مصاحبه تخلیه سینه دکتر اخوندی نسب بیمارستان محب کوثر سال 1396 و پروسه اخذ مجوز تغییرجنس و مطالبات از نهادهای قانونی
مصاحبه کننده: محمد بهامین آسمانی
⚠️هویت مصاحبه شونده محفوظ است و برای حفظ حریم خصوصی مصاحبه شونده برخی جزییات حذف شده است.
⚫️محمد بهامین سمانی: لطفا تجربه جراحی تخلیه سینه تان را به صورت کامل و با جزییات بنویسید.
⚪️دکتر آخوندی نسب ، ارديبهشت 1396 عمل کردم.
تو یکی از مطب های ایشان به آدرس: تهران- مرزداران- بلوار ایثار و دانش کلینیک مرزداران ، با وقت قبلی ملاقات کردم. با بیان موضوع و درخواست ام؛ ایشان هم روش کار خودشان را توضیح دادند و با معاینه ای که داشتند روش برش را پیشنهاد دادند.
البته بنده قبلا پیش سه دکتر به نام های فتحی- قنبری – رحیمی در بیمارستان امام خمینی ره تهران ویزیت شده بودم؛ اونها هم روش برش را پیشنهاد دادند.
شماره سینه قبل از عمل 75 بوده است.
بعد از اینکه به توافق رسیدیم که روش برش باشد، راجع به نمونه های کاری شان و جزئیات کارشان صحبت کردیم، در آخر ایشان گفتند که اگر خودشان عمل کنند باید در بیمارستان خصوصی بستری شوم.
چون در بیمارستان های دولتی به جهت آموزش دکترهای تازه کار باید بالا سر اونها بایستند؛ و خودشان دست به تیغ نمی شوند.
با تایید بنده برای عمل در بیمارستان خصوصی، قرار برآن شد که پنجشنبه ارديبهشت- 1396 به پذیرش بیمارستان محب کوثر واقع در یوسف آباد تهران مراجعه کنم. (این بیمارستان خصوصی دقیقا کوچه پشتی بیمارستان دولتی به نام فاطمه الزهرا است.)
با مراجعه به پذیرش و تشکیل پرونده و پرداخت هشت میلیون و ششصد هزار تومان به صندوق، بنده را به سمت بخش راهنمایی کردند، اتاق و تخت را نشان دادند، سپس فرم های اطلاعات قبل از عمل را پرستار مربوطه پر کردند.
(برخورد پرسنلی که متوجه میشدند موضوع چیست با اینکه نسبت بهش آگاهی نداشتند خوب بود و سعی میکردند زیاد نشان ندهند که چیزی نميدونند)
تقریبا حدود ساعت نه بنده را با لباس عمل روی ویلچر بردند به اتاق عمل
اونجا کمی طول نکشید که دکتر آخوندی نسب آمدند و ما ماژيک محل برش و محل قرار گیری هاله سینه را نقشه کشیدند روی بدن بنده، قد و وزن ام را هم بالای سینه ام نوشتند و با دوربین خود عکاسی کردند.
سپس لباسم را پوشیدم و آماده عمل شدم. تقریبا نه و سی دقیقه عمل ام آغاز شد و حدودا طرف ساعت یک به بخش انتقال داده شدم. نمیدونم چقدر تو ریکاوری بودم. اما وقتی به بخش رفتم کاملا سر حال نبودم و منگ بودم و خوابیدم.
درن های وصل شده بهم را خود بیمارستان تهیه کرده بود من چیزی نخریدم. دو طرف سینه درن داشتم.
پنجشنبه عمل کردم و جمعه طرف ظهر مرخص شدم. قرار شد چهار روز بعد از عمل برای درآوردن درن ها دوباره مراجعه کنم. البته دکتر اخوندی نسب بهم گفت که میتونم هرجایی که خودم خواستم اونها را خارج کنم؛ یعنی الزاما نیازی نیست که به بیمارستان خصوصی مراجعه کنم.
دو نکته :
یکی اینکه وقتی داشتم مرخص میشدم تازه بهم گفتند که راه بروم برام بهتر هست.
لوله های درن درون اش خون لخته میشه؛ بهتره که چند ساعت یک بار با ضربه زدن و تکان دادن ملایم آنها مسیر را باز نگه داریم جهت تخلیه بهتر خون آبه.
تا زمانی که درن ها را درنياورديم باید روی تخت بخوابیم و درن ها رو روی زمین بزاریم تا شیب مناسب جهت تخلیه ایجاد بشه.
دکتر اخوندی نسب اومد کلینیک بیمارستان محب کوثر و با دیدن مقدار موجود در مخزن درن تایید کردند که میتونم دربيارمشان.
چهار روز بعد از عمل با پرداخت 49000 تومان درن ها را بیرون کشیدم. البته میخواستن برای هر درن این مبلغ رو بگیرند که منصرف شدند.
هفت روز بعد از عمل به بیمارستان دولتی فاطمه الزهرا مراجعه کرده و دم اتاق عمل نامه را برای اورژانس نوشتند که پانسمان ها را باز کنند و بخیه های دور هاله که کشیدنی بود هم بکشند. و بعد دوباره ما به پشت درب اتاق عمل برویم تا ایشان ببینند و نظر بدهند
📎عکس درن در بیمارستان ضمیمه مصاحبه شد.
گاز استریل موقتی که گذاشته بودند را دکتر برداشت و نگاه کرد گفت سر سینه و دور هاله گرفته و بخیه های پایین هم خوب جوش خورده.
بعد برام یک ژل نوشت که بعد از یک هفته که پانسمان را به طور کامل باز کردم و زخم ها خوب شد روی محل برش بزنم به جهت کمرنگ شدن اسکارها (جای برش). مبلغ 90000 هزار تومان شد.
📎عکس ژل ضمیمه مصاحبه شد.
یک نامه (گواهي) هم برای دادگاه نوشتند و تایید کردند که برای کارهای تغییر مدارک شناسایی ام بتونم ازش استفاده کنم.
📎عکس گواهی دکتر اخوندی نسب ضمیمه مصاحبه شد.
اورژانس هم چون من بیمار اونجا نبودم فرستاد منو پذیرش
پرونده تشکیل دادند و حدود یازده تومان برای کارهایی که انجام دادند و پانسمان مجدد یازده هزار تومان گرفتند.
قرار شد که یک ماه دیگه برای بازدید مجدد دکتر اخوندی نسب مراجعه کنم. ایشان گفتند حدود یک تا شش ماه طول ميکشه ورم بخوابه و فرم نهایی خودش را نشان بده.
این عکسهای تخلیه سینه بعد از گذشت نه روز از عمل و پانزده روز بعد از عمل هست.
📎تصاویر نتایج عمل تخلیه سینه ضمیمه مصاحبه شد.
راستی در رابطه با جلیقه فکر کنم چیزی نگفتم. چهار روز بعد از عمل به محض درآوردن درن ها، جلیقه شایان طب رو که با هماهنگی قبلی برامان دم بیمارستان محب کوثر ارسال کرده بودن را پوشیدم.
برای مشخص شدن سایز، اندازه دور شکم از روی ناف + اندازه زیر سینه، برای اونها گفتم.
⚫️محمد بهامین آسمانی: دکتر اخوندی نسب چه مدت توصیه کردند که از حلیقه گنی استفاده نمایید؟!
⚪️نکاتی که در رابطه با جلیقه به ما گفتند : محکم سینه ها رو بگیرد- در طول شبانه روز فقط دو ساعت میتونید دربیارید – موقع خواب درنیارید – راجع به مقدار زمان پوشیدن جلیقه چیزی نگفتند فقط گفتند یک تا شش ماه طول میکشه ورم سینه کامل بخوابه.
⚫️محمد بهامین آسمانی: جلیقه گنی را از شرکت شایان طب به چه قیمتی خریداری کردید؟! آدرس و شماره تماس شرکت شایان طب را بنویسید لطفا
⚪️مبلغ 250 هزار تومان – نمایندگی شرکت شایان طب / بلوار آفریقا-بالاتر از چهار راه جهان کودک – ابتدای خیابان صانعی – پلاک 8 – طبقه سوم – واحد 4 / 02188664343 – 021886777601
⚫️محمد بهامین آسمانی: آیا دکتر اخوندی نسب توضیح دادند که چه مدت بعد میتوانید به ورزش بپردازید و تا چه مدت باید از فعالیت سنگین بدنی (بدنسازی، جا به جایی اشیای سنگین و….) اجتناب کنید؟!
⚪️نه دکتر اخوندی نسب توضیحی ندادند.
بنده چون از قبل نسبت به این موضوع که برای کار سنگین و رانندگی و ورزش حرفه ای شش هفته بعد باید فعالیت بکنم چیزی نپرسیدم.
دکتر اخوندی نسب فقط گفتند هفته های اول دست ها را بالا زیاد نبرم و چیز سنگین بلند نکنم.
⚫️محمد بهامین آسمانی: آیا قبل از جراحی هورمون درمانی میکردید؟ا اگر بله، چه مدت و زیر نظر چه پزشکی؟ آیا هورمون درمانی را قبل و بعد از عمل تخلیه سینه متوقف کردید؟ اگر بله چه مدت و به توصیه چه کسی؟!
قبل از جراحی هورمون درمانی میکردم. پنج تزریق 100 میل تستسترن داشتم زیر نظر دکتر نخجوانی. دو هفته قبل و دو هفته بعد از عمل متوقف کردم براساس آگاهی خودم توسط تجربیات و اطلاعات پزشکی که در شبکه هلپ ترنس سنتر گروه آموزشی هلپ اف تو ام بدست آوردم، البته دکتر آخوندی هم تاکید کردند
⚫️محمد بهامین آسمانی: آیا در بهزیستی تشکیل پرونده دادید و کمک هزینه ای به شما تعلق گرفته است؟!
⚪️نه متاسفانه تشکیل پرونده ندادم. ان شاالله به زودی پیگیر میشم.
⚫️محمد بهامین آسمانی: اگر در یک کشور آزاد زندگی می کردید که بدون نیاز به انجام عمل جراحی از حقوق شهروندی کامل و امکان تغییر مدرک شناسایی به جنس دلخواه برخوردار بودید، آیا باز هم اقدام به جراحی میکردید؟!
➖آیا امکان داشت که برای جراحی با تامل بیشتری اقدام کنید؟!
➖آیا امکان داشت تنها به هورمون درمانی بسنده کنید؟!
⚪️سوال اول : بله عمل جراحی ها را به صورت کامل انجام میدادم. سوال دوم : متاسفم که چرا زودتر متوجه نشدم. اما تامل ام را در روند گرفتن مجوزم را دوست دارم. چون مجوزی که میتونستم یک ساله بگیرم، پنج ساله گرفتم و بلافاصله عمل کردم… گزاشتم شرایط خودم و خانواده و مسایل مالی محیا بشه.
سوال سوم : هورمون درمانی تنها به درد من یکی نمیخورد. شاید فرد دیگری چنین چیزی را انتخاب کند.
⚫️محمد بهامین آسمانی: آیا خانواده در مسیر ترنزیشن و اخذ مجوز و عمل تغییرجنس شما را حمایت کردند یا یا مخالفت روبه رو شدید؟!
➖آیا تجربه خشونت و برخورد فیزیکی از جانب خانواده و بستگان داشتید؟!
➖آیا طردشدگی از سمت خانواده، فامیل یا دوستان را به صورت موقتی یا دایمی داشتید؟!
➖نحوه کسب رضایت خانواده و پذیریش شما در مسیر ترنزیشن چگونه میسر شد؟!
⚪️در مسیر مجوز گرفتن خیلی سعی کردن بنده رو درک کنند ؛ در عین مخالفت قلبی شان اما در تمام مراحل همراهم بودند.
خشونت فیزیکی نداشتم.
طرد نشدم. خودم از جمع دوستان قبلي ام کنار کشیدم.
اول برادر یکی از دوستان خواهرم چنین عملی را انجام داد و آگاهی خواهرم از این موضوع و به طبع باقی اعضای خانواده ام کمک خیلی مهمی بهم کرد.
سپس خودم کم کم باهاشان حرف میزدم، فیلم نشان میدادم؛ پیش دکتر انيستيتو روانپزشکی تهران آمدند و با دکترهای روان شناس حرف زدن و در آخر همه چی رو سپردن دست خدا… و تصمیم آخر را به پای خودم گذاشتند.
تامل دو ساله من از آخرین جلسه ی روان شناسی انيستيتو روانپزشکی تهران و ترک کردن دوست دخترم و جدا شدن از جمع دوستانم به خواست خودم به طور موقت کمک کننده بود
⚫️محمد بهامین آسمانی: از چه سنی متوجه تفاوت خودتان شدید؟ از چه طریقی و در چه سالی با واژه ترنس آشنا شده و چه زمانی خودتان را ترنس هویت یابی نمودید؟!
⚪️تفاوت ها همیشه بود… اما اولین باری که در درون خودم جرأت کردم بگم من میخوام یک پسر باشم ( با بروز یک معجزه : یعنی شب بخوابم و صبح بلند بشم پسر شده باشم) سن 20سالگی بود.
از طریق برادر دوست خواهرم که چنین مسئله ای داشت متوجه واژه ترنس شدم. در سال 89 سال 90 که به طور جدی پیگیر شدم. رفتم تا ترنس بودنم به خودم و خانواده ثابت بشه. به طور جدی و صد در صد من خودم را در سال 95 یک ترنس هویت یابی کردم.
⚫️محمد بهامین آسمانی: در چه ماه و سالی و از چه شهری مجوز تغییرجنس گرفتید؟! نام قاضی ، دادگاه و شعبه چه بود؟! آیا مایل هستید عکس مجوز تغییرجنس خودتان را ضممیه مصاحبه کنید؟!
📎عکس مجوز پزشکی قانونی تهران ضمیمه مصاحبه شد.
⚪️مجوز ام را در تاریخ آبان ماه سال 1395 از شهر تهران گرفتم. نام قاضی را نمیدونم. شعبه ای بود که مال کمیسیون های پزشکی قانونی بود و رو به روی ساختمان وزارت بهداشت بود . سمت خیابان دادمان تهران.
⚫️محمد بهامين آسماني: آیا در پروسه مجوز تغییرجنس، قاضی دادگاه یا پزشکی قانونی و یا ارگان های دیگر هرگونه معاینه بدنی نظیر پرده بکارت، سینه، سونوگرافی رحم تخمدان، رضایت محضری هردوی والدین، کپی مدارک شناسایی والدین، کپی پاسپورت، گواهینامه و مدارک تحصیلی، ارایه عکس با پوشش مردانه و زنانه، استشهاد محلی، تحقیق کلانتری، عدم سوپیشینه، تست الکل و اعتیاد و غیره… از شما خواسته شد؟!
⚪️معاینه بدنی به هیچ وجه نداشتم.
سونوگرافی رحم همان اول پروسه انيستيتو تهیه کردم و ضمیمه پی
پرونده ام شد. تست کامپیوتری در انيستيتو دادم. آزمایش کروموزوم و خون دادم.
موارد دیگری که ذکر کردید خیر.
البته والدین و یکی ار خواهرهای من به جلسه ی انيستيتو آمدند و با دکتر صحبت کردند. در جلسه پزشکی قانونی هم با من جداگانه صحبت کرد و دقایقی هم همراه با والدین صحبت داشتیم.
⚫️محمد بهامین آسمانی: پوششتان در پزشکی قانونی، ملاقات با دکترهای روانشناس و روانپزشک و در دادگاه چگونه بود؟!
⚪️پوشش ام در اولین جلسه انيستيتو مردانه بود، در برخی جلسات به علت اینکه از دانشگاه میرفتم دکتر و خیلی عجله داشتم با پوشش هویت قبلی ام مراجعه میکردم. اما در کمیسیون انيستيتو و کمیسیون پزشکی قانونی با پوشش مردانه شرکت داشتم.
⚫️محمد بهامین آسمانی: به عنوان عضوی از جامعه ترس، خواستار چه تغییرات و وضع چه قوانینی برای ترنس ها در ایران هستید و چه تاثیراتی در ابعاد مختلف زندگی شما و جامعه ترنس خواهد گذاشت؟!
➖از ارگان های بهزیستی
وزرات بهداشت
ثبت احوال
آموزش و پرورش
صدا و سیما
نیروی انتظامی
دادگستری
نظام وظیفه و…
چه انتظارات و مطالباتی دارید؟!
⚪️تمامی ارگان ها باید به موضوع آگاهی کامل داشته باشند تا نه تنها کار بچه های ترنس را کامل مانند دیگر مردم انجام دهند .بلکه از نظر روحی بچه ها را حمایت کنند… با محبت در رفتارهایشان.
◄ بهزیستی : کلاسهای آموزشی برای عمومی مردم بگزارند.
بچه های ترنس قبل ؛ حین و بعد از عمل احتياج به روان درمانی دارند. برای شناخت خودشان؛پشتیبانی روحی برای طی کردن مراحل مجوز و عمل ها؛ برای تحکیم خودشان در جامعه و زندگی شخصي
◄ وزارت بهداشت : آگاهی کامل به جامعه پزشکان به جهت سه موضوع
یک : پزشکان را حمایت کنند تا راه کارهای جدید و بهتری را برای عمل های بچه های ترنس پیدا کنند و برای بچه دار شدن شان راهی پیدا کنند.
دو : رفتار پزشکان و تمامی پرسنل مکان های درمانی؛ بچه ها را به سمت آرامش و انتخاب بهتر سوق بدهند.
سوم : پزشکان و مراکز درمانی را در راستای رقابت نه تنها بر کیفیت بهتر عمل بلکه در کم خرج شدن عمل ها هدایت کنند.
◄ ثبت أحوال: پیشرفت خوبی داشته در این راستا. البته که میتواند توضیحاتی که در شناسنامه می نویسند را هم به یک کد خلاصه کند تا کمتر مورد توجه قرار گیرد. و یا با پشتیبانی مراجع قضایی مدارک شناسایی را زودتر به دست بچه ها برسونند. ( از زمانی که مجوز تغییرجنس گرفته میشود)
◄ آموزش و پرورش : با شناخت به موقع بچه ها و راهنمایی و هدایت اونها در مدرسه و آموزش دادن باقی بچه های دیگر باعث شوند اون فرد شناخته شده راه خودش را بهتر و سالم تر طی کند، تا اينکه نه خودش و نه ديگران را به انحراف نکشد. بلکه درست طی کردن مسیر زندگی اش به راحتی و در زمان مناسبی که خودش تشخیص میده راه زندگی اش را انتخاب کند.
◄ صداو سیما : نقش خیلی بزرگی را در راستای بالابردن آگاهی جامعه نسبت به این قسمت از جامعه خودشان و حتی شناخت بچه های ترنس از راه و روش های مختلف درمانی و دیدن بچه های موفق به صورت سراسری از صدا و سیما اهرم خیلی مهم و بزرگی است.
◄ نیروی انتظامي : با آگاهی این ارگان ، میتوان از امنیت بچه ها در جامعه نفسی راحت کشید. و حتی استخدام بچه ها در این ارگان پشتیبانی کنند.
◄ دادگستری : با آموزش دادن و بالا بردن سطح آگاهی پرسنل این ارگان میتوان با روند عادلانه ی پرونده ها رو به رو بود. زیرا دیگر نظرات شخصی و سلیقه ای که از سر نا آگاهی است پیش نخواهد آمد.
◄ نظام وظیفه : این ارگان با ارزش قائل شدن برای انسانيت بچه ها و اینکه بدانند این بچه ها همانند دیگر بچه ها محترمند و برای خود ارزش قائل هستند. در مراحل معافیت دادن کمال احترام را قائل بشوند و در آخر هم تبصره ی نزنند که روند زندگی بچه ها دچار اخلال شود
میتوانند از همین بچه ها به عنوان پتانسیل انسانی موفق در جامعه بهره ببرند؛ همان طور که هر کشوری به نیروی انسانی موفق و پر تلاش بسیار نیاز دارد.
این دومینوی آگاهی وقتی به راه بیافتد همه چی دست به دست هم میدهند و نه تنها آرامش بچه های ترنس بلکه کشور را به سمت موفقیت هول میدهد.
مصاحبه کننده: محمد بهامین آسمانی
منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org/
Copyright © 2017 محمد بهامین آسمانی https://helptranscenter.org/ هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved