فکر کرده ام ، و شاید شما از بعضی از پرسش هایم آگاه باشید. هر زمان که فرصت و انرژی داشتید بسیار خوشحال خواهم شد که در این خصوص با شما صحبت کنم. لطفا راحت باشید و اگر مایل به گفتگو نیستید بگویید.»

8

✅3. شبکه های اجتماعی آنلاین را دریابید

یک روش عالی جهت ارتباط با دیگر افراد جنسیت نامنطبق و پرسشگر ، جستجوی آنلاین است. می توانید در گروه ها یا شبکه های اجتماعی ناشناس عضو شوید. در ارتباط آنلاین با اشخاص از حفظ اطلاعات شخصی خود اطمینان حاصل نمایید.

🔹در یک تالار گفتگوى عمومی LGBTQ عضو شوید. مانند:
http://emptyclosets.com/forum/

🔸اگر 13-24 سال سن دارید می توانید در تالار گفتگوی ايمن و مورد نظارت TrevorSpace عضو شوید:
https://www.trevorspace.org/login

🔹همچنین جهت یافتن حمایت و مراجع برای خود و خانواده تان می توانید به سازمان هایی مانند PFLAG (والدین ، خانواده ها ، و دوستان لزبین ها و گی ها) و GLAAD مراجعه نمایید.

🔲بخش سوم : آگاهی از خواسته ها

9

✅1. فرصت هویت یابی به عنوان یک ترنس باینری {ترنس مرد یا ترنس زن} را برای خود ایجاد نمایید

اگر فکر می کنید ممکن است یک مرد ترنس یا یک زن ترنس باشید ، امتحان کنید تا ببینید چه احساسی دارید. یک آخر هفته را به تجربه جنسیت دلخواه خود اختصاص دهید. اگر مسئله خود را با یک دوست ، درمانگر یا عضو خانواده در میان گذاشته اید ، برنامه خود را به آن ها بگویید و از آن ها درخواست حمایت کنید.

🔹سایر ضمائر را امتحان کنید. هنگامی که خود را با ضمائرى متفاوت با ضمیری که در بدو تولد به شما نسبت داده شده است خطاب می کنید ببینید که چه احساسی دارید. اگر فکر می کنید ممکن است یک زن ترنس باشید ، خود را «خانم» خطاب کنید و از یک شخص معتمد درخواست نمایید تا وی نیز شما را «خانم» خطاب کند.

10

✅2. به تنوع جنسیتی توجه داشته باشید

روش های بسیاری برای ابراز جنسیتى فرای «مرد» و «زن» وجود دارد. ممکن است جنسیت نامنطبق ، بی جنسیت ، دو جنسیتی ، یا چیز کاملا دیگری باشید. هیچ ضرورتی ندارد عنوانی را برای خود برگزینید که هیچگونه تطابقی با آن در خود احساس نمی کنید.

🔹تلاش کنید تا از ضمیر «ایشان» استفاده نمایید. اگر احساس می کنید که «آقا» یا «خانم» نیستید ، یا در جستجوی روشی هستید که با انجام آن بتوانید عدم انطباق جنسیت خود را به دیگران نیز بگویید ، ضمائر خنثی از لحاظ جنسیتی را امتحان نمایید.

🔸به یاد داشته باشید که برای تصمیم گیری در این خصوص هر اندازه که بخواهید فرصت دارید ، یا ممکن است تصمیم داشته باشيد که دست به انتخاب نزنید. اجازه ندهيد دیگران شما را به جهت انتخاب تحت فشار قرار دهند.

11

✅3. با پوشش خود را ابراز نمایید

پوشش را تجربه کنید تا پوشش مناسب خود را بیابید. اگر علاقه شدیدی به لباس خاصى دارید ، آن را بپوشید. برای نمونه ، اگر به عنوان یک مرد شناخته می شوید اما همیشه در آرزوی پوشیدن پیراهن زنانه بوده اید ، آن را امتحان کنید. از احساساتی که هنگام پوشیدن لباس های مورد علاقه تان تجربه می کنید چیز های بسیاری را خواهید آموخت.

🔹اگر احساس می کنید فردی با جنسیت کوئیر هستید ، ترکیبی از ظاهر زنانه و مردانه ، یا ترکیبی از لباس های ویژه جنسیت های مختلف را تجربه نمایید.

12

✅4. در جستجوی سایر روش ها برای تصدیق جنسیت خود باشید

هر جنسیتی که داشته باشید بدانید که تصدیق شدن جنسیت تان به یک راه و روش واحد محدود نمی شود. از خود بپرسید که چه می خواهید : چه چیزی بیش از همه موجب می شود كه احساس کنید خود واقعیتان هستید ؟ اگر احساس گیجی می کنید ، اين مسائل را با یک مشاور در میان بگذارید.

🔹نام خود را تغییر دهید.

🔸از دیگران درخواست كنيد تا شما را با ضمائر متفاوتی مانند خانم ، آقا ، یا ایشان خطاب کنند.

🔹اگر احساس امنیت می کنید برای اطرافیان خود آشکارسازی نمایید. می توانید به عنوان یک ترنسجندر آشکارسازی نمایید یا این که بگویید در حال تحقیق و پرسش در مورد جنسیت خود هستید.

🔸به بدن خود فکر کنید. آیا مایل هستید بدنتان زنانه تر یا مردانه تر باشد ؟ می توانید موی سر خود را رشد دهید یا آن را کوتاه کنید ، هورمون مصرف کنید ، جراحی هایی بر روی نواحى بالا تنه یا پایین تنه انجام دهید ، یا این که بطور کلی هیچ چیز را تغییر ندهید.

🔻توصیه ها

▪️از خودتان به خوبی مراقبت کنید. ترنسجندر بودن بسیار استرس زا است ، لذا حائز اهمیت است به خود زمان کافی اختصاص دهید. به علایق خود بپردازید و با انجام فعالیت هایی که دوست می دارید از جمله حمام حباب ، دریافت ماساژ ، پیاده روی های طولانی ، یا مدیتیشن ، خود را آرام و ریلکس نمایید.

▪️اگر فکر می کنید ترنسجندر هستید پس به همین صورت رفتار کنید و در جهت خودشناسی نهایت تلاشتان را انجام دهید. اگر احساس می کنید گاهی اوقات دختر هستید و گاهی اوقات پسر ، در هر لحظه به همان صورت که مایل هستید رفتار کنید.

▪️به خود فرصت بدهید. پروسه درک و کشف جنسیت مدتی به طول می انجامد ، لذا برای کشف فوری همه چیز خود را تحت استرس و فشار قرار ندهید.

▪️اگر فکر می کنید فکر و ذکرتان بیش از اندازه درگیر هویت جنسیتی تان شده است، شاید دچار وسواس خودشناسی شده باشید. اگر به طرز وسواس گونه ای نگران خودشناسی و هویت یابی تان هستید، می توانید از توصیه های این مقاله برای غلبه بر وسواس خودشناسی بهره جویید.

▪️همیشه یادتان باشد، هر هویتی که داشته باشید و به هر صورتی که باشید، انسانی ارزشمند و شایسته پذیرش و احترام هستید. خودتان را دوست بدارید و هویت تان را با آغوش باز بپذیرید.

مترجم: سعید.ش
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و ترنزیشن
https://helptranscenter.org
مرجع:
http://www.wikihow.com/Know-if-You-Are-Transgender

Copyright © 2017 – 2018 سعید.ش https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و ترنزیشن All Rights Reserved