1

مصاحبه – تجربه زندگی و درخواست پناهندگی به یو آن مالزی

مصاحبه کننده: محمد بهامین آسمانی
⚠️هویت مصاحبه شونده محفوظ است.

⚫️محمد بهامین آسمانی: تجربه تان درخصوص پناهندگی از طریق یو آن مالزی چگونه پیش رفت؟! لطفا با جزییات بنویسید.

⚪️زمان پناهندگی در مالزی طولانی تر از ترکیه هست و حتی ممکنه تا 6 یا 7 سال طول بکشه. تعداد پناهنده های غیر ایرانی اینجا بسیار زیاد هست که اکثرا میانماری هستند. ایرانی ها درصد بسیار کمی رو تشکیل می دهند.و این نقش زیادی داشته در طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده ها.

بنابراین اگر عجله ندارید و زمان براتون زیاد مهم نیست و شرایط مالی مناسب هم برای اقامت چند ساله دارید اینجا رو توصیه میکنم. در غیر اینصورت هر چه جلوتر برید زندگی براتون در مالزی مشکل تر میشه.

مخصوصا که بعنوان پناهنده اجازه کار ندارید و اگر کار کنید ممکنه برخورد قانونی باهاتون بشه و دستگیر بشید. مردم اینجا در کل خیلی آروم و باتحمل هستند.

اینجا خبری از رژه افتخار مثل ترکیه نیست ولی در سطح جامعه برخوردها دوستانه هست و احتمال اینکه با شما برخورد خشن بعنوان تی اس داشته باشند کم هست مگر اینکه خودتون اسباب دردسر خودتون رو فراهم کنید و دنبال ماجراجویی و خودنمایی باشید. اینجا کسی کار به کار کسی نداره و هر کی سرش توی زندگی خودش هست.

آب و هوای مالزی گرم و مرطوب و بارانی هست. آب و هوای استوایی داره. برای کسانیکه از گرما بیزار هستند جای خوبی نیست. البته کولر و تهویه در مراکز خرید و تاکسی ها و مترو هست ولی بهرحال بسیار هوای گرمی داره.

در مالزی دسترسی به هورمون و دارو سخت هست و شما پیش هر دکتری نمی تونید برید برای معاینه و گرفتن هورمون.

و در ضمن قیمت داروها به نسبت ایران بالاهست مخصوصا همین داروهای هورمون. اینجا ممکنه برای یک سرما خوردگی ساده 200 هزار تومن هزینه کنید. گرچه در ایران هم بخاطر تورم این دیگه پولی نیست ولی خب. اگر خدایی نکرده دچار مریضی طولانی بشید و یا نیاز به بستری شدن داشته باشید هزینه ها بشدت بالا خواهد رفت و ممکنه تمام اندوخته خودتون رو در مدت کوتاهی از دست بدید.

⚫️محمد بهامین آسمانی: آیا کارت بیمه پزشکی هم از طرف یو ان داده می شود؟!

⚪️در مورد بیمه من اطلاعی ندارم ولی آخرین بار که رفته بودیم تبلیغ بیمه رو زده بودند برای پناهنده ها. در مورد جزئیاتش اطلاعی ندارم.

ولی کلا برای ویزیت دکتر که میری و دکترها کارت یو ان رو می بینند مبلغ ویزیت رو کمتر حساب می کنند. حدود نصف قیمت. برای بیمارستان های دولتی اینطور هست البته.

⚫️محمد بهامین آسمانی: پروسه معرفی به یو ان چگونه است؟ چند مصاحبه وجود دارد و مدت زمان تقریبی مصاحبه ها چقدر است؟!

پروسه معرفی اینه که خودت مراجعه میکنی به یو ان و بهت وقت داده میشه برای ثبت نام. ممکنه این زمان ها خیلی طولانی و در حد یکسال هم باشه! بعد از مرحله رجیستر، مصاحبه اصلی هست که اونهم ممکنه تا چند ماه فاصله داشته باشه. بعد از مصاحبه اصلی اگر قبول بشید شما رو به بخش باز اسکان میفرستند و اونجا هم مصاحبه می شید که باز ممکنه زمان اون مصاحبه هم چندین ماه بعد باشه.

و بعد از قبولی باید منتظر پذیرش از جانب کشورهای پناهنده پذیر باشید. و هر کشوری که شما رو قبول کنه وارد مراحل مربوط به اون کشور می شید که شامل مصاحبه کشوری و آزمایش پزشکی و این چیز هاست. کل این مراحل پناهندگی که گفتم ممکنه تا 6 سال هم طول بکشه.

⚫️محمد بهامین آسمانی: آیا مبلغی به عنوان کمک هزینه به پناهندگان داده میشود؟!

⚪️اینجا هیچ کمک هزینه ی به پناهنده ها داده نمیشه حداقل به ما که داده نشده و از کسی هم نشنیدیم. مگر سازمان های خیریه غیر دولتی که به پناهنده ها کمک های غذایی و پزشکی می کنند که بسیار محدود هست.

⚫️محمد بهامین آسمانی: کرایه خانه حدودا ماهی چقدراست و هزینه غذا، آب، برق و وسایل نقلبه چطور؟!

کرایه خانه اینجا از یک میلیون به بالا شروع میشه که اگر خانه رو با دوستان شریک بشید مسلما هزینه پایین میاد. آب و برق هم هست که اگر کولر مصرف نکنید می تونید هزینه برق رو زیر 70 هزار تومن نگه دارید.

هزینه خورد و خوراک بستگی به طرف داره و متوسط برای یک نفر یک ملیون در ماه هست. کرایه تاکسی در ضمن بالاست و برای یک مسیر کوتاه ممکنه تا 15 هزار تومن کرایه بدی.

مصاحبه کننده: محمد بهامین آسمانی
🌐منبع: هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس
https://helptranscenter.org

Copyright © 2016 محمد بهامین آسمانی https://helptranscenter.org هلپ ترنس سنتر – شبکه اطلاع رسانی ترنسجندر و تغییرجنس All Rights Reserved