✅پرسش و پاسخ در شبکه هلپ ترنس سنتر – گروه آموزشی هلپ اف تو ام (سپتامبر و نوامبر 2016, جون 2017, سپتامبر 2018 – آبان و شهریور 1395, تیر 1396, شهریور 1397)
⭕️موضوع: تصمیم آگاهانه جهت انجام جراحی های تغییرجنس
⚠️هویت کاربران محفوظ است.
👤ت می نویسد:✍️
سلام رفقا. یکی از دوستان اختلال اضطراب شدید داره… دیروز نوبت عمل داشت قبل عمل به علت استرس شدید بدنش بشدت افت دما داشت و دستاش یخ شده بود، تپش نامنظم قلب و آشفتگی.. ترس نامعقول از جراحی و… که البته متاسفانه دکترش نیومد سر عمل و عمل کنسل شد و افتاد برا هفته آینده اما هنوزم اون حالات باهاش هست و استرس داره. میخواستم بدونم امکان داره سلامتیش تو خطر بیفته؟ چی کار بکنه؟
💢🔴ادمین محمد بهامین آسمانی می نویسد:🖊
ترس و اضطراب برای عمل جراحی طبیعی است. و افراد ممکن است بسته به نوع عمل درجاتی از آن را تجربه کنند.
با دکتر روانپزشک صحبت کنند شاید با گرفتن دارو بتوانند حملات اضطراب را از بین ببرند و یا از شدت ان کاسته شود و مورد کنترل قرار گیرد.
اما اگر دوستتان برای انجام عمل جراحی تغییرجنس حتی 1% هم دچار شک و دودلی هستند توصیه میکنم عمل را کنسل کنند و تا زمانی که 100% به این اطمینان و خواست قلبی نرسیدند که عمل تغییرجنس چیزی است که مورد نیاز ایشان است هرگز هرگز هرگز کوچیکترین جراحی به روی بدنشان به جهت تغییرجنس انجام ندهند. چون این عمل ها پر عارضه و برگشت ناپذیر و بسیار جدی هستند.
👤ع می نویسد:✍️
یکی از دوستان این هفته جراحی داره. حدود سه چار سال گرفتن مجوزش طول کشید و طی ای مدت با جدیت و قاطعیت تمام موانع رو پشت سر گذاشت و با مخالفتا جنگید تا مجوز گرفت و این هفته عمل تخلیه داره، از زمان مجوز گرفتن تا الان دچار تردید و شایدم ترس شده، جوری که خودشم متعجبه.. بنظر شما تو این مسیر خصوصا این مرحله تردید طبیعیه؟
💢🔴ادمین محمد بهامین آسمانی می نویسد:🖊
فارق از طبیعی بودن یا نبودن ترس، شک و دودلی؛ توصیه اکید من به تمامی ترنس هایی که در این شک و دودلی در هنگام جراحی هستند این است که تا زمانی که به صورت کامل به این نتیجه و احساس دست نیافتند که با تمام وجود این جراحی، ان چیزی است که به دنبالش هستند، هرگز هرگز هرگز هیچ گونه جراحی روی بدن خودشان انجام ندهند.
برای تصمیم گرفتن و اقدام به جراحی به اندازه یک عمر زمان دارید ‼️ولی پشیمانی بعد از جراحی متاسفانه هیچ فایده ای ندارد چون این عمل ها برگشت ناپذیر است از این لحاظ که سینه ای که تخلیه شد، دیگر توان شیر دادن ندارد و برای داشتن سینه مجدد باید عمل گذاشتن پروتز سیه انجام داد.
وقتی تخلیه رحم و تخمدان صورت گیرد فرد عقیم میشود و هرگز نمیتواند فرزند بیولوزیک خود را داشته باشد و تا اخر عمر هم باید از هورمون های مصنوعی و شیمیایی استفاده کند.
لذا هنگام جراحی، اگر حتی 1% یک درصد هم شک و دودلی دارید، زمان عمل را لغو کنید. و تا زمانی که 100% از نظر قلبی و ذهنی به این باور و نتیجه نرسیدید که انجام این عمل، (تخلیه سینه یا تخلیه رحم و تخمدان یا عملهای الت تناسلی) ان چیزی نیست که شما در انجام ان مطمین باشید. عمل را لغو کنید.
تصمیم به عمل تغیرجنس کردن و همین طور اقدام به جراحی، هردوی این مراحل باید با ازادی کامل 100% و انتخاب اگاهانه فرد 100% صورت بپذیرید و اگر حتی 1% یک درصد هم عامل خارجی برای تشویق یا ترغیب یا فشار و اجبار به این جراحی باشد، حتما و حتما و حتما عمل را لغو کنید.
نکته دیگر این است که قبل از هر جراحی، باید با دید باز و اگاهانه و مسئولانه تمامی عوارض احتمالی هر جراحی را بدانید و خود را برای رودرویی با ان اماده سازید و با این اگاهی تصمیم به جراحی بگیرید که ممکن است دچار بخشی یا تمامی این عوارض شوید و این سوال را از خود بپرسید که ایا با این وجود بازهم حاضر هستید تن به این عمل بدهید؟! و اگر همچنان پاسخ شما مثبت بود، میتوانید با اطمینان خاطر در این مسیر قدم بردارید.
👤ن می نویسد:✍️
آقا همه شما که تو این هستیدگروه عمل کردید؟؟راضید؟؟؟؟؟
👤م می نویسد:✍️
سلام دوست عزیز. هر انسانی ملاک ها و سطح رضایت متفاوتی دار و تعریفش از رضایت فردی با سایر افراد متفاوته. رضایت بستگی ب خواسته های خود فرد و محیط و.. دار. سوال شما کاملا شخصیه و فقط ب شخص شما برمیگرده. الان کدوم فرد استریت و غیر ترنسی راضی هست؟ دو فرد در یک شرایط، یکی راضی دیگری ناراضی..
👤ن می نویسد:✍️
سلام صبح بخیر داداش. رضایت شخصیه داداشم ولی من منظورم اینه که از نظر بدنی اون چیزایی رو که میخواستیم بدست میاد؟؟مثل قدرت جسمی،اقنای روحی، در کل داشتن یه احساس خوب از خودت بودن و…..
👤م می نویسد:✍️
زندگی برای هر کسی ب نحوی سخته. با تطبیق جنسیت نوع چالش هات تغییر می کنه. از شکلی ب شکل دیگ. نیاز ب صبوری داری. از نظر دستگاه تناسلی و جنسی خیر، پزشک قدرت خداوند رو ندار اما با جراحی خیلی ب روحت نزدیکتر میشی.ک بازم بر میگرده ب فرد که از این دنیا چی می خواد، هدفش چیه، چقد توی جسمشه.. در کل بدون که ترنسی با چنج هم ترنسی اینو میگم ک خودتو با مرد استریت مقایسه نکنه ما مرد ترنس هستیم و فقط خودمون ب خودمون باید مقایسه کنیم حتی با ترنس مرد دیگری نه
💢🔴ادمین سعید.ش می نویسد:🖊
جهت کسب آگاهی پیرامون نحوه انتخاب و تصمیم آگاهانه در سفر ترنزیشن ، لطفا مطلب بسیار ارزشمند فوق که آقای آسمانی محبت کردند نوشتند را مطالعه نمایید. 👆
ابتدا تمامی آنچه که از روند ترنزیشن (هورمون درمانی ، جراحی های مختلف) مدنظرتان است و مایل هستید اتفاق بیفتد ، و تمامی آنچه که مایل نیستید آن را تجربه نمایید را برای خود به طور کامل مشخص نمایید. سپس به کسب اطلاعات و مطالعه پیرامون مراحل مختلف روند ترنزیشن بپردازید و بسنجید تا چه اندازه انتظاراتتان واقع بینانه است و برای دستیابی به آرامش درونی و رضایت شخصی ، چه اقداماتی را برای خود می پسندید.
سفر ترنزیشن هر فرد منحصر به فرد او ست. ممکن است ترنس مردی فقط با هورمون درمانی احساس کمال نماید و به رضایت شخصی و آرامش درونی برسد و هیچ نیازی به انجام جراحی در خود احساس نکند؛ ممکن است ترنس مردی فقط با هورمون درمانی و جراحی تخلیه سینه به آرامش درونی و رضایت شخصی برسد و هیچ نیازی به جراحی تخلیه رحم یا جراحی آلت تناسلی در خود احساس نکند. و به همین ترتیب.
مهم ترین چیزی که در روند ترنزیشن خود باید به آن توجه داشته باشید ، رضایت شخصی و آرامش درونی شخص شما ست ، و کسب اطلاعات صحیح و جامع پیرامون روند ترنزیشن و سپس اخذ تصمیم آگاهانه.
🔻جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقالات زیر را در وبسایت هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس مطالعه نمایید.
✳️راهنمای جامع پروسه اخذ تصمیم آگاهانه جهت انجام جراحی های تغییرجنس در ترنس های مرد (FTM) و زن (MTF)
https://helptranscenter.org/2017/06/05/163/
✳️ضوابط و پیش نیاز های انجام جراحی های تغییر جنس در ترنسجندر های زن به مرد (FTM) و مرد به زن (MTF) مطابق با استاندارد های WPATH
https://helptranscenter.org/2016/12/28/1/
✳️چگونه متوجه شویم که یک ترنسجندر هستیم ؟
https://helptranscenter.org/2017/09/28/242/
👤ح می نویسد :✍️
سلام دوستان ترنسی میشناسم عمل تخلیه رحم و تخمدان کرده الان پشیمون شده کسی اطلاعی داره میتونه برگرده یا نه؟
👤ر می نویسد :✍️
معلوم که نمیتونه این دیگه مثل روز روشن
👤ح می نویسد :✍️
هیچ راهی واسه برگشت نداره؟
👤م می نویسد :✍️
دیگه نمیشه برگرده ک چرا پشیمونه؟ نه هیچ جوری نمیشه دیگه نقص عضو حساب میشه
👤ح می نویسد :✍️
ب کسی علاقه مند شده امان از این مجوز های بیخودی ک میدن
👤ع می نویسد :✍️
😳پس نگید ترنسه
👤ح می نویسد :✍️
من گفته ی خودش و منتقل کردم
👤ر می نویسد :✍️
به زور که به کسی مجوز نمیدن.ادم قبلش باید فکر همه چیزو بکنه.
👤ب می نویسد :✍️
مجوز ها بیخود نیست دوست شما در درجه اول باید حس و حال خودشونو درک میکردن و حداقل اگر سر در گم بودن و نمیدونستن چی هستن از مشاور ها کمک میگرفتن برای شناخت خودشون. هرکسی بهتر از دیگران میدونه چیه و چی میخواد مهم اینه درست انتخاب کنه. میتونن هورمون تراپی انجام بدن و راهی غیر از این ندارن
👤ح می نویسد :✍️
اونا باید تشخیص بدن ک عمل میخواد یا نه
👤ب می نویسد :✍️
عزیزم اونا کارشون تشخیص دادن نیست فقط میتونن کمکتون کنن که تصمیم اشتباهی نگیرید. شما قرار زندگی کنی نه کسه دیگه ای
👤ر می نویسد :✍️
اونا که علم غیب ندارن.براساس حرفها و رفتارهایی که میبینن مجوز میدن.واینکه قبلشم میگن که عملها برگشت ناپذیرن.در نهایت این ماییم که بهتر از هرکس میتونیم خواسته ی خودمون و بدونیم.موضوع تغیر جنس موضوع ساده ای نیست که سرسری با زندگیمون بازی کنیم
👤م می نویسد :✍️
مشاورهای ایران با توجه ب حرفای طرف میگن الانم ک همه میرن جملات تکراری میگن مشاور بیچاره نمیدونه ک اون راست میگه یا نه علم غیب نداره
👤ه می نویسد :✍️
واقعا كاش مشاورها بجاي اينكه حرف هاي بچهارو بنويسن بيشتر روان كاوي كنند بچهارو. و اين خيلي بده كه همه ترنس ها يه جملاتي رو ميرن ميگن اونجا مشاوره هارو گيج ميكنند
👤ز می نویسد :✍️
دقیقا. این روش قبلا درست بود و از این راه میشد تشخیص داد کسی ترنسه یا نه. ولی الان تعداد ما بیشتر شده و همه میدونن به روانشناسا چی بگن ک روانشناس نتیجه بگیره طرف ترنسه
👤ه می نویسد :✍️
اين دوستمون هم اگه مدت زيادي هورمون درماني نكرده باشه و صورتش زياد تغيير نكرده باشه ميتونه هورمون درماني كنه باز. فقط خانمي ميشه كه نميتونه باردار بشه بازخوبه كه جلوتر نرفته
👤م می نویسد :✍️
متاسفم ولی قبلش باید این فکرو میکرد الان دیگه هیچ راهی نداره مگه بره هورمون زنونه مصرف کنه. مگه هورمون زنونه و کلسیم اینا مصرف کنه ولی باز خیلی مشکل پیش میاد میشه شبیه خانم های یائسه پوکی استخون و خیلی مشکلات پیش میاد. ولی خب ظاهرش با هورمونا میشه زنونه بشه باز
👤ر می نویسد :✍️
تخلیه سینه نکرده؟؟
👤ح می نویسد :✍️
خیلی هورمون نزده. فقط تخیله اول و کرده
👤ه می نویسد :✍️
خب خيلي خوبه. باز بره دكتر هورمون زنانه استفاده كنه. بدنش تغيير زيادي نكرده. الان خيلي از خانم ها باردار نميشن. ايشونم مثه بقيه
👤ج می نویسد:✍️
مملکت ایران به اونایی که باس سریع مجوز بده دقشون میده، اونایی که نباس بده میده. من به چشم دیدم آدمی که مجوز گرفت عمل کرد پشیمون شد. باورت میشه الان بی اف داره؟؟؟؟؟
💢🔴ادمین سعید.ش می نویسد:🖊
احساس پشیمانی پس از عمل جراحی ، ارتباطی به ترنس بودن یا نبودن اشخاص ندارد. گرایش جنسی و یا نوع روابط جنسی اشخاص هیچگونه ارتباطی با هویت جنسیتی ایشان ندارد؛ یک ترنس مرد درست همانند مردان سیسجندر می تواند هر گرایش جنسی داشته باشد چرا که هویت جنسیتی و گرایش جنسی دو مقوله کاملا مستقل از یکدیگر می باشند.
احساس نارضایتی ، نا امیدی و شک پس از هر عمل جراحی و (برای اشخاص ترنس و غیرترنس) نسبتا رایج است ، و به درد پس از جراحی ، عوارض جراحی ، اختلاف میان نتیجه ای که شخص پیش از جراحی امیدوار بوده است بدست آورد و نتیجه واقعی حاصل از جراحی ، واکنش اطرافیان ، و عوامل بسیاری می تواند بستگی داشته باشد.
هر شخص می تواند آزادانه و با آگاهی کامل در جهت «دستیابی به آرامش درونی و رضایت شخصی» خویش تلاش نماید؛ انسان ها در انتخاب ها و تصمیم گیری های خود آزاد هستند و هر تصمیم و ترجیحی که داشته باشند مورد پذیرش و احترام اند.
توجه داشته باشید ملاک هر شخص جهت آغاز روند ترنزیشن و انجام یا عدم جراحی یا هورمون درمانی ، «دستیابی به آرامش درونی و رضایت شخصی» است. ممکن است شخصی «فقط» با هورمون درمانی به آرامش درونی و رضایت شخصی برسد و هیچگونه نیازی به عمل جراحی در خود احساس نکند. ممکن است شخصی تنها با جراحی تخلیه سینه احساس کمال نماید. ممکن است شخصی فقط به تغییرمدارک شناسایی و زندگی در اجتماع در نقش جنسیتی دلخواه خود بسنده کند و …
مسیر ترنزیشن هر ترنس منحصر به فرد اوست و اینگونه نیست که تمامی مردان ترنس الزاما نیازی به هورمون درمانی ، جراحی تخلیه و مردانه سازی سینه ، جراحی تخلیه رحم و تخمدان ها و جراحی ساخت آلت تناسلی مردانه داشته باشند.
ترنس مردی که فقط با جراحی تخلیه و مردانه سازی سینه به آرامش درونی و رضایت شخصی می رسد و هیچگونه نیازی به جراحی تخلیه رحم و تخمدان ها در خود احساس نمی کند ، ممکن است با انجام جراحی تخلیه رحم و تخمدان ها احساس پشیمانی کند؛ این مسئله الزاما به معنای ترنس نبودن وی نیست ، بلکه تنها ممکن است ایشان نیازی به این نوع عمل جراحی نداشته باشند.
لذا پیش از هر تصمیم و اقدامی در مسیر ترنزیشن ، اعم از عمل جراحی ، هورمون درمانی و … ، بسیار حائز اهمیت است که به شناخت کاملی از خود و نیاز های درونی خود برسید ، اطلاعات جامع و صحیح پیرامون مراحل مختلف روند ترنزیشن کسب نمایید ، به خودتان فرصت بدهید و با آرامش و اطمینان کامل پیش بروید.
در خصوص جراحی تخلیه رحم و تخمدان ها در مردان ترنس نیز ، می دانیم که :
🔴براساس استاندارد های مراقبتی WPATH ، هورمون درمانی متناسب با جنسیت شخص به مدت 12 ماه مداوم «پیشنیاز» جراحی تخلیه رحم و تخمدان ها در مردان ترنس است ، مگر این که شخص منع مصرف پزشکی داشته باشد و یا قادر یا مایل به مصرف هورمون نباشد. هدف از هورمون درمانی پیش از جراحی تخلیه غدد جنسی این است که پیش از آنکه شخص تحت عمل جراحی «بی بازگشت» و «جبران ناپذیر» قرار گیرد ، به مدت 12 ماه مداوم استروژن در بدن وی سرکوب گردد و تاثیرات تستسترون درمانی را بر جسم و روان خویش مشاهده نماید تا بتواند آگاهانه تر و منطقی تر برای انجام یا عدم انجام عمل جراحی تصمیم گیری نماید.
💠آن چه که بسیار حائز اهمیت است؛ هر انسانی صرف نظر از جنس ، هویت جنسیتی ، ابراز جنسیتی ، و گرایش جنسی یا ترجیحات خویش شایسته «احترام» و «پذیرش» و برخورداری از حق و حقوق کاملا برابر و مساوی با سایر انسان ها است. قضاوت و زیر سوال بردن هویت جنسیتی ، تصمیمات و ترجیحات شخصی انسان ها مورد نکوهش است. ❌
🔻جهت کسب اطلاعات کامل در خصوص مفاهیم جنس ، هویت جنسیتی ، گرایش جنسی ، ابراز جنسیتی و مسائل مربوط به آن ، مقاله بسیار جامع و ارزشمندی که آقای آسمانی محبت کردند نوشتند را با مراجعه به آدرس زیر در وبسایت هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس مطالعه نمایید.
✳️مفاهیم جنس، جنسیت، هویت جنسیتی، ابراز جنسیتی، گرایش جنسی، ترنسجندر و ترنسکشوال
https://helptranscenter.org/2016/10/26/279/
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org
Copyright © 2016 – 2018 محمد بهامین آسمانی https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved